返回列表 發帖
比vanibb咪好囉  雲妮鍾情Mix國語類
Wonders 發表於 2016-3-23 20:28
全日播歌最好

全日播歌最好
chanchan0909 發表於 2016-3-23 20:40

我要聽did did jer ga
我們的總和

大家一星期花幾多時間排榜同出榜
-Prince- 發表於 2016-3-23 20:27
我跟自己喜好排 所以成個過程要成個禮拜 XDDD
排榜同整榜都係 7-8 mins 就搞掂
你呢

我要聽did did jer ga
Wonders 發表於 2016-3-23 20:41
cut 左 330 佢變播歌囉咁

cut 左 330 佢變播歌囉咁
chanchan0909 發表於 2016-3-23 20:46

留返一日做文化節拍嘎
我們的總和

**** 本內容被作者隱藏 ****
harryharry 發表於 2016-3-23 19:51

你個d 簡直無人能及

兩個鐘內

我跟自己喜好排 所以成個過程要成個禮拜 XDDD
排榜同整榜都係 7-8 mins 就搞掂
你呢  ...
chanchan0909 發表於 2016-3-23 20:45

出左榜就執定下星期啲落榜歌同冠亞季
之後到出榜前一日會執到唔同晒樣 ...
ed8671ed 發表於 2016-3-23 20:36

我其實同美ed有d似
出上星期榜之前會大概定左下星期三甲
大概星期日就排榜
之後個星期會不定時改榜 (以前會成日改 而家盡量改最多一次)

半日排榜
一至兩個鐘諗同打tag
bagfgfcde 發表於 2016-3-23 20:29

我而家盡量迫自己兩個鐘排得哂 (計埋改榜)
不過無咩時間/意欲聽華語歌既情況下 諗播放熱選都好哂時間

兩個鐘內
seeseetv 發表於 2016-3-23 21:07

其實你地出榜整格式會唔會好耐

我其實同美ed有d似
大概星期日就排榜
之後個星期會不定時改榜 (以 ...
-Prince- 發表於 2016-3-23 21:11

排榜九個字左右之後再改 大概個半鐘左右
之後再寫下tag 同嗰星期想開心些牙嘅歌
呢排拖長哂黎做 所以成日都係星期六黃昏先出到
我們的總和

係油麻地鐵站見到疑似爽爽行過

我其實同美ed有d似
大概星期日就排榜
之後個星期會不定時改榜 (以前會成日改 而家盡量改最多一次)
-Prince- 發表於 2016-3-23 21:11

呢方面我好清楚喔
星期六日無聊都會排吓榜

呢排啲新歌差唔多上晒。。。
waiting list得返4首
可以自plug了

出完榜。。。開心。。。

呢方面我好清楚喔
星期六日無聊都會排吓榜

waiting list得 ...
ed8671ed 發表於 2016-3-23 21:57
我 waiting list 有 3 首 下周上喔 其中一個係陳氏歌手喲

浩 B 作歌比 TFBOYS 喔
希望佢地唱得好 D

我 waiting list 有 3 首 下周上喔 其中一個係陳氏歌手喲
chanchan0909 發表於 2016-3-23 22:12

終於要推自己上榜了

終於要推自己上榜了
ed8671ed 發表於 2016-3-23 22:17
希望大家可以支持我嘅新歌 !!!
今晚,只是有些話(愛人不回版) 喔 !!! 多謝 !!!

連續播 2 首 浩 B 呀 大確幸呀 !!!

呢方面我好清楚喔
星期六日無聊都會排吓榜

waiting list得 ...
ed8671ed 發表於 2016-3-23 21:57

我今年好似 (唔肯定) (暫時) 已經戒左

連續播 2 首 浩 B 呀  大確幸呀 !!!
chanchan0909 發表於 2016-3-23 22:24

已確定《有理想》vani jerjer最愛係 流行歌曲

連續播 2 首 浩 B 呀  大確幸呀 !!!
chanchan0909 發表於 2016-3-23 22:24

流行歌曲
我們的總和

已確定《有理想》vani jerjer最愛係 流行歌曲
ed8671ed 發表於 2016-3-23 22:26
流行歌曲
Wonders 發表於 2016-3-23 22:26
就 plug 呢首啦咁

jar jar今日又有大量gif圖可製
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

排榜入分30-45分鐘左右 係excel整其實好快 但未出榜偶然會去望下個榜再執
格式就輕鬆既 tag就睇心情同時間啦
呢排忙到連一雙手冠都無寫tag
jar jar今日又有大量gif圖可製
kevinlai1621 發表於 2016-3-23 22:39
你post下?

浩 B 作歌比 TFBOYS 喔
希望佢地唱得好 D
chanchan0909 發表於 2016-3-23 22:13

TFBOYS又可以係我榜plug 接plug
     今次可以有高位
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

開心
一個鐘內改好榜加打埋tag

死啦見你地出榜要咁耐好似令我覺得自己好求其咁添

開心
一個鐘內改好榜加打埋tag
-Prince- 發表於 2016-3-24 00:01

好勁
每次係部電腦面前打tag都要諗下從何入手 講多啲邊一方面等等

好勁
每次係部電腦面前打tag都要諗下從何入手 講多啲邊一方面等等 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-24 00:07

其實要寫段好少少TAG真係好哂時間
有時仲要好似強迫自己作文咁 好變態

好勁
每次係部電腦面前打tag都要諗下從何入手 講多啲邊一方面等等 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-24 00:07
如果用手機打tag你應該會諗得簡單啲 好似係

買左新玩具 好確幸
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

有時覺得你地真係好勁
個個禮拜要排榜 (要迫住聽好多廣東歌)
重要計埋分諗點tag
少啲腦力同耐性都唔得

自問真係做唔到
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

其實要寫段好少少TAG真係好哂時間
有時仲要好似強迫自己作文咁 好變態  ...
-Prince- 發表於 2016-3-24 00:08

所以我有時會唔寫 諗到先寫下
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

有時覺得你地真係好勁
個個禮拜要排榜
重要計埋分諗點tag
少啲腦力都唔得

自問真係做唔到 {:5_1 ...
matthew1990 發表於 2016-3-24 00:57

其實個個星期入分真係用幾多時間

幾經波折, 終於回到家了

有時覺得你地真係好勁
個個禮拜要排榜 (要迫住聽好多廣東歌)
重要計埋分諗點tag
少啲腦力同耐性都唔得 {:5_ ...
matthew1990 發表於 2016-3-24 00:57
其實所有嘢都可以好hea 同埋對廣東歌有興趣就唔會係迫推到人留意自己鍾意嘅歌係開心事

原來頭先撞到既真係妹妹泥

John 發表於 2016-3-24 01:00

所以真心佩服你地嘎
其實所有嘢都可以好hea 同埋對廣東歌有興趣就唔會係迫推到人留意自己鍾意嘅歌係開心事 ...
nicholashin 發表於 2016-3-24 01:07

咁又係
做自己有興趣既事 應該幾enjoy 既  
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

John 發表於 2016-3-24 01:00
咁你每週變分數係好麻煩 仲要計埋共和貢獻

timmy 發表於 2016-3-24 01:06

岩喇咁你快啲搞下佢
本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

你頭先去左邊呀

其實所有嘢都可以好hea 同埋對廣東歌有興趣就唔會係迫推到人留意自己鍾意嘅歌係開心事 ...
nicholashin 發表於 2016-3-24 01:07

但其實都係自high

岩喇咁你快啲搞下佢
matthew1990 發表於 2016-3-24 01:13

係咪最後果隻字係香港字呀

係咪最後果隻字係香港字呀
timmy 發表於 2016-3-24 01:14

我試過連個琴字都唔得
[hide=5000][/hide]
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

咁你每週變分數係好麻煩 仲要計埋共和貢獻
nicholashin 發表於 2016-3-24 01:12

我個excel仲要係極原始 幾乎全手動

我試過連個琴字都唔得
matthew1990 發表於 2016-3-24 01:15

將後面3個字放前咪冇事..
btw, 唔比開分身..

將後面3個字放前咪冇事..
btw, 唔比開分身..
timmy 發表於 2016-3-24 01:38

話時話 今晚玩神來也
雖然輸左好多鋪 但贏左鋪清一色自摸呀哈哈哈

買左新玩具 好確幸
John 發表於 2016-3-24 00:57

好玩麼

TIMMY 終於食夠熊本熊。。返到香港啦。。日本食物好味嗎???

我個excel仲要係極原始 幾乎全手動
John 發表於 2016-3-24 01:17

點解唔set formula