返回列表 發帖
cm負能量爆登, 話咁快就3.0
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

忽然之間太多活動
umm 搞咗唱k同麻雀先
Wonders 發表於 2016-3-16 00:01

係約就快d la, 我唔係好似jojo咁好得閒

點解我寧願比咁多錢去睇concert都唔換鬼左部用左3年半既s2 老爺機lol
我究竟係咪癡線架? ...
dongbb2332 發表於 2016-3-16 01:05

表示已擺脫s2 me仲要係用左4年

希望唔好比人OUT
mamakin 發表於 2016-3-16 14:54

out左只係再下期(2weeks後)抽籤唔好, 基本上都無咩影響 決賽應該都入硬

真訴苦:章魚燒 格仔餅都冇開
RVHOCPC 發表於 2016-3-16 17:29

天意: 幫你減肥邊係苦

我真人其實好_春
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-16 18:43

美版主又為大地帶來歡樂
  呢句應該係年度噴言

kevinlai1621
RVHOCPC 發表於 2016-3-16 19:49

咩事, 無lala叫人個名

呃po囉
seeseetv 發表於 2016-3-16 19:57

你話我呃po??
  咁多叫人點追ze

佢呃po
seeseetv 發表於 2016-3-16 19:59

都唔知佢痴住邊條神經

vanibb又放假
Wonders 發表於 2016-3-17 21:53

幾時

話說我睇發帖排行榜 原來係得我一個唔係版主/元老/吹神而上到榜
nicholashin 發表於 2016-3-17 22:14

因住俾人分化

明明我同你都係金牌會員 好彩我係N。。。山林道暫時一次  
如果山林道無冠 舊街角個十大應該 ...
nicholashin 發表於 2016-3-17 22:20

咁你係榜上嘅金牌會員ma 我今日都唔係榜

其實我講緊發帖統計最左面o個個榜
nicholashin 發表於 2016-3-17 22:25

最左邊都唔關我事ga

可能你累積落去會上到去呢
nicholashin 發表於 2016-3-17 22:29

呢幾日都俾人拋離啦

佢地呃post真係好勁  自問正正經經出post寫唔到咁多 ._.
nicholashin 發表於 2016-3-17 22:44

應該話我地唔貪一時之快 為呃而呃真係一d都唔健康

發現先生個位可以爭下
kwanie 發表於 2016-3-17 22:46

仲有好大距離至少都要4000

我 fd 話我平時好嘈 我驚你會頂我唔順
chanchan0909 發表於 2016-3-17 23:14

睇唔出

咁留意我做咩。。
kk8733 發表於 2016-3-17 23:36

無曬私隱

kwanie 發表於 2016-3-17 23:39

真係唔可以係到打錯字

我仲覺得自己好新 點算  
yeah
chanchan0909 發表於 2016-3-18 00:01

你都算新, 咁我算咩

咁祖祖係著得有style好多
但coco有舞台感啲 好似係
kayzzz 發表於 2016-3-19 14:03

可能又係wyman幫佢選
  不過係今場先拀, 之前個3集ma ma only

coco都係一時時, lala就更加唔洗講

以後yy淨係幫佢揀衫is ok
kayzzz 發表於 2016-3-19 14:45

yy d 衫都係睇你點睇, 第二季周筆暢D衫都好似係wyman選

好似後期先係佢揀?唔sure
最搞笑係同期 漿 反而同yy無乜交流
kayzzz 發表於 2016-3-19 15:03

第八期個件一定係佢選, 同joey第二場個件差唔多, 但真係好核突
   係

coco係行"月光女神"路線,唔係行叩叩qq路線
雖然我完全唔知乜Q係"月光女神" ...
kayzzz 發表於 2016-3-19 18:33

好似係佢隻歌ma

早知唔幫r會員cap圖,搞到我以為有兩個nh
harryharry 發表於 2016-3-19 21:32

我都以為係
  明明係nh style

其實kevin都係我funson
RVHOCPC 發表於 2016-3-19 21:36

你係忍者??咁多分身
   仲有我好耐無用匡匡做頭像

露毛個張
RVHOCPC 發表於 2016-3-19 21:39

個張都好耐之前, 而家係鍾碩bb

幾時用埋露點嗰張
RVHOCPC 發表於 2016-3-19 21:50

下次下次

屋企個熱水爐壞左!!!
nicholashin 發表於 2016-3-19 22:22

凍水涼健康

Overrated wor -.-

上次有friend 話好好食叫我試
搞到我好失望囉
matthew1990 發表於 2016-3-19 22:58

其實B仔涼份係貪夠大份ze
   個人認為d魚蛋仲好食

我覺得訴苦區有4.0都未有小確幸3.0
RVHOCPC 發表於 2016-3-19 23:01

仲要可能係一個禮拜後就開4.0

係大份既! 但$70一兜好貴  ...
matthew1990 發表於 2016-3-19 23:32

而家食野好少有得平

入面好多涼粉
好少生果
西瓜得幾粒。。。

當時一開蓋覺得中左伏
$70 真係好唔值  ...
matthew1990 發表於 2016-3-19 23:39

我都好耐無食過, 所以都唔知份量, 以前一定係抵d

@chanb @nh @steve @kevin @matthew
Wonders 發表於 2016-3-20 12:38

28應該ok

傷心。。。
冇得聽gem式唱腔。。。
ed8671ed 發表於 2016-3-20 13:24

R行的軌道

matthew1990 發表於 2016-3-20 14:03

buger king 無左la

反霏
nicholashin 發表於 2016-3-20 14:47

13年霏霏係我到食白果

好苦苦
年頭有就有就有 年中有一生何求 年尾有生我的命
咁都要食白果 ...
John 發表於 2016-3-20 14:51

生我的命, 我好似連冠都無
   唔覺意中左903女銅魔咒 (12年霏霏係我到都攞左女銅)

其實我年年女銅第二年都好慘淡 得一個人無事
07楊千嬅 > 08白果
08客祖兒 > 09白果
09 ...
John 發表於 2016-3-20 15:15

12 霏霏>白果
13 觀音>十大
14 霏霏>白果
15 FiFi>???

好亂呀
cctv --- John --- Hinz
               |
王子 --- timmy -- isaac
|                    ...
nicholashin 發表於 2016-3-20 15:56

點解搞到有幾個generation

祖兒
11 專輯金+女銀+十二大第三+非派台遺珠x2
12 女金+十二大第三+非派台遺珠
13 專輯金+女銀+十二大第 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-20 16:20

反祖代表
12 國語歌曲金
13 主題曲銀
14 白果
15 改篇歌曲銅

路人轉雅粉代表
12 白果
13 進步銀
14 十大
15 十大

愛超力

BML  2
愛情潛水  3
話愛就愛  1
放過我吧  2
超女時代  3
迷失東京  1
IBTU  1
鎂光 ...
jasonng 發表於 2016-3-20 16:34

係咪女子組合就有好待遇
me

BML 7
放過我吧 3
迷失東京 4
IBTU 2
鎂光燈下 2
Superstar 2
蓓蕾 1
黑色西裝 2
有沒有我 1
一拍即愛 3
無中生有 2
當年唔係我班fd唱k, 唱兩次BML洗我腦, 我唔會上SG

10PM心驚膽顫在排練對白

都唔係每隊女子組合都咁好彩
FYI
R&K
小說伴咖啡  3
Say Goo ...
jasonng 發表於 2016-3-20 16:54

As one 我都係上左4ever同candy ball only
   R and K 更加唔洗講, 全壇榜主D成績都未必有我咁好

小說 3
翻牆 3
Say Goodbye 4
娃娃 1 (十大)
一顆星 2
Lalala 1
Okay 1
Sail away 1
月湖 1
NJAG 2
蝶亂飛 2
新一天 1
25小時 10
我不完美 3

12新人銅
13 14 組銀仲要破紀錄出道年資最快攞個人頭3位

可以媲美我對SG

不過 R&K 真係出咗好多催眠歌
jasonng 發表於 2016-3-20 17:08

睇你點睇ze
   鍾意會好鍾意, 唔鍾意就會好唔鍾意

最鍾意果首第10行星連名次都冇-,-
jose 發表於 2016-3-20 17:12

鬼叫佢後來派得咁濫

嗰時無歌冠 附近 D 冠軍歌都係 大男人情歌 只有一事不成全你 面具 ...
以為 jade 退休咪比個雙周 ...
chanchan0909 發表於 2016-3-20 17:52

jade 個時都未宣佈唔玩, 白費隻後先唔玩ze ma

同祖兒煞科一樣好有視覺效果
bagfgfcde 發表於 2016-3-20 20:38

jojo又要出場煞科
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

jose 發表於 2016-3-20 20:51

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

joey12
咁joey 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 幾時貼出嚟
jasonng 發表於 2016-3-20 21:00

頭11之前出過 la 仲有joey.jpg 所以係有12個

煞科 占咗幾多張
jasonng 發表於 2016-3-20 21:10

煞科係另一個collection
0 係美轉
1,3,4 係歌手之家羽毛球
2 係臉很大
5-10係快本
11 係容老祖
12 係呢張