返回列表 發帖

[Jan/2016] 雙雙與李幸倪音樂會

演唱會名稱:雙雙與李 幸倪音樂會
日期 : 2016年1月27日

時間: 晚上8時正 (不設劃位)
地點: 香港會議展覽中心演講廳1

期待已久,終於有音樂會了!希望你帶著輕鬆愉快的心情來看和感受我的音樂會,好音樂、好樂隊,你和我,就在1月27日。想知道怎樣可以得到入門票就看這裡
https://goo.gl/VeDIIQ
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

一起快D参加名額有限

Poster 好靚

環球對Gin lee真系好到....
今次想唔Hit都難...

好想去啊 果晚唔得閒啊

不過新碟應該附上呢個音樂會DVD既

已賣資料 希望有SHOW睇:-0

無咩環球歌就咁快開音樂會?
愈黎愈似徐子珊
最好的債 發表於 2016-1-16 13:32

會唔會唱今天終於一人回家

都幾好
除左雙雙同一加一,仲有無其他環球歌唱?

我想佢同徐子珊合唱hit me ...
最好的債 發表於 2016-1-16 14:02

應該有YT、Aga做嘉賓

無咩環球歌就咁快開音樂會?
愈黎愈似徐子珊
最好的債 發表於 2016-1-16 13:32

舊老細羅傑承夫婦全力支持美煎重新出發, 加盟球記記者會中, 叫個女送上金咪, 同時宣布美煎係red mr 代言人, 嫁女送嫁妝咁款... 相信唱舊歌版權唔會有問題

應該有YT、Aga做嘉賓
l00540 發表於 2016-1-16 14:06

AGA 同美煎一齊唱一既LIVE...嗯...

肯定唔會有美霏

會唔會請kary做嘉賓? 幫幫音樂會銷情,順便粉碎不和傳聞

好煩呀你
個個演唱會都問會唔會請霏妹做嘉賓
你估霏妹好得閒?人哋要做義工架

返OT:希望 ...
nicknicknick 發表於 2016-1-16 15:10

做咩啫你,人地心急想睇霏霏唔得咩
況且新舊一姐同台肯定係一個gimmick
免費做人音樂會嘉賓都可以叫做義工

環球開始谷佢  kary 點算
BTW 唔知唱幾多首歌呢

會唔會請kary做嘉賓? 幫幫音樂會銷情,順便粉碎不和傳聞
kayzzz 發表於 2016-1-16 14:32

佢唔知病到幾時先好番

好煩呀你
個個演唱會都問會唔會請霏妹做嘉賓
你估霏妹好得閒?人哋要做義工架

返OT:希望 ...
nicknicknick 發表於 2016-1-16 15:10

我估呢個mini concert係新碟發佈會
穿插 1+1 + (Eric Kwok伴奏)玫瑰的故事 +Aga and YT solo

然後出bonus DVD

舊老細羅傑承夫婦全力支持美煎重新出發, 加盟球記記者會中, 叫個女送上金咪, 同時宣布美煎係red mr 代言 ...
lblemon 發表於 2016-1-16 14:16

多謝佢都黎唔切, 賣斷又點話, 咁bma就正式斷尾
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

多謝佢都黎唔切, 賣斷又點話, 咁bma就正式斷尾
kevinlai1621 發表於 2016-1-16 15:37

如果美煎可以大紅既話, 都係靠球記D歌走紅, 開演唱會頂多唱今天終于一人回家, falling, 玫瑰的故事咁咯. 唔買斷都唔駛比好多版權.

我估呢個mini concert係新碟發佈會
穿插 1+1 + (Eric Kwok伴奏)玫瑰的故事 +Aga and YT solo

然後出 ...
l00540 發表於 2016-1-16 15:28
估唱10隻歌, 包括:
1. 雙雙
2. 一加一, 如果冇AGA就美煎獨唱一
3. 新碟新歌A(自己作曲)
4. 新碟新歌B(ALEX FUNG作曲)
5. 愛是永恆
6. 球記版權的英文歌
7. 玫瑰的故事
8. 憶蓮的歌X1
9, 10 選秀歌X2

不過4月先出碟, 1月尾不宜唱太多新碟歌, 冇晒新鮮感就唔好啦. 同埋要請觀眾不要攝錄/發布新歌... 由於觀眾主要是歌迷, 應該會合作吧

已賣資料 希望有SHOW睇:-0
俊仔 發表於 2016-1-16 11:55

要賣資料

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

poster好似阿Gill

估唱10隻歌, 包括:
1. 雙雙
2. 一加一, 如果冇AGA就美煎獨唱一
3. 新碟新歌A(自己作曲)
4. 新碟新歌B(ALEX  ...
lblemon 發表於 2016-1-16 16:58

校長可能會亂入

poster好似阿Gill
hehehaha 發表於 2016-1-16 19:30

係阿嬌,徐子珊,廖碧兒混合版。

啊。。。好想去聽gin唱live,可惜無得去
係唔係會網上直播?

係阿嬌,徐子珊,廖碧兒混合版。

啊。。。好想去聽gin唱live,可惜無得去
係唔係會網上直播? ...
Nathan 發表於 2016-1-17 00:06

Poster咁講愛奇藝有直播, 不過估會員先有得睇(好似慧嫻姐姐Evolve個新碟發佈)

美煎好靚

要賣資料
matthew1990 發表於 2016-1-16 17:12

講到明佢可以商用填左的資料 可能會用黎做宣傳~_~希望抽中:-0

講到明佢可以商用填左的資料 可能會用黎做宣傳~_~希望抽中:-0
俊仔 發表於 2016-1-17 13:24

最驚佢再賣俾第三方 (e.g. 財仔)
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

美煎好靚
Frankiekiekie 發表於 2016-1-17 10:49

佢成日影側面

佢正面都⋯⋯靚嘅
BTW  已賣資料

睇嚟環球一姐有接班人
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

我都賣左喇><

有冇人抽中? 聽聞已經通知中奬者

回復 34# lblemon

我中左...啱啱收到email!!!

好想睇,但唔得閑。
好想係現場聽佢唱自己歌。
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

我中左...啱啱收到email!!!
hin0526 發表於 2016-1-22 14:30

恭喜.

收唔到email 係咪唔中

收到EMAIL~唔知到時有咩睇~

轉讓2張
有興趣出價
當日會展交收
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

有錢都買唔到飛
有冇人有興趣睇
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

抽唔中 無得去 /_\
不過見到你地都中到 起碼唔係完全呃人~_~

蘇波榮
聽到想訓
btw 4月出新碟
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

蘇波榮
聽到想訓
btw 4月出新碟
dongbb2332 發表於 2016-1-27 21:34

我都勁想訓,咁叉多國語歌!

蘇波榮
聽到想訓
btw 4月出新碟
dongbb2332 發表於 2016-1-27 21:34

美煎上位有難度

有沒有rundown??

有沒有rundown??
l00540 發表於 2016-1-27 22:20

今天終於一人回家
玫瑰的故事
Like a Star
天黑黑
心痛
Angel
秋意濃
開到荼靡
往日情
Heartburn
欠缺的擁抱(美煎嚟香港第一首作曲作詞既國語歌)
紅豆
愛是永恆
雙雙

Encore:
普通朋友

今天終於一人回家
玫瑰的故事
Like a Star
天黑黑
心痛
Angel
秋意濃
開到荼糜
往日情
(英文歌)
(美煎 ...
阻住 發表於 2016-1-27 22:32

咁少自己歌好彩我抽唔中
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

今天終於一人回家
玫瑰的故事
Like a Star
天黑黑
心痛
Angel
秋意濃
開到荼糜
往日情
(英文歌)
(美煎 ...
阻住 發表於 2016-1-27 22:32

有唱舊公司嘅歌就好 今天終於一人回家正喔

佢唱功真係冇話說……
只係真係真係太少自己歌
好似特別為大陸個愛奇藝特別唱一堆國語歌咁
成個 show 的感覺似唱酒廊咁, 非常 Gin Lee 的 style ... ...
的確唔係個個人都入到佢個 mood, 易悶親 = =

P.S. Gin Lee d 舊碟在  iTunes Store 全部下架了?!

呢個show 唱晒在好聲音和中國之星的所有參賽歌曲, 新碟附送呢隻DVD的話, 我覺得十分抵買!