返回列表 發帖
夢魘區係咪側到連老黎都見唔到但照收$1980果啲位?
一盒子的愛係咪一個Tiffany藍盒裝住堆印有老黎金句既字條?

回復  lemontea1069

大球場果個係味Charity show所以唔計阿?
aleksbear 發表於 2016-2-26 12:06

老黎可能覺得大球場係巨型演唱會

公售咗成日, 好似銷情一般
想入場見識係咪可以等跳樓價飛/黃牛燶飛 (雖然估計都仲要成五舊水)

Facebook 願你今夜別離去 1:10果幾下係咪叫跳緊舞

右上角個人形攬枕想點

老黎話聽日4pm會講聽晚果場開唔開得成

去到,但仲未入得場,係咪真係開得成

入緊,但入口係摩天輪隔離,龍尾依家兜到去特首辦對面
LM等睇老黎破娜姐個紀錄

一盒子的愛 = 一疊memo pad

同埋都幾多人企係閘口外等開場

~9:45pm開場,依家出credit話完場囉
睇下有無encore

啲4D效果

視覺 -
本來左右兩邊啲投射影像應該好震撼, 好可惜拆左個幕, 出面太光搞到銀幕暗哂, 效果大打拆扣
同埋真係坐$980後排先睇得哂,  越夜越有機果時我跟大隊衝左落$1980前排走廊位, 根本唔得閒望個幕

嗅覺 -
生果講我先知噴過香水

觸覺 -
送你一瓣的雪花果段狂噴梘皂泡扮雪花係全場亮點, 但因為噴得太勁大家都無辦法開口合唱

同埋老黎好似手腳郁多左, 但稱得上叫跳舞既加埋唔多過一分鐘

係on.cc見到原本個rundown
係咪本來剩係諗住唱22首

1.《DNA出錯》
2.《危情追蹤》
3.《Ellie》
4.《情》
5.《如果可以再見你》
6.《今生不再》
7.《我的另一半》
8.《送你一瓣的雪花》
9.《十字天使》
10.《月亮下求你一吻》
11.《中毒的愛情》
12.《願你今夜別離去》
13.《越夜越有機》
14.《眼睛想旅行》
15.《我愛Ichiban Remix》
16.《我可以忘記你》
17.《長情》
18.《那有一天不想你》
19.《愛比我重要》
20.《我這樣愛你》
21.《夜夜夢中見》

22.《夏日傾情》

睇麻利ig 今晚milk mart果位仲係聽得好清楚
搵晚去聽多場先

睇生果報道睇嚟老黎今晚終於有返心情噴金句
1.「上一排要去外國做個真人騷,節目入面要做好多危險動作,身邊好多人叫我:『Leon!加油!』,但我覺得,叫我『加油』,即係叫我去死,所以都係叫我Good Luck,總之要喺唔同場合講唔同嘅嘢!」
2.「大家有冇發現我喺台上時間多咗?因為我冇換衫!(有觀眾叫佢除衫)我從來都唔覺除衫係鹹濕,人一出世就係冇衫著,係人嘅眼神同思想支配咗。」此時台下觀眾不斷叫黎明除衫,黎明聞言笑笑口指台下:「你除呀?」然後自己除外套,觀眾即刻尖叫!
呢句唔係金句,而係肺腑之言:「今日台上有啲改動,例如spotlights改到觀眾席後,多謝興明亞洲嘅興哥,所有喺橫風橫雨搭嘢嘅朋友,好彩冇人有意外。」

甲音樂facebook:另外要提醒核心外圍的觀眾請大家聽騷之餘注意安全~

添馬公園有人舉螢光棒囉

今晚老黎開場白剩係講咗幾句野

唱到願你今夜別離去,但有面幕click住左升唔到要停5分鐘
Leon叫大家同隔離唔識既觀眾傾下計

===

今晚(第四場)歌單

DNA出錯
危情追蹤
Ellie

如果可以再見你

今生不再
我的另一半
送你一瓣的雪花
十字天使
月亮下求你一吻
中毒的愛情

(有面帳幕開唔到暫停咗十分鐘,期間老黎朗誦願你今夜別離去)
願你今夜別離去
越夜越有機
眼睛想旅行
我愛Ichi Ban
我可以忘記你
愛比我重要
那有一天不想你
夜夜夢中見
夏日傾情

究竟幾時先捨得唱傳說中cut佐既  長情 我這樣愛你
阿mark 發表於 2016-5-2 22:39

如果唔係果幕搞左十分鐘既話應該夠時間加長情
老黎自己都話今晚無咩特別野想講

今晚核心外圍得百零人
老黎講開場白果時叫場外觀眾唔洗擔心雨勢

今晚歌單同尋晚一樣,2028開場,2214完
唔知聽晚補場肯唔肯唱多首

問個題外話:佢以前果個愛將,肥過部電單車有無去到???
Kenny 發表於 2016-5-3 23:33

好似Lanb本來睇上個禮拜四果場

Leon宣布今晚10pm或10:05pm係facebook直播演唱會最尾果part

應該都有兩三首掛

老黎係咪用iphone做直播

唱左半首夜夜夢中見就完囉
黑氣未過

段live到依家10萬like,121萬view
聽晚後晚核心外圍實迫爆人

今晚由摩天輪到添馬公園我估起碼有一千人
聽日想坐靚位野餐朝早好嚟啦

今晚都係唱果廿首,唯一分別係唱完夏日傾情,老黎謝幕左兩三分鐘後唱多次最後果段

唔知核心外圍多人左定佢地校細左聲,全晚都聽唔到老黎啲講話,除左謝幕叫大家星期一返工俾心機啲

希望聽晚尾場有長情、我這樣愛你、橫店Hip Hop(中環海濱長廊Version)

生果即時新聞:

黎明4D演唱會倒數尾二一場。10時19分完騷。今晚黎明好沉默。
但去到臨完場前,有驚喜。原來今晚呢場騷,會出碟!核心裡面的你,有冇發現周遭有好多拎住迷你攝錄機的工作人員?佢哋唔係盜錄,而係影你~哋!

出碟呢個Idea,原來係今日臨時決定。黎明話:「今日好快就決定,冇得勉強,大家鍾意就去我fb買啦。第一,價錢一定比出面平;第二,盡量安排送去大家地址;第三,大家都知我呢廿幾年嚟都係幫緊UNICEF同公益金,盡量你每買一隻我都捐錢,UNICEF捐十蚊、公益金捐十蚊,同埋盡量每買一隻都簽名俾大家。今日好多機仔拍緊,拍低晒大家!」

依家核心外圍應該有二千人

老黎係開場白又叫場外觀眾注意安全

歌單無變,都係果廿首
老黎全晚講話提過四次核心外圍,十號碼頭同近入口果邊反應好熱烈

演唱會隻碟已經有得訂, 暫時得BD, $200隻, 訂單唔夠10000唔出
https://store.amusic.hk/

23:24 破左10,000

對上一次有咁既銷情係邊隻碟?