返回列表 發帖

高登瓊姐咬實唔放 謝安琪:我覺得好好笑

http://nextplus.nextmedia.com/news/ent/20160320/373416

謝安琪喺一眾高登巴打心目中,係女神、係BB、係人妻,阿Kay喺高登嘅人氣永遠都有增冇減,佢又點睇人哋稱呼佢做女神呀? 佢話︰「我到依家都唔識得去面對呢啲聲號。我絕對唔係好女性化、好嬌嗲嘅人,不是女神天份的人。 我冇諗過會有人擺呢個名稱係我身上,初初以為是惡作劇。」

喺高登入面,瓊姐成日開po追擊謝安琪,對上一次瓊姐發功指阿Kay件衫抄襲,阿Kay一句「FYI」秒殺瓊姐。阿Kay話瓊姐令佢學咗好多野。「我好難話多謝瓊姐乜嘢。因為成個過程,佢用的言語好唔禮貌,講的東西唔真實,但他的確令我快咗啲節奏,去知道去攻打一個人的招數係咁嘅。我成日都好覺得瓊姐好分裂,佢有時講的說話不是同一路。可能你們覺得瓊姐是一個人,話唔定瓊姐是一個小組,係一組人。我沒有深入研究過佢,但瓊姐呢個名稱,令我覺得很好笑,有時帶俾我煩惱,佢係我生命一個課題。」

瓊姐有咩回應
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

笑咗出聲

Kingjer都係cm舊會員

yumk 真係次次都秒殺king jer

笑左 等睇kingjer回應
利申:唔係鏡粉

謝安琪喺一眾高登巴打心目中,係女神、係BB、係人妻,阿Kay喺高登嘅人氣永遠都有增冇減,佢又點睇人哋稱 ...
hinz 發表於 2016-3-20 21:35

我好難話多謝瓊姐乜嘢

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

瓊姐正廢柴
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

算唔算直線抽擊,矛頭直指某公司請打手打擊有威脅嘅歌手??

其實king jer 係祖粉定瑞粉?
Btw king jer 近期d post 都幾有深度

留名等睇 KING 姐點回覆

victor1991415 發表於 2016-3-20 22:03

點睇都係蛋粉啦~特別係祖同軒係佢最愛(應該)
老老豆豆, 除左攻擊D歌手既POST, 其他POST 好多時我都幾BUY佢

麗絲逼人之外仲有咩分身

點睇都係蛋粉啦~特別係祖同軒係佢最愛(應該)
老老豆豆, 除左攻擊D歌手既POST, 其他POST 好多時我都 ...
Kyle_ 發表於 2016-3-20 22:05
我覺得係轉咗個識玩social media同多啲時事觸覺嘅人做瓊姐

victor1991415 發表於 2016-3-20 22:03

佢明顯兩個都愛
睇佢啲po會知佢都極愛千千既歌 幾buy千千份人
但就一定係憎kay

其實謝安琪係咪有上高登 癡線

其實謝安琪係咪有上高登 癡線
Lewis 發表於 2016-3-20 22:20

條片咪話有花時間去了解
02 著地 - 鄧麗欣

條片咪話有花時間去了解
hinz 發表於 2016-3-20 22:21

勁到連瓊姐係一個小組佢都感覺到

瓊姐嬲豬到向IG發文還擊

又鞭屍 FYI

「可能你們覺得瓊姐是一個人,話唔定瓊姐是一個小組,係一組人。我沒有深入研究過佢,但瓊姐呢個名稱,令我覺得很好笑」
一team打手

肯定係祖粉,08年前經常攻擊人瑞,之後就轉移攻擊kay

我等我在 發表於 2016-3-20 22:40

瓊瓊已認左自己係瑞瑞 + 卷卷粉
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

瓊姐IG block左我架
寫兩次FYI就block你話佢幾唔爽

大祖粉 中瑞粉
恨kay不過愛Kay歌
黑婆做pro pic....
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

大祖粉 中瑞粉
恨kay不過愛Kay歌

JasOh103 發表於 2016-3-20 22:42

kingjer都好中意slowness㗎

kayzzz 發表於 2016-3-20 22:44

你們的幸福都係
唔怪得kay話唔同路, 個team裡面有二五仔/女

你們的幸福都係
唔怪得kay話唔同路, 個team裡面有二五仔/女
JasOh103 發表於 2016-3-20 22:46

吊頸都要透下氣,工作時間以外咪講返真心話囉

kayzzz 發表於 2016-3-20 22:44

kingjer好似剩係話鍾意賴床同你們的幸福

bagfgfcde 發表於 2016-3-20 23:01

篋神佢都好鍾意

KAY走數就係因為KING JER

bagfgfcde 發表於 2016-3-20 23:01

FYI
kingjer: "一到冬天就鍾意拎番呢隻出黎聽"

FYI
kingjer: "一到冬天就鍾意拎番呢隻碟出黎聽"
kayzzz 發表於 2016-3-20 23:08

幾時講架
我剩係記得佢係報導叱吒投票20強果陣無視左獨家村

幾時講架
我剩係記得佢係報導叱吒投票20強果陣無視左獨家村 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-20 23:09

Google King Jer 娛樂台 and 賴床 and you will see that post

我好難話多謝瓊姐乜嘢
mamakin 發表於 2016-3-20 21:50

歷史印證瓊姐負面宣傳有效
減人工
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

大祖粉 中瑞粉
恨kay不過愛Kay歌
黑婆做pro pic.... ...
JasOh103 發表於 2016-3-20 22:42

佢 BLOCK 左我FB

mamakin 發表於 2016-3-20 23:16

Jinny block左我ig
02 著地 - 鄧麗欣

一個敗走cm 既人有乜咁值得評論 :D

kwanie 發表於 2016-3-20 23:30

敗走cm+敗走鄉土(不敵餅主)+半敗走高登(分身應自己)
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

kwanie 發表於 2016-3-20 23:30

敗走鄉土
sam6a 發表於 2016-3-20 23:33

detail?

其實佢fb多人睇左之後都少左攻擊Kay
同埋講野冇咁賤
佢知道佢一行以前果套就冇人like
睇佢依家講D野就知佢幾enjoy D like

永遠愛瓊嘎

其實佢fb多人睇左之後都少左攻擊Kay
同埋講野冇咁賤
佢知道佢一行以前果套就冇人like
睇佢依家講D野就知佢 ...
z6yhk159 發表於 2016-3-20 23:39

咁佢家下真係正常左好多既
同埋佢都知KAY係多人鍾意, 佢都唔敢太亂黎
不過佢講政治係真心幾正

同埋佢都知KAY係多人鍾意, 佢都唔敢太亂黎

Lewis 發表於 2016-3-20 23:43

佢踩kay啲posts係明顯地 少 好多likes,好似係
佢知攻擊漿會有好多認同,所以放膽做

mamakin 發表於 2016-3-20 23:16

又係因為FYI?

咁其實瓊姐串佢唱得難聽著得肉酸個d又真係唱得差著得醜

又係因為FYI?  

咁其實瓊姐串佢唱得難聽著得肉酸又真係唱得差著得醜 ...
JasOh103 發表於 2016-3-20 23:54

我唔記得係咩事 好似係瓊姐想改名定係要大家搵句說話形容祖祖

btw 唔係話佢套衫係抄人咩

我唔記得係咩事 好似係瓊姐想改名定係要大家搵句說話形容祖祖

btw 唔係話佢套衫係抄人咩 ...
mamakin 發表於 2016-3-20 23:56

咁你講左d乜衰野呀?
我覺得有次走去睇佢page有個唔知乜年尾十大最差衣著
Kay好有幸地榜上有名架

咁你講左d乜衰野呀?
我覺得有次走去睇佢page有個唔知乜年尾十大最差衣著
Kay好有幸地榜上 ...
JasOh103 發表於 2016-3-20 23:59

唔係幾記得 應該係公 雞祖祖既野

瓊姐有乜可能係嬅粉,08年前一直都好不遺餘力咁打擊千嬅,只係後來千嬅無心同佢爭而且Kay跑出就即刻轉攻擊Kay,根本一直都係祖粉。近年佢怕Kay取代祖所以又讚返千嬅用嚟對抗Kay。佢留意千嬅只係因為成日想搵個位做佢,其實佢而家都好留意Kay一舉一動啦。同意樓上佢近年知打擊唔到Kay,主力狙擊GEM。

瓊姐政治post其實有point,但樂壇post就真係少看為妙。

我等我在 發表於 2016-3-20 22:40

其實係鄭希怡吧, 佢個名都係咁嚟, 慈雲山鄭列瓊.
好掛住愛嬅, 佢同king jer鬥嘴真係6包花生都食得曬.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

瓊姐竟然唔直線還拖
驚鬧kay破壞形象?