返回列表 發帖
A step in the wrong direction
美祖快點回頭是岸吧
matthew1990 發表於 2016-6-7 12:58

回頭是岸即係唱番K歌?
而家玩下野幾好呀

回頭是岸即係唱番K歌?
而家玩下野幾好呀
艾石仔 發表於 2016-6-7 13:04

要聽k歌既人唔該自己係鄉下聽夠怨鬼十大一千萬次啦根本唔駛去睇騷

回頭是岸即係唱番K歌?
而家玩下野幾好呀

今時今日嘅美祖唔洗唱K歌
其同不同音樂人(一丁、Edward Chan、Alex Fung)合作
有唔同程度嘅火花呢

今時今日嘅美祖唔洗唱K歌
其同不同音樂人(一丁、Edward Chan、Alex Fung)合作
有唔同程度嘅火花呢{:5_150 ...
l00540 發表於 2016-6-7 13:10

琴晚咪有火花LOR
係D人未接受到姐, 淨係睇班粉絲揀SIDE CUT已經睇到啦
SIDE CUT又唔知係乜, 揀黎揀去又係SIDE CUT既K歌,
只係痛愛變左麻煩你, 對容祖兒音樂唔會有任何進步

回頭是岸即係唱番K歌?
而家玩下野幾好呀

我反而覺得同王雙駿合作嗰期佢最有火花
Alex Fung 既歌佢重未carry 得到
(唔係話唔俾時間佢試,但試左咁耐都唔work,佢應該係時候抽番個身出黎啦好嘛)
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

琴晚咪有火花LOR
係D人未接受到姐, 淨係睇班粉絲揀SIDE CUT已經睇到啦
SIDE CUT又唔知係乜, 揀黎揀去又係S ...
艾石仔 發表於 2016-6-7 13:14

尋晚離場聽到有觀眾問點解唔加個環節大合唱既你要唱好心去k場啦

我反而覺得同王雙駿合作嗰期佢最有火花
Alex Fung 既歌佢重未carry 得到
(唔係話唔俾時間佢試,但試左咁 ...
matthew1990 發表於 2016-6-7 13:14

藝術性好重個啲唔岩容祖兒
Alex Fung只係擺左柔和個面比容祖
其他音樂性較重既我相信以依家既容祖兒,係Handle唔到(十年前未係勁唱K歌個陣都可以一試)

王雙駿依家做緊Eason巡迴,唔知寫到幾多首歌
我反而覺谚Edward Chan幾好
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

其他音樂性較重既我相信以依家既容祖兒,係H ...
Ki 發表於 2016-6-7 13:25

琴晚最重藝術果部份都係ALEX SOLO
美祖只係變左少少姐
反而痛愛佢唱得差, 編曲令到隻歌好左, 但佢好似用番原先TONE去唱咁
搞到唔夾

美祖只係變左少少姐
反而痛愛佢唱得差, 編曲令到隻歌好左, 但 ...
艾石仔 發表於 2016-6-7 13:41

所以我唔係剩係純粹comment 拉闊
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

美祖只係變左少少姐

Alex嗰part應該係順應唱片公司(環球)而加

其他音樂性較重既我相信以依家既容祖兒,係H ...
Ki 發表於 2016-6-7 13:25

Edward chan都比到新野美祖,joey and joey個新城騷其實唔錯,音樂性幾強

祖兒Live show入座情況嚇死你
AGA 發表於 2016-6-7 13:56

Alex 嗰part雖然藝術成份高,但的確嚇走咗唔少街客⋯

其實啲人有無睇清楚張票而入場㗎

其實啲人有無睇清楚張票而入場㗎 ...
l00540 發表於 2016-6-7 14:00

講真十成有九成都係為左睇容祖兒,Alex fung嗰part變廁所位都預左

其實啲人有無睇清楚張票而入場㗎 ...
l00540 發表於 2016-6-7 14:00

我諗冇乜人會為Alex Fung 入場睇,再加上啲人唔buy佢,咁咪變左廁所位

Edward Chan 都唔會點寫歌嘎喇
佢而家都推 Cousin Fung 同 T-ma 出黎寫歌
自己只做少量編監工作  ...
matthew1990 發表於 2016-6-7 14:06

Miss fiona咪就係Edward近作不過我諗容小姐拍左Alex fung冇多十年八載都唔換
你睇之前幾長情咁用舒文就知

Edward chan都比到新野美祖,joey and joey個新城騷其實唔錯,音樂性幾強
stephybest 發表於 2016-6-7 13:57

選曲都大路好多 (我諗大多數人care 呢樣多啲)

Miss fiona咪就係Edward近作不過我諗容小姐拍左Alex fung冇多十年八載都唔換
你睇之前幾長情咁 ...
stephybest 發表於 2016-6-7 14:09

咁就大獲

美祖只係變左少少姐

你睇佢尋晚係咁望住部歌詞機,就知佢無乜點練過啦
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

祖祖音樂會竟然都會悶

A step in the wrong direction
美祖快點回頭是岸吧
matthew1990 發表於 2016-6-7 12:58

Feel到joey好鬼中意同alex fung合作

咁就大獲
matthew1990 發表於 2016-6-7 14:29
已經好過舒文

美扯
matthew1990 發表於 2016-6-7 12:50

wow...完全諗唔到係佢

回復 36# stephybest

有没有现场LIVE?

今日聽錄音轉播,比想像中好,覺得佢狀態冇大家講得咁差

第二場拉闊音樂會 - 草蜢

我們的總和

Wonders 發表於 2016-7-29 13:57

資料來源?幾時?

資料來源?幾時?
cakeiii2000 發表於 2016-8-4 10:54

903 LOL
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Wonders 發表於 2016-7-29 13:57

仲有幾多人會睇呀

【拉闊重要消息】喺屋企上網,同撲拉闊飛一樣,夠快就得!
由8月8日起,現有及新客戶成功申請網上行指定1G光纖入屋寬頻服務,即「飛」快送你拉闊音樂會門票兩張,一齊現場感受草蜢嘅活力!咁正嘅優惠,撲飛趁早:http://bit.ly/2avTLgu
=================================================
叱咤903主辦 網上行呈獻:903夢想系 拉闊音樂會 草蜢 Grasshopper
11月2日 (星期三) 晚上8時15分 香港會議展覽中心Hall 5BC

有無試過拉闊得一個單位
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

有無試過拉闊得一個單位
hinz 發表於 2016-8-8 17:19

對上一次應該係孫燕姿逆光果次...

聽聞有好多Guest!!
Hi

對上一次應該係孫燕姿逆光果次...
阻住 發表於 2016-8-8 17:58

RB第一次做拉闊supporting
Hi

聽聞有好多Guest!!
Monday 發表於 2016-9-28 01:29

好奇有邊幾位神秘嘉賓
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

好奇有邊幾位神秘嘉賓
l00540 發表於 2016-11-2 22:19

有千嬅

有千嬅
Wing1211 發表於 2016-11-2 23:23

joyce ivana

估唔到連新青年理髮廳都有
仲有 cas aga
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

原來他不夠愛我x女神 三隻嘢難聽到呀

唱國語歌果陣啲歡眾反應點

唱side track, 反而想知rundown