返回列表 發帖
唔夠好, 有d緊張

當你地一直罵大陸音樂節目點差 點斗高音

香港就連一個好睇嘅音樂電視節目
李克勤容祖兒需要去到大陸先可以參加音樂節目

都幾可悲~

btw 祖祖加油。不過唔好學李克勤唱埋d"情懷“老歌 lol

月半小夜曲 ok  但我想佢唱有自己特色嘅歌多d。

當你地一直罵大陸音樂節目點差 點斗高音

香港就連一個好睇嘅音樂電視節目
李克勤容祖兒需要去到大陸先可 ...
faith 發表於 2016-2-27 09:57

始終香港市場太細
番大陸開拓市場都無可厚非
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

雖然我都好反感《我是歌手》
但我唔明點解你哋要反感歌手上去賺錢呢?
當自己嘅地方市場越來越細 真正熱愛聽廣東歌嘅人越來越少
真正靠實力紅嘅歌手買少見少
咁北上開拓市場有咩唔啱?而且仲要係唱廣東歌(如果因為政治咁我冇嘢好講)

兩位CM女神Fi(北上拍咗無數部爛片算唔算出賣靈魂XD?)同Kay都北上開拓市場啦
又唔見你哋插?

ot下
我覺得kay選擇香港演唱會後休息一年主要係為咗過冷河
尤其最近俾淨心BB狙擊
大陸巡唱佢一直都話係延期而唔係取消
應該都係同大陸啲主辦方協商過先做出呢個決定

祖祖下一集唱 「想著你的感覺」 彭羚 「讓我跟你走」 國語版。又有得鳩叫。
舞來舞去 不日內開始錄音。

容祖兒上內地都系件好事
希望距有左大陸市場之後唔好死守女金

BTW,個人覺得月半小夜曲距唱得幾好
不過如果要唱國語歌,祖兒睇嚟應該又會翻唱(距真系無咩國語歌拎得出手)
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

雖然我都好反感《我是歌手》
但我唔明點解你哋要反感歌手上去賺錢呢?
當自己嘅地方市場越來越細 真正熱愛 ...
JayantL 發表於 2016-2-28 01:27

但系好似真係冇咗,佢d內地演唱會
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

容祖兒上內地都系件好事
希望距有左大陸市場之後唔好死守女金

BTW,個人覺得月半小夜曲距唱得幾好
...
CBY0710 發表於 2016-2-28 19:35

呢個比賽系第一輪可以唱自己嘅歌,跟住就要唱別人嘅歌啦,如果第一輪無唱,就要等決賽先有機會唱~

今晚想著你的感覺D普通話點解標準咗咁多?
好聽到好似假唱咁..

好聽到好似假唱咁..
數彩虹 發表於 2016-3-4 23:15

美祖推掉好多工作專心準備呢個節目啊,一定下苦工啦,今晚真係好正

好聽到好似假唱咁..
數彩虹 發表於 2016-3-4 23:15

正呀喂

去到第二期跌翻落第五位,笑死

呢首國語歌真係諗佢唔到咁正咁標準~
咁都冇前三真係噴出黎

下星期唱煞科,拿第三

jun518 發表於 2016-3-5 09:30

呢個節目好難長期keep住高位lol
未俾人foul算係咁
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

jun518 發表於 2016-3-5 09:30

講到好似宋生排位好好咁
learn from the past

克勤真係唱天梯
joey係突然想愛你 (留低鎖匙國語版)
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

克勤真係唱天梯
joey係突然想愛你 (留低鎖匙國語版)
kevinlai1621 發表於 2016-3-10 23:02

嚇死 以為又突然好想你

今晚祖兒排名好似麻麻地 :(

今晚祖兒排名好似麻麻地 :(
賴爽 發表於 2016-3-10 23:33

唔foul咪得,個節目係鬥長命啫

唔foul咪得,個節目係鬥長命啫
kayzzz 發表於 2016-3-10 23:36

呢層都係 捱到去決賽就得

純粹覺得一個唱咗咁多年攞過咁多獎嘅歌星仲要走去比賽同人鬥
好似有d怪怪地

利申 從來冇睇過所有歌唱比賽節目

好似有d怪怪地

利申 從來冇睇過所有歌唱比賽 ...
electric 發表於 2016-3-11 10:07

我睇過The Voice (US) 同The Voice (UK)
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

燒烤叉都去埋wor

lala 尋日 flat 哂喎 ..........................

應該係咁耐以嚟最難聽

最后一名
估唔到..

第7喎.女皇喎.笑話嚟咖?

聽講c allstar和音被mute走咗?

sorry OT 少少:聽講送禮勤入咗決賽,建議佢搵KAY幫幫唱 相愛無門+喜帖街(雖然佢無可能請kay

祖祖冇OUT到
突圍賽要加油入決賽喔

比賽有高有低好正常姐
其實祖兒揀歌都唔算好result-oriented既

希望祖祖下場係咁
最好的債 發表於 2016-3-19 20:11
希望最後會令你失望

你真心膠覺得容祖兒實力非凡?
最好的債 發表於 2016-3-19 20:46
你開心就好

原來coco lala 同韓國仔四回都無跌出前四

好似有d怪怪地

利申 從來冇睇過所有歌唱比賽 ...
electric 發表於 2016-3-11 10:07

唔好咁話 COCO 嘎
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

唔好咁話 COCO 嘎
Our_Souvenir 發表於 2016-3-20 01:33

其實我真係唔係針對某天后㗎
係所有d紅咗仲上去比賽d人

希望祖祖唱我好得閒
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

原來coco lala 同韓國仔四回都無跌出前四
-Prince- 發表於 2016-3-19 23:57

頭兩個無問題
黃致列除左個樣仲有咩值得睇 / 聽?

anyway 今次美祖返大陸好似吸多咗路人飯

好期待下期祖祖唱快歌會唔會又夾爆班觀眾

好期待下期祖祖唱快歌會唔會又夾爆班觀眾
-Prince- 發表於 2016-3-20 12:49

唔知會唔會唱自己d快歌
或者翻唱豔羨
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

希望祖祖唱我好得閒
John 發表於 2016-3-20 11:35
可唔可以唱翻跑步機上

唔知會唔會唱自己d快歌
或者翻唱豔羨
John 發表於 2016-3-20 13:00

下期係唱bad boy

突圍賽希望祖祖邀請千千一齊跳唱色惑x加大力度

下期係唱bad boy

突圍賽希望祖祖邀請千千一齊跳唱色惑x加大力度 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-20 16:10

正 全場觀眾要準備定紙巾噶