返回列表 發帖

2016 新城音樂會討論主題

供討論2016年由新城所主辦的各類型音樂會
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

02 著地 - 鄧麗欣

新城唱好 C AllLove Concert
歌手:C AllStar
地點:會展 Hall 5BC
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

新城電台25周年呈獻

8月7日 8pm,灣仔會展 Hall 5BC

主禮嘉賓 : 張智霖、薛家燕

演出歌手 (依筆劃序):
小肥 、王灝兒 ( JW ) 、泳兒、狄易達、李幸倪 ( Gin Lee ) 、林奕匡、胡琳、胡鴻鈞、側田、陳柏宇、鄭俊弘、衛蘭、鍾舒漫、Super Girls

https://www.facebook.com/hit997/photos/a.449663141899394.1073741828.448983155300726/497317380467303/?type=3
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

新城唱好 C AllLove Concert
歌手:C AllStar
地點:會展 Hall 5BC
星勤 發表於 2016-7-12 21:24

論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

C AllLove Concert Rundown

Opening Act: ShowOff
Love Collection: 征服 + 告白 + 新不了情 + 永遠幾遠 + 愛是最大權利 + 寵物 + 逼得太緊 + 好人 + 錯的情錯的人

Opening Act: 黎曉陽
今天只做一件事
請關掉手提電話

CAS
時日如飛

思念篇 -
雨天沒有你
我好想你 (蘇打綠cover)
飛機場的10:30
Love Song
忽然之間
逾越生死

熱戀篇 -
騷動 (Jase feat. 釗峰)
裙下之臣 (釗峰 Solo)
SuperStar (with Super Girls)
女校男生 (with Super Girls)

冷靜篇 -
門常關
煙花非花 (釗峰 + Jase feat. On + King)

出軌篇 -
后會無期 (On feat. 鄧小巧 + King)
無人之境 (鄧小巧 + King feat. On)

失戀篇 -
A Hundred Times
My Love (Westlife cover)
That's Why You Go Away
藍雨
Loser (BigBang cover, 一段)
我們都是這樣失戀的
專業失戀30年
總有離開的時候 (On Solo)
直到你肯定 (King Solo)

不朽篇 -
時間之光
天梯

Sol #4 (with 蘇永康)
[阿公發表講話]
聲音騷(永康)了 (with 蘇永康)
薄情歌

C AllLove Concert Rundown

Opening Act: ShowOff
Love Collection: 征服 + 告白 + 新不了情 + 永遠幾遠 + ...
阻住 發表於 2016-9-11 23:12

成個show敗筆肯肯定係SG 首女校男生真係災難級

阿公發表講話
係咪又講那誰定如陽光

成個show敗筆肯肯定係SG 首女校男生真係災難級
jsun 發表於 2016-9-12 01:13

Sad but true,特別會展音效惡劣

原本有啲想睇佢地個騷,但而家應該唔會去

阿公發表講話
係咪又講那誰定如陽光
艾石仔 發表於 2016-9-12 07:54

中晒,有提那誰,又有講處處都有陽光 釗峰好醒目,立即講今日處處都有屈臣氏蒸餾水

阿公做左幾十年,仍然成日講錯野

中晒,有提那誰,又有講處處都有陽光 釗峰好醒目,立即講今日處處都有屈臣氏蒸餾水

阿公做左 ...
lblemon 發表於 2016-9-12 08:21

阿公幾時同JARIE合唱

冇sg個show會更好
利申:唔係鏡粉

冇sg個show會更好
tom 發表於 2016-9-12 08:29

superstar 都幾熱鬧既(雖然佢地一開聲搞到好嘈)

阿公幾時同JARIE合唱
艾石仔 發表於 2016-9-12 08:23

鬥長氣, 鬥重复講野

不過丁律師就快變演員

想問下, 鄧小巧間唱片公司係咪同東亞有啲關係?

回復 13# lblemon

有時覺得美叉同佢地根本唔夾我寧願個part比美叉唱多一兩首歌好過
好多想聽嘅歌都冇唱
利申:唔係鏡粉

回復 16# tom

其實應該都係想順便幫佢地宣傳演唱會啫,但又唔唱自己歌,
無啦啦唱隻女校男生先奇怪~~

想問下, 鄧小巧間唱片公司係咪同東亞有啲關係?
lblemon 發表於 2016-9-12 11:18

好似話淨係簽左小巧+曉陽發行比寰亞
nwb仲係佢地自己~

回復  lblemon

有時覺得美叉同佢地根本唔夾我寧願個part比美叉唱多一兩首歌好過
好多想聽嘅歌都冇唱{:1_1 ...
tom 發表於 2016-9-12 11:22

其實應該都係想順便幫佢地宣傳演唱會啫,但又唔唱自己歌,
無啦啦唱隻女校男生先奇怪~~

可能覺得twins 容易唱過自己d 歌, twins歌又多d 人識

原本有少少想睇sg, 昨晚之後決定唔睇. 反效果.  不過估計sg 演唱會有cas 做返嘉賓

好似話淨係簽左小巧+曉陽發行比寰亞
nwb仲係佢地自己~
艾石仔 發表於 2016-9-12 12:17

根據維基百科, 黎曉陽唱片公司係frenzi music 和寰亞
小巧就只係得frenzi music

請問nwb 係咩?

根據維基百科, 黎曉陽唱片公司係frenzi music 和寰亞
小巧就只係得frenzi music

請問nwb 係咩? ...
lblemon 發表於 2016-9-12 13:52

nowhere boys

nowhere boys
艾石仔 發表於 2016-9-12 14:29

ok, thanks

安達人壽呈獻:新城Color of Life音樂會
蘇永康、Joey Tang、Rubberband、Gin Lee、林奕匡、AGA、馮允謙、符致逸、Blaster
日期: 2016年10月11日
時間: 晚上7時30分
地點: 九龍灣國際展貿中心匯星(Star Hall)
02 著地 - 鄧麗欣