返回列表 發帖

問吓你身邊朋友聽過邊首最新推出既粵語流行曲

[Let's play a game] 問吓你啲朋友聽過邊首最新推出既粵語流行曲
格式如下:

(日期)(人名)(有留意香港樂壇/沒有留意香港樂壇)

問:你聽過邊首最新推出既粵語流行曲?
 答:(歌手/歌名)
問:你點聽到呢首歌?
 答:(答案)
問:你覺得好唔好聽?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-1-12 17:14

你個男友A都幾可愛

偷睇下先

?
Happy and Blessed.

示範都要回覆先有得睇
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

有留意嘅應該五個都冇

2014年尾 fifty's friend(沒有留意香港樂壇)問:你聽過邊首最新推出既粵語流行曲?
 答:越難越愛 吳雨霏
   我:果個係吳若希
   (靜左三十秒)
 答:電視
 答:Kary氣音唱得好正
   我:果首係我本人
   (靜左三十秒)

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

屮SiU霖屮 發表於 2016-1-12 23:10

古古惑惑

廣東歌喺呢邊都幾獨家村
希望Gin Lee可以幫幫手爭氣
不過佢呢邊唔夠紅, 上次featuring今次新派都無聲
佢紅左返來就個個會識架啦

好衰咁講, 幾bad taste下大馬樂迷, 好鍾意聽嗌歌因為有'唱功', GEM演唱會排隊長到嚇親我, SIF/WHUD個時又唔見有人講...
睇死GL紅左之後個個又share又講又乜乜乜

唔曬問身邊朋友第一條問題都知答案
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

cc
======
(十大中文金曲嗰晚)(我娘親)(沒有留意香港樂壇)問:你聽過邊首最新推出既粵語流行曲?
 答:安徒生的錯
 答:電台
 答:好聽
狂賀愛匡力又添一員

廣東歌喺呢邊都幾獨家村
希望Gin Lee可以幫幫手爭氣
不過佢呢邊唔夠紅, 上次featuring今 ...
JasOh103 發表於 2016-1-12 23:14

問我啦
明明KFC馬來西亞都好多人識
至於gin lee 就算啦,之前簽約環球睇報紙fb d 新聞comment都係話距傻之類既野
...

問我啦
至於gin lee 就算啦,之前簽約環球睇報紙fb d 新聞c ...
siongguan 發表於 2016-1-12 23:22

點解話佢傻?大公司喎

點解話佢傻?大公司喎
kayzzz 發表於 2016-1-12 23:24

咁呢,大馬呢邊大致上已經冇人聽廣東歌噶啦
所以我同jason真係獨家村來
...

屮SiU霖屮 發表於 2016-1-12 23:10

古古惑惑
不過男莊友A 的確幾qq架

咁呢,大馬呢邊大致上已經冇人聽廣東歌噶啦
所以我同jason真係獨家村來 ...
siongguan 發表於 2016-1-12 23:27

但仲有好多人識廣東話喎好似,tbb都hit?

Bomb chi ga bomb
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

2014年尾 fifty's friend(沒有留意香港樂壇)問:你聽過邊首最新推出既粵語流行曲?
 答:越難越愛 吳雨 ...
bagfgfcde 發表於 2016-1-12 23:06

美霏終於可以紅到

但仲有好多人識廣東話喎好似,tbb都hit?
kayzzz 發表於 2016-1-12 23:35

可以hit幾應該剩下劇集歌 / 少數eason既歌
可能宇宙天后出廣東歌可以hit既...
...

2015年7月 My friend(應該有留意,見佢都有睇叱咤頒獎禮)問:你聽過邊首最新推出既粵語流行曲?
 答:羅生門 謝安琪 麥浚龍(佢係忠實Kay fans)

答:Youtube
 答:好聽

可以hit幾應該剩下劇集歌 / 少數eason既歌
可能宇宙天后出廣東歌可以hit既... ...
siongguan 發表於 2016-1-12 23:39

胃腩都hit喎,好似係

[對唔住我有OCD ]
(個post 成日自動跳行好麻煩呀) 求你地跳番一行

(日期)(人名)(有留意香港樂壇/沒有留意香港樂壇)
 答:(歌手/歌名)

問我啦
至於gin lee 就算啦,之前簽約環球睇報紙fb d 新聞c ...
siongguan 發表於 2016-1-12 23:22

KFC真係勁多人識既咁又
台慶攞最佳劇集獎成班親戚講呢首好聽值得攞我真係暈
仲有alfred fred hubert都有人識既
搞到以為成個香港樂壇剩返佢地
係街度問下10個人有邊個聽過羅生門可能真係2個都無

不過講開
早幾個月, 有一個朋友話佢愛上輸家連既歌
我當時好興奮咁問佢係咪大了一歲呀!?
佢即刻播首歌俾我聽, 原來係到字頭歌
仲要加多句我其實鍾意佢做戲多過唱歌, 佢喺夜蒲好正
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

(1/10)(Bf)(唔清楚)
 答:(Lol / Twins)
 答:(煙花匯演)
 答:(好好聽)
Happy and Blessed.

示範都要回覆先有得睇。。。

留言睇示範
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

cc
======
(十大中文金曲嗰晚)(我娘親)(沒有留意香港樂壇)問:你聽過邊首最新推出既粵語流行曲?
  ...
ed8671ed 發表於 2016-1-12 23:18
我娘親都有讚安徒生的錯好聽 仲話phil唱live好穩定

我娘親都有讚安徒生的錯好聽 仲話phil唱live好穩定
nicholashin 發表於 2016-1-13 11:56

我呀媽都話幾鍾意Phil
同坤哥