返回列表 發帖

228選舉討論

又出埋D膠po啦我

--------------------分隔線----------------------------

正式候選人簡介

(1)劉志成,沒有申報政治聯繫
(2)黃成智,新思維執委會委員、前立法會議員
(3)周浩鼎,民建聯、離島區議會議員
(4)梁思豪(體雕大狀),獨立候選人
(5)方國珊 (哪吒),獨立無黨派,西貢區議會議員
(6)梁天琦,本土民主前線
(7)楊岳橋,公民黨

--------------↑ from wiki----------------------------

小弟住新界東 第一次夠秤投立會
係度拋磚引玉咁話

--------------------分隔線---------------------------

原來得劉志成(報稱)住新界東
FYI 沙田、大埔、北區、西貢

--------------------分隔線----------------------------

投票意向應該都唔使多論 但CM default interface係藍色喔
可以在意多D細位

e.g.
泛民係唔係想攬住一齊死 益左周浩鼎
黃成智係唔係想dap方國珊
梁S ho 係乜人 參選連banner 都冇張 想點 咩野係體雕

立法會選舉9月4日舉行
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

hinz 發表於 2016-2-17 23:24

i say one two three four 坤力
btw 5號好可疑
week16

某會員7字頭像令人忍俊不禁

周浩鼎唔係都係北區架咩?
今日喺上水火車站天橋都見到佢拉票
rubylovessss 發表於 2016-2-20 00:11

九龍塘站見過
week16

旺角出左事 3號同6號個stance其實易D企硬
唔似搞到7號咁可憐特別係健吾日日都講可憐

呢場補選剩餘觀賞價值就係睇6 7 互片自己冇咩眼界可以望到9月發生咩事
week16

week16

5,6,7號「校園辯論」
matthew1990 發表於 2016-2-24 00:40

好嚴肅
唔係好笑噶
week16

banner 情報 (純文字描述)

情報a. 6號banner終於出街(?)
不過我見到個張攝係3號同5號中間(1/2/3/6/5/ /7)
唔知咩用意

情報b. 2號告急

回復 20# 艾石仔

以為周生都unun腳 睇漏左呢單
主流傳媒都將呢單放得好輕
week16

蘇錦樑話如果立法會下星期仍未能通過網絡23條就會撤回草案,今年會期內都唔會再提交立法會! ...
酷愛903 發表於 2016-2-25 16:42

(借帖

正苦出招
但係揀時間咁奇
唔驚進退失據?
week16

Sorry
唔駛3號
我肯定7號都會咁做
都未收翻已經岀哂黎嘈
hinz 發表於 2016-2-25 20:59

皮主係咪指湯java ( 7號真惹蟻
week16

數據重溫

2012立會新界東選區

合資格選民 874,694
總投票人數 471,070
總有效選票:464,745票
投票率 53.86%
議席 9
(比例代表制) 門檻:51,639票(11.11%)
最後一席:范國威(28,621票,6.16%)
最高票 梁國雄 48,295票 (10.39%)
最低票 梁安琪 1,077票 (0.23%)

FYI 地方直選選舉按金
50,000港元,
少於3%選票者會被沒收
week16

琴日先第一次見本民前promo (deadline fighter好學生)
想問下藍色做主色調有咩含意
week16

投左票未,,,告急嗄
艾石仔 發表於 2016-2-28 14:32

鼎你又告急
鼎你竟然喊

新界東所有候選人為 成 智 鼎 豪 珊 琦 橋
講完

未打好project 買餸落街順便投
week16

[1730]
我去個個點票站
累計投票人數2470
week16

各候選人有幾多票,有無公佈票數?
rubylovessss 發表於 2016-2-28 22:32

未完前唔公布得吧.

慘啦。。投票率低過2012年。。。
kk8733 發表於 2016-2-28 22:47

始終唔係大選
所以多數傳媒都會攞埋2010 比較
week16

實時update
因為番9 我一早訓左

橋贏左
湯java應該都完左義務
week16