返回列表 發帖
話說又唔上一陣cm連小確幸都開3.0
FYI: 睇黎最愛薛個個係我
14年女銀
弗洛蒙 14>2>7>7>5>4>1
最後最後 13>7>6>2>1>3
一直一直 9>7>4>2>11>11
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

一直一直無冠反而冠其他兩首
nicholashin 發表於 2016-3-21 23:27

就係前面兩隻谷得太勁, 所以要殺車

其實可以跨年
nicholashin 發表於 2016-3-21 23:28

撐到wk50已經算係咁

最愛洩洩嘅仲唔係我!?
女金噶  

宮若梅 18>17>13>10>09>10>08>07>01
Contagious 14>09>03>11 ...
jasonng 發表於 2016-3-21 23:29

contagious 都有冠, 勁
宮若梅 14>8>7>6>5>3>1 冠軍係14年week1
Contagious 13>11>3>8

肥佬而家寫唔寫得返份咁靚嘅詞
jasonng 發表於 2016-3-21 23:43

簡單直接, 但又好有感覺

未係住

好慘呀呢首歌
紙筆墨  馮允謙        06>04>06>06>09>08>10>07>15>02 ...
Wonders 發表於 2016-3-21 23:49

紙筆墨係Jay Fung係我榜嘅首冠

D尾音先一絕, 聽左live更鐘意首歌
不過又覺得好似唔夠喉, 去聽返原版就瘋狂愛上左d尾音/首歌 ...
JasOh103 發表於 2016-3-22 00:21

扭音個問題我覺得第一次唱chorus可以唔洗
最後個次先我覺得咁樣自然d同埋情緒到位d
咁佢後尾唱live時又的確係咁做

正如我仲未分到COOKIES d餅碎邊個打邊個一樣
但AT17 同TWINS就一定分到 ...
艾石仔 發表於 2016-3-22 08:46

Twins細個都分唔到wor
唔單止係樣仲要把聲都係

陳柏宇想做'兵'真係笑左

我真係覺得要迫你抄完先可以唱
ed8671ed 發表於 2016-3-22 13:49

制止咪霸嘅好方法

jar jar今日又有大量gif圖可製

浩 B 作歌比 TFBOYS 喔
希望佢地唱得好 D
chanchan0909 發表於 2016-3-23 22:13

TFBOYS又可以係我榜plug 接plug
     今次可以有高位

點解大家咁關心我樓下
nicholashin 發表於 2016-3-25 20:33

去拜會下你

點解咁想見我 點會有豆漿賣
nicholashin 發表於 2016-3-25 20:54

要見識下財閥間屋

唔識整你當左我matthew1990?
nicholashin 發表於 2016-3-25 21:01

財閥榜, 你好似榜上有名

睇錯左 去拜下你
mamakin 發表於 2016-3-25 21:05

清明節就到ga la

唔準勾我honey嗄
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-25 21:19

你怕有人分薄你d贍養費

好似要離婚先有贍養費
RVHOCPC 發表於 2016-3-25 21:20

咁包養費la

你唔係無限制咩
mamakin 發表於 2016-3-25 21:25

試左唔夠一個鐘就俾timmy ban左

最衰都係元老講出黎嗄!!!
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-25 21:29

咁你4連發做白老鼠ma

我都del左啦
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-25 21:30

del前都俾人發現ma

我都好愣然 你地竟然冇唱小明上廣州
matthew1990 發表於 2016-3-29 21:17

因為仲有更噴嘅噴歌

我覺得要開一次噴歌唱畸團先可以唱晒所有噴歌
仲有裕美嘅 搭錯車 同 水果大聯盟 ...
ed8671ed 發表於 2016-3-29 21:18

nancy d 歌都未唱曬

嗰個concert好似冇
RVHOCPC 發表於 2016-3-29 21:37

有hins同joey首女皇 (唔係同一個concert咩??)

唔係kkbox live咩
RVHOCPC 發表於 2016-3-29 21:46

女皇唔係kkbox live 咩

太后播美玉
雖然首歌毫無記點
kwanie 發表於 2016-3-29 22:47

仲要接lala版突然好想你, 反差幾大

上次打麻將。我有整西多士。不過無人食 。。
kk8733 發表於 2016-3-30 12:30

整d咁肥嘅野邊有人食

新一集我是歌手花絮又有開多jojo gif圖
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我是舒淇~
bagfgfcde 發表於 2016-3-31 20:29

今日老麥播 when i fall~~~~~~~~~~~~~~~~
616.1314 發表於 2016-3-31 21:10

竟然仲有得播
   明明而家已經有新m記主題曲--給自己的命書

因為霏霏未有新歌
nicholashin 發表於 2016-3-31 21:20

但我呢排又真係好似無係m記聽過

好似仲有雙雙聽喲 最幸福的眼淚就要睇彩數喇
RVHOCPC 發表於 2016-3-31 21:32

我想快d聽到月球下的人

最慘係易拎菇都播咗五六次
佢把聲真系好難聽
616.1314 發表於 2016-3-31 21:29

仲有譚伯

好美
RVHOCPC 發表於 2016-3-31 21:31

有無得用「影響食慾」做原因叫老麥播少D
616.1314 發表於 2016-3-31 21:36

都好難, 人地收左錢

得你一個
jasonng 發表於 2016-4-1 14:15

你兩個交換條件lol
  我地都係食花生ze

喺電影po呃咗好多分,愛
kayzzz 發表於 2016-4-4 00:02

唔講唔知個區有分加
   已經自動當左cool chat所有post都係無分加

等我都轉個新icon

美肥唱擁抱愛
Wonders 發表於 2016-4-9 20:18

始終都係第一代愛回家主題曲最正

搞咁大壇嘢最後要摺好肉酸

是咪有脂肪葡萄聽
Wonders 發表於 2016-4-9 20:26

佢話唔跳舞
   jude快d有新歌La

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-4-9 23:56

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

你做咩唔hide?
**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-4-10 00:04

都唔係咩秘密La (i mean你兩個都係y_m)

我諗我應該要開始減少喺小確幸同訴苦區發言
chanchan0909 發表於 2016-4-11 15:18

點解

要保護自己
你知啦我平時講野都唔小心爆曬自己 D 野出黎
係時候要保障返我本人嘅私隱 {:1 ...
chanchan0909 發表於 2016-4-11 17:04

你張自拍都未擺上黎又邊到有爆料

Colin訪問CC正喔
Wonders 發表於 2016-4-16 17:23

miss左 3號螺絲釘好少trailer, 成日要去到星期六先有

今日聽到CC講美泳有用佢嘅歌
Wonders 發表於 2016-4-16 21:41

應該要, cc d歌真係要有番咁上下功力嘅人唱先好
  其實最期待係gin lee唱一隻, (環球應該容易d攞歌掛)

上個禮拜聽聽下梁文禮聽到Colin promo 話訪問strawberry field d 人
即係mark埋 ...
seeseetv 發表於 2016-4-16 21:47

咪係lol, 如果我無聽叱吒報榜, 我係唔會聽到colin個日會訪問邊個

但係梁文禮時段冇promo
以為colin冇擺低嘢就走咗
seeseetv 發表於 2016-4-16 21:55

我都以為佢無錄定野

有首浮沙之路咁我唔谷隻象啦
JasOh103 發表於 2016-4-20 16:28

未聽就留位
  利申: 隻象已經谷完

搵到張林奕匡世界級噴圖 今年頒獎禮又多左貨
nicholashin 發表於 2016-4-20 20:24

咁快儲定, 而家D人咁有規劃嘅