返回列表 發帖

228選舉討論

又出埋D膠po啦我

--------------------分隔線----------------------------

正式候選人簡介

(1)劉志成,沒有申報政治聯繫
(2)黃成智,新思維執委會委員、前立法會議員
(3)周浩鼎,民建聯、離島區議會議員
(4)梁思豪(體雕大狀),獨立候選人
(5)方國珊 (哪吒),獨立無黨派,西貢區議會議員
(6)梁天琦,本土民主前線
(7)楊岳橋,公民黨

--------------↑ from wiki----------------------------

小弟住新界東 第一次夠秤投立會
係度拋磚引玉咁話

--------------------分隔線---------------------------

原來得劉志成(報稱)住新界東
FYI 沙田、大埔、北區、西貢

--------------------分隔線----------------------------

投票意向應該都唔使多論 但CM default interface係藍色喔
可以在意多D細位

e.g.
泛民係唔係想攬住一齊死 益左周浩鼎
黃成智係唔係想dap方國珊
梁S ho 係乜人 參選連banner 都冇張 想點 咩野係體雕

立法會選舉9月4日舉行
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

溫馨提示: 為免被騎劫為選舉打手POST,請勿張貼任何候選人之廣告/傳單, 建議提供官方連結就可以
Thanks~

係香港人就投6號。
我要講既就係咁多。

各位外貌協會既會員
當然要投個又後生又靚仔既候選人
睇電視都賞心悅目D啦~

環顧7位仁兄
都係得6號同7號睇得下
我就鍾意6號多D啦 年輕又可愛~
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

hinz 發表於 2016-2-17 23:24

i say one two three four 坤力
btw 5號好可疑
week13

7 號其實有乜政綱?我見 sell 佢嘅人全部都唔係 sell 政綱
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

i say one two three four  坤力
btw 5號好可疑
b01091018 發表於 2016-2-18 11:43

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

其實我覺得周浩鼎有極大機會贏,泛民/本土相對建制獲得既支持係愈黎愈少
真正不明朗因素係上屆立會選舉拎左二萬四千幾票既方國珊 民建聯當年唔告急其實佢好大機會踢走咖哩飯入局

如果政府想迫住改議事規則係可以調議程既,而政府要夾硬通過有咩做唔出,所以修改議事規則係有難度但絕對可能趕得切
周浩鼎入到去最關鍵既人就係曾鈺成,可以控制幾時剪布,可以係關鍵時候投票
支持傳統泛民既係唔想take risk 所以先支持一早established既泛民 用一直用既和理非抗爭形式

而6號今鋪勝算好低,起碼唔會贏到建制派既投票機器啦,係之後比例代表制既選舉勝算先大D
6號同7號票數差距可以睇到本土派有幾多支持同網絡係政治議題上既影響力有幾大
區議會選舉始終看重地區議題,對於單打政治議題既本土派係好不利既,無咁大參考價值
大家投自己鍾意既人,呢個比較就會更有意義

周浩鼎唔係都係北區架咩?
今日喺上水火車站天橋都見到佢拉票

某會員7字頭像令人忍俊不禁

周浩鼎唔係都係北區架咩?
今日喺上水火車站天橋都見到佢拉票
rubylovessss 發表於 2016-2-20 00:11

九龍塘站見過
week13

是咪有人激突?_?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

仲以為補選應該幾多人討論
點知得小貓三四隻

仲以為補選應該幾多人討論
點知得小貓三四隻
-Prince- 發表於 2016-2-21 21:29
諗住寫得長篇啲有人理
連燈神都無入黎宣傳7號點好

諗住寫得長篇啲有人理
連燈神都無入黎宣傳7號點好
nicholashin 發表於 2016-2-22 00:45

盡量拉得一票得一票啦
天琦靠大家

旺角出左事 3號同6號個stance其實易D企硬
唔似搞到7號咁可憐特別係健吾日日都講可憐

呢場補選剩餘觀賞價值就係睇6 7 互片自己冇咩眼界可以望到9月發生咩事
week13

week13

5,6,7號「校園辯論」
https://www.facebook.com/tvmosthk/videos/1681393975442266/
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

5,6,7號「校園辯論」
matthew1990 發表於 2016-2-24 00:40

好嚴肅
唔係好笑噶
week13

爆左東涌單野之後周生係咁比人追擊,
問題又黎,
民賤聯啲人去選果區根本唔係果區既人,
又睇完毛記電視,佢地搞得好有心,有啲啲想支持方國珊。
不過都係揀番天琦, 申利:唔是新界東選民無得投。
Anyway 天琦如果輸左番去讀番書,今次當經驗啦。

banner 情報 (純文字描述)

情報a. 6號banner終於出街(?)
不過我見到個張攝係3號同5號中間(1/2/3/6/5/ /7)
唔知咩用意

情報b. 2號告急

回復 20# 艾石仔

以為周生都unun腳 睇漏左呢單
主流傳媒都將呢單放得好輕
week13

蘇錦樑話如果立法會下星期仍未能通過網絡23條就會撤回草案,今年會期內都唔會再提交立法會! ...
酷愛903 發表於 2016-2-25 16:42

(借帖

正苦出招
但係揀時間咁奇
唔驚進退失據?
week13

(借帖

正苦出招
但係揀時間咁奇
唔驚進退失據?
b01091018 發表於 2016-2-25 20:05

陰謀論: 可能3號夠票, 快快手完左呢單, 等3號一上就修改議事規則
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

陰謀論: 可能3號夠票, 快快手完左呢單, 等3號一上就修改議事規則 ...
kevinlai1621 發表於 2016-2-25 20:50

Sorry
唔駛3號
我肯定7號都會咁做
都未收翻已經岀哂黎嘈
02 著地 - 鄧麗欣

琴日睇左毛記果個5,6,7號DEBATE
第三節真係睇到眼濕濕, 天琦忍得好辛苦

BTW 天琦真係幾好丁

Sorry
唔駛3號
我肯定7號都會咁做
都未收翻已經岀哂黎嘈
hinz 發表於 2016-2-25 20:59

皮主係咪指湯java ( 7號真惹蟻
week13

數據重溫

2012立會新界東選區

合資格選民 874,694
總投票人數 471,070
總有效選票:464,745票
投票率 53.86%
議席 9
(比例代表制) 門檻:51,639票(11.11%)
最後一席:范國威(28,621票,6.16%)
最高票 梁國雄 48,295票 (10.39%)
最低票 梁安琪 1,077票 (0.23%)

FYI 地方直選選舉按金
50,000港元,
少於3%選票者會被沒收
week13

班飯民咁暴力佔領主席位
唔知燈神點睇呢

班飯民咁暴力佔領主席位
唔知燈神點睇呢
艾石仔 發表於 2016-2-27 16:23

飯民一向一直鬧比佢地進步的人,到大家都發現佢地在一件事上係廢的時候才會一小步一小步地抄橋。
總之飯民打手鬧人的事,其僱主三五七年後都會做,不論是行動上的激進化(骨子裏仍是保守呃飯食的)或儲夠CV投向建制

希望大家投6號梁天琦一票
希望連日黎既誠意, 大家會見到
無論日日夜夜, 無論上水粉嶺大埔沙田大圍馬鞍山將軍澳, 甚至荃灣旺角銅鑼灣鑽石山
我地真係盡左力
希望大家游說埋親朋戚友, 一齊支持6號梁天琦
香港需要新思維, 梁天琦就係最好人選

希望大家投6號梁天琦一票
希望連日黎既誠意, 大家會見到
無論日日夜夜, 無論上水粉嶺大埔沙田大圍馬鞍山將 ...
John 發表於 2016-2-28 03:18

"新思維"呢D詞語不能亂用

絕不含淚,勇敢表態,用選票話俾人知我地的聲音吧

琴日先第一次見本民前promo (deadline fighter好學生)
想問下藍色做主色調有咩含意
week13

真心希望大家去投票

真心希望大家去投票
nicholashin 發表於 2016-2-28 14:13

呢度有咩會員住新界東選區先?
(我叫左個親戚去投票 )

呢度有咩會員住新界東選區先?
(我叫左個親戚去投票 )
matthew1990 發表於 2016-2-28 14:15
咁都唔放過要起人底
咁唔係住新界東既就要叫住新界東既好同學/親戚投票

咁都唔放過要起人底
nicholashin 發表於 2016-2-28 14:29

咩喎
我記得呢度好似有唔少會員都唔係新界東選區

投左票未,,,告急嗄

投左票未,,,告急嗄
艾石仔 發表於 2016-2-28 14:32

鼎你又告急
鼎你竟然喊

新界東所有候選人為 成 智 鼎 豪 珊 琦 橋
講完

未打好project 買餸落街順便投
week13

投左票未,,,告急嗄
艾石仔 發表於 2016-2-28 14:32

究竟佢套衫有無洗過

各位新界東既選民 記得一齊VOTE D_ _ _ OUT

究竟佢套衫有無洗過

各位新界東既選民 記得一齊VOTE D_ _ _ OUT  ...
-Prince- 發表於 2016-2-28 15:09

除左件冷衫算唔算叫做換左

何俊仁黎咗上水
7號係燈神撐個位?

支持6號

何俊仁黎咗上水
7號係燈神撐個位?

想投3號
rubylovessss 發表於 2016-2-28 16:07

3號係民建聯流馬尿嗰個

想投3號 PUN
02 著地 - 鄧麗欣

我真係恭喜你呀

點解呢個post突然咁好笑

想投3號 PUN
hinz 發表於 2016-2-28 16:13

PUN WHAT ?

投6號.....

出一句教友就引起教友投佢
周浩頂我真係想頂爆你呀

出一句教友就引起教友投佢
周浩頂我真係想頂爆你呀
艾石仔 發表於 2016-2-28 16:31

#又有
#唔可以

3號係民建聯流馬尿嗰個
matthew1990 發表於 2016-2-28 16:09

我睇到張相 喊得咁假嘅 做緊戲呀佢?

[offtopic] 我覺得梁天琦愈望愈好J
如果我係女仔會好中意佢呢type
可惜我唔係新東選民
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋