返回列表 發帖
回復 19# 阻住

大型演唱会系指连续开几场那种吧,例如2001 2005 2009 2011

还有一款海报~~~~

呢D係宇宙歌手先會咁形容
lemontea1069 發表於 2016-2-26 14:50

大球场貌似只有校长开过三场四面台,其他都无开过超过一场的

老黎可能覺得大球場係巨型演唱會
阻住 發表於 2016-2-26 12:56

2000年香港旧启德机场黎明"活力唱载跳”二万人演唱会 1场1999年香港大球场“童心静待黎明音乐会”三万人大型演唱会 1场
1995年香港旺角大球场举行“黎明平安夜演唱会” 1场
他开过三次户外show啦

講左咁耐D價錢.... 講下其他
其實會唱咩歌呢?
Random Love Songs.... 似乎都係以情歌為主
咁同2005年既Cra ...
masterdragon 發表於 2016-3-3 20:25

2005年的演唱会跟管乐团合作,编曲都不错,老黎都好有艺术气质,造型方面都好好,但系2005咖曲目大部分都系95年已经唱过晒啦。今次都系八九不离十,宝丽金时期曲目为主,最多就是新力时期唱几首快歌

好想佢唱愛比我重要, 呢首歌15年冇唱過
lemontea1069 發表於 2016-3-4 13:33

2011年的XU先唱过好吗

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

唔好用d係香港睇唔到既圖==
hinz 發表於 2016-3-8 20:38

哈哈,一时唔记得,系唔系唔够权限上传啊

其實好想睇
奈何冇得睇
electric 發表於 2016-3-12 20:47

有钱就有得睇啦

Facebook 願你今夜別離去 1:10果幾下係咪叫跳緊舞
阻住 發表於 2016-3-15 20:01

XU果次都有part20分钟咖快歌啦

【on.cc東網專訊】 黎明(Leon)將於4月28至5月3日假中環海濱摩天輪旁邊舉行一連6場「黎明Leon 30th Annive ...
Ki 發表於 2016-3-16 13:45

其实个场馆,建好之后会唔会演唱会结束咗会拆咗距咖

PAKHO問LEON 幾時出碟, 可以幫佢作曲
LEON話歡迎佢作曲, 但唔會出碟
lemontea1069 發表於 2016-3-16 15:11

LEON好耐无出过大碟啦(估计都有十年咯),前几张都系EP或者新曲+精选

緊係會啦........政府 (?)要,租出去賺錢架嘛
Ki 發表於 2016-3-17 22:44

咁以後叫咩場館啊?老黎咪成為首個開場的歌手,咁以後紅館系唔系減小D負擔喇

等跳樓飛先買
linda 發表於 2016-3-19 09:20

幾時有啊

加場飛幾時開賣?
lemontea1069 發表於 2016-3-24 12:51

過幾天,貌似這幾天喺優先訂票

演唱會主題曲竟然係翻唱 1995 年「天地豪情」專輯入面嘅《月亮下求你一吻》… ...
星勤 發表於 2016-3-28 20:16

唔喺喺嘛~~~~~~佢只不過po佢練歌嘅片段上去

Leon 說: "今夜你會不會來,你的愛在不在,假使失去你 誰要未來 誰願芳心離開"
過氣粉絲說:"愛你/不愛你 遺憾 ...
陽光點的歌 發表於 2016-3-31 17:38

佢要自己搭建場館舞臺,有咩理由少個0

Leon話個場唔使擔遮睇,有廁所,有垃圾桶

無記錯上隻大碟係不可一世個隻?即係A music第一隻
其實佢A Music時期d歌幾好聽
有年903仲播到 ...
John 發表於 2016-4-12 11:32

喺吖,但係演唱會佢唔唱A music嘅歌曲,全部都喺sony和寶麗金時期果D

這一次演唱會快歌會唔會唱:危情追蹤、DNA出錯、你喺我嘅、對不起我愛誰、Mi-II

DNA出錯係HEHE歌

另外應該會唱歌身體唱歌同埋越夜越有機
lemontea1069 發表於 2016-4-15 14:10

這兩首喺mark雷演唱會中都唱咗,唔想聽咯~~~反而希望佢唱危情追蹤,最好用翻95年果次嘅舞蹈,好正

"Leon Sound"非常高質, 可惜之後轉會隻碟HEA PLUG
lemontea1069 發表於 2016-4-17 04:09

“北京站”都非常高質,僅次于“Leon sound”反正sony時期好幾張專輯都經常聽翻

Leon演唱會必唱歌曲:哪有一天不想你,夏日傾情,我這樣愛你,情深說話未曾講,如果這是情,眼睛想旅行,越夜越有機
90%會唱:對不起我愛你,今生不在,只要為我愛一天,願你今夜別離去

Leon話今次唔用live band,甘到底佢想點搞演唱會啊?仲有今日我有個朋友買980嘅飛,居然喺AY行,AY行明顯喺輪椅區1980位置

仲有兩日開始啦

今晚邊個去睇首場啦

Leon就係想做d唔同既野俾大家睇
點知搞到咁, 早知真係紅館好過
lemontea1069 發表於 2016-4-29 02:13

希望我嘅2號飛可以睇啦。紅館有保障啊

rundown好短,1980真系唔系唔值得這個票價,服飾又比較簡單,另一邊LF好搏命

聽講Eason睇佐兩晚,今晚仲有楊千嬅容祖兒twins左麟右李陳小春坐喺N區睇show

其實不可一世 別x 傷口 一言為定 情歸於盡都非常正
ricnature 發表於 2016-5-3 13:25

Amusic時期最正呢幾首

好想睇埋尾場
lemontea1069 發表於 2016-5-4 15:38

有跳樓飛么?我買咗一張大麥網嘅抽獎票,7號果日下午喺紅磡取票,RMB240,但而家仲未知道位置

好多經典都無唱……其實做個medley都唔錯咖,不過呢又唔似Leon嘅風格

[演唱會現場] 《黎明 Leon 30th Anniversary Random Love Songs 4D in Live 2016》 1/5
人生擁有的第一張 ...
hiraoka 發表於 2016-5-5 23:03

寫得好真摯,好讚,但我仲喺希望Leon以後可以重踏紅館

好唔捨得,聽晚就黎最後一場~~~期待下次紅館

生果即時新聞:

黎明4D演唱會倒數尾二一場。10時19分完騷。今晚黎明好沉默。
但去到臨完場前,有驚喜。原 ...
阻住 發表於 2016-5-6 23:07

居然不是尾場,我明晚看尾場 就無得錄影 啦

唔知會唔會有PART 2
lemontea1069 發表於 2016-5-9 11:59

尾場結束嘅時候,Leon話會好快同大家再見。根據以往規律,2009年開左三面臺后,粉絲強烈要求四面臺,2011年即刻開翻四面臺

現在12912啦

11月開part 2
筠筠 發表於 2016-5-18 08:14

仲未確定吧

消息來源?
lemontea1069 發表於 2016-5-18 14:00

A Music行政總裁王凱文同《蘋果》講:「完全冇咁嘅構思,由頭到尾我都講係唔會有Part 2,唔知點解會有咁嘅報道。」至於報道仲講到之前嘅演唱會銷情唔好,王凱文就嬲嬲地咁話:「呢啲咁無謂嘅講法我諗都唔需要去答,演唱會嘅場面同氣氛係點大家都睇到晒!