返回列表 發帖
金牌我都好似係用左一年時多時間
  高級會員就係舊年發帖榜時候 ...
kevinlai1621 發表於 2016-3-2 19:13

咁我都要趁呢個時候發力升級
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

美劍成日起音銀比人玩
Wonders 發表於 2016-3-2 19:55

美劍成日挑逗Irene姐姐

咁我都要趁呢個時候發力升級
JasOh103 發表於 2016-3-2 20:04

但係而家cool chat 發帖無得加分
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

但係而家cool chat 發帖無得加快
kevinlai1621 發表於 2016-3-2 20:08

係喎
咁要喺有得加分既區吹

係喎
咁要喺有得加分既區吹
JasOh103 發表於 2016-3-2 20:11

學陳陳咁搞個季選就得ga la

係喎
咁要喺有得加分既區吹
JasOh103 發表於 2016-3-2 20:11
排球台歡迎你 !!!
學陳陳咁搞個季選就得ga la
kevinlai1621 發表於 2016-3-2 20:14
嗰日冠軍我 book 左架啦

但係而家cool chat 發帖無得加快
kevinlai1621 發表於 2016-3-2 20:08
真心唔like 點解最多活動嘅區可以唔計分

美劍成日挑逗Irene姐姐
mamakin 發表於 2016-3-2 20:07

希望美劍快d拍劇
我們的總和

原來上年3月係全年第二高發帖量嘅月份
ed8671ed 發表於 2016-3-2 19:57

都係不敵1月

排球台歡迎你 !!!
嗰日冠軍我 book 左架啦
chanchan0909 發表於 2016-3-2 20:17

無追架
足球網球羽毛球就點
話說我有個美劇區冷清到好似我同我自己對話咁

無追架
足球網球羽毛球就點
話說我有個美劇區冷清到好似我同我自己對話咁 ...
JasOh103 發表於 2016-3-2 20:25
唔緊要架 因為我傾傾下排球會傾左足球 [如果同一時間有比賽的話]

仲有半個鐘左右爭上榜
我們的總和

仲有半個鐘左右爭上榜
Wonders 發表於 2016-3-2 20:30

統計數據已被緩存,上次於 2016-3-2 19:13 被更新,下次將於 2016-3-2 20:43 進行更新

點解我睇係咁既

都係不敵1月
bagfgfcde 發表於 2016-3-2 20:24

四台頒獎禮 VS 一個小型頒獎禮
拎到第二發帖量已經好叻

統計數據已被緩存,上次於 2016-3-2 19:13 被更新,下次將於 2016-3-2 20:43 進行更新

點解我睇係咁既{: ...
mamakin 發表於 2016-3-2 20:33

應該仲有好耐可以爭

應該仲有好耐可以爭
bagfgfcde 發表於 2016-3-2 20:35

今日上到榜就已經好滿足

四台頒獎禮 VS 一個小型頒獎禮
拎到第二發帖量已經好叻
mamakin 發表於 2016-3-2 20:33

好懷念CP時代
我們的總和

好懷念CP時代
Wonders 發表於 2016-3-2 20:44

果陣早晨都可以分開幾次講
好多噴言同膠圖

希望我仲 keep 到個第十位啦

2016-3-2 22:16 報榜

論壇之星: 上年男金
我們的總和

2016-3-2 22:16 報榜
bagfgfcde 發表於 2016-3-2 20:55

呢一個小時真係咩事都可能會發生

我唔介意01>xx咖
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

呢一個小時真係咩事都可能會發生
kevinlai1621 發表於 2016-3-2 21:01

就好似R會員01>X咁

希望我仲 keep 到個第十位啦
chanchan0909 發表於 2016-3-2 20:52

第十位係最難拎架!!!!
要剛剛好先得

要剛剛好先得
ed8671ed 發表於 2016-3-2 21:37
我都覺 唔知可以點做先得

果陣早晨都可以分開幾次講
好多噴言同膠圖
mamakin 發表於 2016-3-2 20:45

經典 美霏得獎感受逐字紀錄
我們的總和

Wonders 發表於 2016-3-2 21:45

精彩過別來無恙如遊h(消音)

要剛剛好先得
ed8671ed 發表於 2016-3-2 21:37
有無技巧
你咁樣好難攞第十喎
JasOh103 發表於 2016-3-2 21:50
okok 我都係專心 mark vani

有無技巧
chanchan0909 發表於 2016-3-2 21:48

你咁樣好難攞第十喎

Wonders 發表於 2016-3-2 21:45
而家無得睇翻

精彩過別來無恙如遊h(消音)
bagfgfcde 發表於 2016-3-2 21:47

好耐冇聽過霏ee唱live
我們的總和

而家無得睇翻
nicholashin 發表於 2016-3-2 21:51

唔知john子有冇backup呢
我們的總和

而家無得睇翻
nicholashin 發表於 2016-3-2 21:51

「呢位歌手...佢靚妹個時已經入行架喇
 做過組合啦, 夾過band啦, 直至到佢單支發展, 去到紅館既舞台,
 佢唱既歌, 跳既舞, 都可能係好多人幫佢, 為佢鋪既路黎既.

而今年, 佢出隻大碟, 呢隻大碟, 每一隻歌, 都有佢既創作,
 唱既歌, 跳既舞, 佢不斷散放佢獨門既女人味<3

生我的命! 吳雨霏! 」

(喜歡於街角唱歌 喜歡跟他掃結他 喜歡跟他跳探戈
It aint no one's business, its my life
在我出世已經喜歡我生命)

「生我的命
 作曲/監製 吳雨霏, Fergus, 陳考威
 填詞 周耀輝
 編曲 Fergus, 陳考威
 主唱 吳雨霏!!!」

「Congratulation!」

「Thank You~我以為今晚我會...淨係坐係下面添
 Er...Thank You, 多謝叱吒903,
 多謝我公司環球唱片, 多謝我老闆登勤, 多謝我em...公司上上下下既所有兄弟姊妹,
 Er...呢首歌我係同兩位好朋友一齊寫架,
 咁第一位係Fergus chow, 多謝你, Er, hehe
 跟住就係Gareth Chan, Er, 佢係我既中學同學, 佢叫我今晚要多謝春龍, 多謝你春龍, Er, he

咁Er...最後要多謝Em...周耀輝幫我填依首歌
 Em...周耀輝幫我改呢首歌名叫做生我的命, 我好喜歡
 Em, 我地寫既時候, Em, 係希望話比大家聽,
 放膽去做自己喜歡既事啦, Er, 別人既眼光別人既批評一點都唔重要,
 最緊要係自己...活得精彩活得開心. Thank You. 」

「喜歡逼我洗耳恭聽 喜歡催我做人生性 彷彿跟你自然就會不再受傷的
 難道你覺得可出我的力

喜歡拉我不要即興 喜歡將我行為修正 彷彿跟你自然就會不再受傷的
 難道你覺^得^可生我的命

城內有規則與指令 啊 難及我動人的決定 Ho~Woo

喜歡於街角唱歌 喜歡跟他掃結他 喜歡跟他跳探戈
 It ain't no one's business, it's my life
 由我此刻更加喜歡我生命 um~

幾多掙扎都算衝勁 幾多堅決換來尊敬 不必驚我自由下去將會迷失的
 難道你覺得可生我的命

城內有規則與指令 啊嗯 難及我動人的決定 Ho~Woo~Woo~

喜歡於街角唱歌 喜歡跟他掃結他 喜歡跟他跳探戈
 It ain't no one's business, it's my life
 在我出世已經喜歡我生命

難及我動人的決定 Ho~Woo~Woo~

喜歡的一個我的 喜歡的一次(單眼)我的 喜歡的一切我的
 由我此刻更加喜歡我生命

Come on Woo Woo~~~ Woo Woo~~~
 It ain't no one's business It ain't no one's business It ain't no one's business
 Woooooo~~~Wooo Do Do Do Do Du Du Do Do Do Do Hoo Woo~

Thank You! 新年快樂! 」

做過組合啦, 夾過band啦, 直至到佢單支發展, 去到紅館既舞台,
  ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-2 21:54

每年都要炒番出黎

...
有無逼得太緊同我本人

...

有冇豔羨

4:55

我們的總和

...

邊有唱得咁平淡呀
高質live好多ad-libs & runs架

邊有唱得咁平淡呀
高質live好多ad-libs & runs架
JasOh103 發表於 2016-3-2 22:05

文字show唔到霏霏呢兩度既熱情

喜歡的一次(單眼)我的

It ain't no one's business It ain't no one's business It ain't no one's business
 Woooooo~~~Wooo Do Do Do Do Du Du Do Do Do Do Hoo Woo~

有冇豔羨
ed8671ed 發表於 2016-3-2 21:57

專業推介叱咤十大第七位

細個既時侯呢你地有無迷過偶像呀?

點迷法?儲哂佢地啲唱片就不在話下啦,

如果佢開演唱會就通宵去排隊,希望,排到第一行,可以同佢握手呀嘛,

仲有,我放學個陣呢,會去錄音室樓下等佢,

但點都諗唔到大個左之後,呢個偶像係會欣賞我、肯定我既音樂,

但你放心,唔係講我,係講 ~ 你呀 (指向美霏)。

你就好啦,你個偶像從此唔只唱歌比你聽,仲近距離教你唱歌,做埋你唱片監制呀嘛,

恭喜哂憶蓮個 fans,吳雨霏!

(吳雨霏一臉茫然,拉起裙擺,身旁柏豪拍掌恭喜,薛凱琪遲兩秒先開始拍,千嬅、許志安尷尬地拍手(可能因為未聽過),美祖露出慈母笑容以示祝賀,張敬軒、謝安琪、王菀之目無表情地拍手,第二排歌手表示艷羨,尤其連詩雅直頭酸到出哂面,吳雨霏向歌手席一鞠躬露出事業線然後慢步上台領獎。

艷羨,作曲 Kelvin Avon、韓桂英,填詞周耀輝,編曲 Kelvin,監制 Kelvin、恭碩良、林憶蓮

恭喜哂呀 FAN 屎 ~~~~~~~~~~

(吳雨霏先揞住心口,雙手領獎,再望向地下)

嘩 (氣聲) ~~ (吸氣) ~~ 哈哈 (擰頭,面露笑容,望住個獎) ~~ 好開心好開心 ~~~ 真係呀 ~~ 無諗過 (震住咁講)

um ~ 係呢度首先要多謝 UM~ 商台 (望向嘉姐)多謝叱咤903頒呢個獎比我

因為 um~~ 其實近呢幾年開始 er 唱少左情歌,做多左好多快歌,同埋做多左非愛情主題 (lur左音,自己都嚇一嚇,要大力眨下眼定一定驚) 主題既 既歌曲 咁好多謝商台一路都咁 咁支持我 咁呀 (氣聲) ~ 好多謝我唱片公司 um 環球 多謝我既成 team 人所有兄弟姐妹 多謝我老闆 duncan um 多謝所有既同事 emily 我助手 rachel 等等 um 另外 我好想多謝既就係 um 呢一隻歌既 um 既製作既班底 首先有恭碩良 kelvin同埋我既偶像我好欣賞好欣賞既憶蓮 um 好多謝你地三位(開始激動以表示其謝意) 因為其實我 um 係 um 年頭個時侯都 好似去到一個 um moment 係 呀 ~ 可以做到啲乜嘢呢 um 好想有新鮮感帶比大家好開心個個期間憶蓮出現左亦都將佢識既所有嘢教哂比我咁 um  同埋我覺得我最 我同憶蓮最 value 呢一隻歌既信息就係 無論 um你係um 一個點樣既人 你係外表係點樣 性別係啲乜嘢都好 最緊要你愛惜自己做返自己 你都會有發光發亮既一刻 um讓世界艷羨希望大家都會喜歡呢一隻歌

(起歌 開始 un 身 以堅定媚惑既眼神望向觀眾)

讓世界豔羨 我著上我去逛街~~

讓世界豔羨 才歸家

是春風的事~二 趁好天愛上人間~

水仙的事~二 成全姿態~ ah hi ya~

天天 也在鍛鍊 軟的線 只需要變

天天 也在試驗 強的志 不需要墊肩

可以像我喜歡我嗎我是我

從不穿一絲牽掛

可以讓我喜歡我嗎我是我

從此拖七色尾巴 

讓世界豔羨(拎開支咪,再次以堅定媚惑既眼神望向觀眾,盡顯天后既姿態)

我著上我去逛街(放低個獎,皺眉,走嚟走去)

讓世界豔羨 才歸家 ahhhh~

是一生的事業 趁一生愛遍其他

一刻的事業 成全一刻~~~ ah hi ya~

天天 也在鍛鍊 素的臉 敢於再見

天天 也在試驗 紅的舌 敢宣布你知

可以像我喜歡我嗎我是我

從不穿一絲牽掛

可以讓我喜歡我嗎我是我

從此拖七色尾巴

從不穿一絲牽掛

(讓世界豔羨)

(讓世界豔羨)

(情願拖七色尾巴)

今天 我在吐豔 愛的詩 寫得細緻

今天 我在吐豔 情的結 今先到你知

可以像我喜歡我嗎我是我

從不穿一絲牽掛

可以讓我喜歡我嗎我是我

從此拖七色尾巴

Thank you, Happy new year

(打開雙手答謝觀眾,拎返個獎,走人)

其他未搵到

文字show唔到霏霏呢兩度既熱情

喜歡的一次(單眼)我的

It a ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-2 22:08

and 覺^得^可

專業推介叱咤十大第七位

細個既時侯呢你地有無迷過偶像呀?

點迷法?儲哂佢地啲唱片就不在話下啦,

...
bagfgfcde 發表於 2016-3-2 22:10

(吳雨霏一臉茫然,拉起裙擺,身旁柏豪拍掌恭喜,薛凱琪遲兩秒先開始拍,千嬅、許志安尷尬地拍手(可能因為未聽過)美祖露出慈母笑容以示祝賀,張敬軒、謝安琪、王菀之目無表情地拍手,第二排歌手表示艷羨,尤其連詩雅直頭酸到出哂面,吳雨霏向歌手席一鞠躬露出事業線然後慢步上台領獎。

我們的總和

尤其連詩雅直頭酸到出哂面
bagfgfcde 發表於 2016-3-2 22:10

我記得我有睇過呢篇ahhhh
呢句嘢真係要失聲一笑

我想知而家嗰個mmk 43ap係咪更新左架?

bagfgfcde 發表於 2016-3-2 22:19

個server做都要做俾mmk

bagfgfcde 發表於 2016-3-2 22:19
好似要再等一等

好似要再等一等
chanchan0909 發表於 2016-3-2 22:21

好 我等多10分鐘

02/03/2016
最近 24 小時發帖 排行榜
01 NE mamakin 43
02 04 matthew1990 35
03 NE Wonders 28
04 NE kk87 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-2 22:25

究竟係mmk定現任論壇之星der冠

三巨頭之二已經開始髮力

好 我等多10分鐘
bagfgfcde 發表於 2016-3-2 22:25