返回列表 發帖
終於有呢一區
岩哂我呢啲腰圍26入黎哂命
Happy and Blessed.

出街好易甩褲
timmy 發表於 2016-2-26 20:12

呢樣真
尷尬到死 成日再插袋托高條褲

我BMI正常range架
Keep住underweight好好咩
nicholashin 發表於 2016-2-26 21:07

我都好似正常水平
記得有>19

matthew1990 發表於 2016-2-26 21:15

做乜遮名既?
右下角第一行唔係show左你個名出黎咩?

BREAST 無咩肉。。點TRY

佢要睇多D 健康資訊野。。唔好顧住睇KARY

因為我食菜多。無點食肉 ...
kk8733 發表於 2016-2-26 21:22

你咩意思?

我想問邊個攝影角度唔會影得自己塊臉肥/闊?

harryharry 發表於 2016-2-27 22:22

希望欣宜唔好拍youtube 360度 mv
唔想睇到佢個雙下巴

反ot : 其實係咪吸收少啲鹽可以減臉? 我呢一年都幾健康 每日都最小兩杯水+食雜蔬為主
運動就唔得閒做住 不過plan左呢個summer去健身中心申請會籍

飲多啲水

低鹽
高鉀
高碘
matthew1990 發表於 2016-2-27 22:44

暫時search到高鉀,高碘既食物

高鉀: 蕉仔,蕃茄醬,牛奶,紅薯(粉)
高碘: 紫菜(正,不過通常啲包裝都落勁多海鹽),海心,龍蝦,蛋(我唔食架),牛奶

竟然唔食蛋
呢度樣樣都啱我食喎
bagfgfcde 發表於 2016-2-27 23:08

我唔知自己係咪有咩怪病 (我早排search過話係味覺失調既徵狀  再遲下就淨係食素)
其實我接受到蛋白 甚至覺得好正好滑
但一食蛋黃就想嘔 所有炒蛋 煎蛋 omelette一一唔食

昆布咪少鹽
(同埋你有需要減肥咩? )
matthew1990 發表於 2016-2-27 23:25

其實我個頭幾肥

同問,照鏡唔覺面肥,影相勁樣衰,塊面包到
kayzzz 發表於 2016-2-27 23:15

真係痛哭
塊面永遠都貢起兩舊野
下巴又多肉

飲咁少。。對腎唔好。兔兔日日飲好多。過6-7 杯。。
kk8733 發表於 2016-2-27 23:57

我都唔想架
咁我兩個水樽加埋得500ml
又唔係成日係屋企!!

我哥哥叫我減肥下午可以食米粉囉...都無落鹽同糖
rubylovessss 發表於 2016-2-28 15:39

唔落調味料未冇囉
不過你仲會唔會食丫

有冇咩方法可以少啲暗瘡?
呢一年壓力好大 都冇咩時間去刻意減壓
除左飲涼茶仲有咩方法? (最好食材上)

飲coke zero都得掛
kayzzz 發表於 2016-3-4 00:29

據聞飲zero仲毒過飲正常果款

食清淡。。唔食濃味。食大量菜同水果。飲多D 水。。
戒零食。。唔食煎炸野。。唔勁食甜野LOR

涼茶好多種 ...
kk8733 發表於 2016-3-4 00:17

我為左消暗瘡已經有半年無食過牛肉 (因為呢樣個個都話要戒^^
但飲牛奶又得唔得呢?

早餐係咪要起身一個鐘頭內食先得
等於唔食早餐都會肥?

有時十一點幾先空肚食早餐 ...
rubylovessss 發表於 2016-3-4 11:08

我都幾肯定唔係
因為我中小學果陣食早餐次數<100

午餐: 乾炒雞絲河 茶走
屋企嘅小朋友千祈唔好學
seeseetv 發表於 2016-3-10 15:02

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好西係咪jose
RVHOCPC 發表於 2016-3-11 19:39

我襯wuby姐唔起呀><

一定好有安全感
matthew1990 發表於 2016-3-11 20:22

你指wuby姐牙?
不如你去應徵做佢超男友丫

【生活知多D】晨光初起四粒鐘 食住瘦得最輕鬆
kk8733 發表於 2016-3-19 17:39

:o) 咁你想我唔食早餐定早餐當午餐食
依家邊有人(除左你)可以10/11點先食野

講起芒果包今日見到芒果買咗黎食
聽日就食奇異果減肥+食芒果
rubylovessss 發表於 2016-3-20 16:39

我食緊珍珍薯片
有冇興趣

我好愛但好耐冇食
驚食咗會煲瘡
jasonng 發表於 2016-3-20 18:39

岩岩食左一包
唔錫身噶

2016 其中一個大計高1cm已達成
開心。。

依家幾高?
kayzzz 發表於 2016-4-5 19:19

有冇人做開 7 minutes workout?

我真唔識打牌,唔似某野生動物可以聲稱自己唔四番但識六番
harryharry 發表於 2017-3-7 00:08

喺hall打牌真係賺到錢
利申 成個禮拜飯錢都唔係我出

自己帶飯健康好多。。
kk8733 發表於 2017-3-8 21:53

鬼得閒整牙

晚餐拎送整飯盒就可以。。
kk8733 發表於 2017-3-8 22:26

唔喺屋企食 何來有送

學下整簡單飯送。。煎蛋。炒菜。醃豬排。之後煎。
kk8733 發表於 2017-3-8 22:36

教我整紅豆餅okay?

飲完紅豆冰都仲瘦過某會員。。讓世界豔羨
harryharry 發表於 2017-3-14 11:44

收啦

露比唔會咁對我。。
kk8733 發表於 2017-3-14 15:38

你咁樣害人
仲好意思講呢句