返回列表 發帖
越講越誇張
幾時有15年 連送外賣都計埋=.=
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

點解十首歌要錄兩年?
錄到 Leon(黎明)滿意為止囉!我係新人,佢有經驗,佢覺得未得,我就要相信佢直覺……

蘭B隻隻碟都錄兩年

其實隻舊碟封套好哋哋點解要做瑜伽呢?你有做開?
冇呀!嗰個係 key我個頭落去㗎……係 Leon諗㗎!

不過我都有聽過個期千嬅, aarif同埋佢個封面都係專登

我無耐之前訪問你舊同事 JW,佢話確實係以前喺 A Music瞓唔着覺,入咗新公司終於有覺好瞓囉……
哈哈哈……喺舊公司最後一段日子,真係好難嘅……因為個環境轉變,同公司少咗溝通。我覺得舊公司唔太着重我諗法,經常都係俾首歌就叫我唱:「唱啦你!呢首一定 hit!」

仲唔係雷生d歌

佢哋對你有全盤計劃,因為當你係個 product?
但係講真,佢哋又做得幾好……但係後期,尤其係第八隻碟,我唱番自己啲歌都好迷失,好似啲歌係人哋嘅。

原來蘭蘭咁唔鍾意E11
又講到自己好多新嘗試咁
定其實係Imagine 因為真係好明顯為K歌而K歌
但慘得過我懷念的你 他不慣被愛 甚至難為自己都hit喎

上次本刊影到你入爆谷店,諗咗好耐都唔買?點解?唔敢食?
係呀係呀!我哋諗住入去聞下咋……唔係問,係聞! smell!聞下都好!聞下就滿足喇!食完又會後悔,既然無益,不如唔好食!

笑死
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

卻因為聽不懂黎明的話而不懂裝懂乖乖退下
好好笑但其實好sosad
艾石仔 發表於 2016-3-24 12:27

sosad咪即係好笑咁解

咁其實蘭b鍾唔鍾意唱 K 歌呢
mamakin 發表於 2016-3-24 12:31

你有冇同黎明出過聲?
有一次……但係我仲細,只可以相信佢哋,唔可以話又係 K歌……唔可以話我其實好憎。我每次唱首歌最大動力就係,可以我唔鍾意啫,但呢首歌對人哋好有意義呢……

吓?咁咪好委屈?
係呀……哈哈……有時都好委屈……不過唔慘嘅,我唱過咁多人哋鍾意嘅歌都係一個祝福,我唔會後悔。

答案都幾明顯啦
睇黎佢再唱Mark既機會好微

應該講緊E11, 我私底下問過衛蘭佢最鍾意自己邊隻碟~佢話佢最鍾意Imagine~而出道最鍾意既歌佢話係 [你的 ...
one3one4loveyou 發表於 2016-3-24 13:33

佢又講到E11幾多新嘗試又點點點
不過E11其實都係得一隻錯過你最K姐

但第八張照數係Imagine  

1 Day&Night 2 My Love 3 Do U Know 4 Serving You
5 Morning 6  ...
fifty1205 發表於 2016-3-24 16:51

Imagine就真係最K最無個性既
連D MV都廢到無倫

笑,我成隻碟都中意聽,就貪佢夠K
kayzzz 發表於 2016-3-24 17:48

我都鍾意聽 幾舒服 幾好訓
我懷念的你 他不慣被愛 愛沒有假如 難為自己都鍾意

除 珍妮絲的告白,其他都好中意,你無我咁愛腩
成隻碟k歌配佢sweet爆聲線真係好正 ...
kayzzz 發表於 2016-3-24 18:12

珍尼絲的告白真係幾唔啱feel
佢唱雷生K歌實在太舒服喇 E11得返隻錯過梨