返回列表 發帖
影壇冇四個頒獎禮lol
表妹保莉 發表於 2016-4-3 23:33

原來距心目中 金像只有TBB / 新城standard
...

pun
你係咪串千千成世淨係識做兩個角色
ed8671ed 發表於 2016-4-3 23:34

想睇千千扮芒果包。。

我錯SORRY
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-3 23:33

你小心今晚cm女神狼狼夾爆你

原來距心目中 金像只有TBB / 新城standard
siongguan 發表於 2016-4-3 23:34

乜4台有一個台係特別有公信力咩?

我錯SORRY
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-3 23:33

你小心今晚cm女神狼狼泰山壓頂你
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

laughed
hinz 發表於 2016-4-3 23:33

唔準笑

可能最尾真係有

召喚 HARRYHARRY 入嚟捉挑戰 CM 女皇既人落地獄
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

你小心今晚cm女神狼狼夾爆你
-Prince- 發表於 2016-4-3 23:35

CM女神會用咩夾爆佢

乜4台有一個台係特別有公信力咩?
kayzzz 發表於 2016-4-3 23:35

我冇咁講過,但係四個入面鬧得最多係邊幾個妳自己知lor
...

laughed
hinz 發表於 2016-4-3 23:33

大膽
今晚Ruby 講乜都中
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

痴線真係夠薑比十年
老老豆豆, 擺明係有政治考量, 要串返強國
哩樣野要讚, 好有吉士唔驚強國
同埋有冇留意好多台下既人都唔太敢拍手
情況猶如2014年商台頒最歌咁
政治照妖鏡

btw 五個小孩的校長係全年最高票房港產片+極佳口碑
但竟然可以一個獎都冇, 係咪叫人唔好再拍哩d 咁有正能量meaningful既小品片??
哩樣野方面對金像獎極度失望

我冇咁講過,但係四個入面鬧得最多係邊幾個妳自己知lor
siongguan 發表於 2016-4-3 23:37

sor我4個都鬧得甘

你又知白果? 頒完獎喇?
kayzzz 發表於 2016-4-3 22:50
我宣佈 五個小孩 係影壇 羅生門,賣座但頒獎禮白果
kayzzz 發表於 2016-4-3 23:30
二〇二三年度全女班投票

真係估唔到校長會白果 ........
難得好片

CM女神會用咩夾爆佢
賴爽 發表於 2016-4-3 23:37

芒果包。。

千嬅要攞影后除咗做校長做春嬌仲可以做咩
rubylovessss 發表於 2016-4-3 23:33

你預知未來千嬅拍到既電影都淨係得春嬌同校長???

好心你啦自己7左收下口

五個小孩的校長係全年最高票房港產片+極佳口碑
但竟然可以一個獎都冇, 係咪叫人唔好再拍哩d 咁有正能量meaningful既小品片??
Kyle_ 發表於 2016-4-3 23:37

對手太強,踏血尋梅係外地都攞獎

痴線真係夠薑比十年老老豆豆, 擺明係有政治考量, 要串返強國
哩樣野要讚, 好有吉士唔驚強國
同埋有冇留意好多台下既人都唔太敢拍手
情況猶如2014年商台頒最歌咁
政治照妖鏡
播入圍片段時就聽到有拍手聲 (因為佢cam 影住)
到真係宣佈得獎就唔敢再拍

btw 五個小孩的校長係全年最高票房港產片+極佳口碑

但老實講口碑其實主要係來自劇本

點拍, 都話明係真人真事改編
kevinlai1621 發表於 2016-4-3 23:29

咩姐 !! 你識唔識架 !! 可以寫呂校長拍山林道 MV

影壇冇四個頒獎禮lol
表妹保莉 發表於 2016-4-3 23:33

笑死我金像獎竟然同到tvb同997黎比

sor我4個都鬧得甘
kayzzz 發表於 2016-4-3 23:37

可能我表達唔好..
我又冇話你鬧得最多..我係話被人鬧得最多係邊個妳自己知
...

但老實講口碑其實主要係來自劇本
matthew1990 發表於 2016-4-3 23:39

但連編劇獎都冇個sosad

真係想搵番踏血黎睇下係有幾正
個個都勁讚
Btw 十年其實意義真係值最佳電影

616.1314 發表於 2016-4-3 23:38

我講頭一句嗰時連女主角都未頒,有乜問題?
頒晒先可以正式宣布㗎

對手太強,踏血尋梅係外地都攞獎
kayzzz 發表於 2016-4-3 23:39

真係時不與五個小孩哩套戲

真係想搵番踏血黎睇下係有幾正
個個都勁讚
Btw 十年其實意義真係值最佳電影 ...
Lewis 發表於 2016-4-3 23:40

x2, 我都想睇下~~果陣有人約過我睇但我唔得閒冇左回事

我講頭一句嗰時連女主角都未頒,有乜問題?
頒晒先可以正式宣布㗎 ...
kayzzz 發表於 2016-4-3 23:41

挑戰 CM 先知
二〇二三年度全女班投票

What a great ending. I thought it was possible, but then it really happened. 10/19 for my predictions, but more of my "alternatives" won than last year.

Overall, great improvement when compared with last year. The host was more comfortable and the respect for the arts more apparent. The only downside is too many behind-the-scene artists didn't show up. Wondering if it has something to do with the best picture winner?

mamakin 發表於 2016-4-3 23:39

到我笑到停唔到
我們的總和

然後搵謝安琪飾演謝安琪吖?

如果山林道早啲出黎做校長主題曲
咁歌曲獎都可能拎到個,咁就唔洗白果

我宣佈 五個小孩 係影壇 羅生門,賣座但頒獎禮白果
kayzzz 發表於 2016-4-3 23:30

女主角我淨係睇過五個小孩 & 暗色天堂
其實兩套睇之前都期待過 但兩套都冇想像中咁好睇
身邊啲 fd 子話五個小孩好感人 我就喊唔出
另外我覺得林嘉欣演得 over 左
千嬋係比春嬌做得更好 不過未睇過春夏果套 所以冇得評千嬋春夏邊個好啲
之後睇返踏血尋梅先知

btw 試過有一年女主角入圍果五套都睇晒

想睇千千扮芒果包。。
-Prince- 發表於 2016-4-3 23:34

關咩事。芒果包變萬能KEY

大膽
今晚Ruby 講乜都中
matthew1990 發表於 2016-4-3 23:37

咁睇嚟千千要即刻開五個小孩2.0

如果山林道早啲出黎做校長主題曲
咁歌曲獎都可能拎到個,咁就唔洗白果 ...
Lewis 發表於 2016-4-3 23:43

咁謝安琪就可以出席金像
...

芒果包。。
-Prince- 發表於 2016-4-3 23:39

RUBY 咁叻叻。想夾爆千千

踏血尋梅 即刻再上畫啦
matthew1990 發表於 2016-4-3 23:32

可唔可以等我生左日先

林仔 發表於 2016-4-3 23:43

入硬金草莓

可唔可以等我生左日先
mamakin 發表於 2016-4-3 23:45

你上網睇算啦

林仔 發表於 2016-4-3 23:43

最好好似馬國明咁 搵另一個女人幫佢配音就好

挑戰 CM 先知
616.1314 發表於 2016-4-3 23:42

我錯

你預知未來千嬅拍到既電影都淨係得春嬌同校長???

好心你啦自己7左收下口 ...
Kyle_ 發表於 2016-4-3 23:39

pun
你係咪串千千成世淨係識做兩個角色
ed8671ed 發表於 2016-4-3 23:34

我唔係咁嘅意思 我係想佢第二度封后
我唔係寸佢 我唔係預知

千嬅要攞影后除咗做校長做春嬌仲可以做咩
rubylovessss 發表於 2016-4-3 23:33

第二次做春嬌拎到 所以第二次做校長就會拎到 ?

可能下次補償返比千千,金像獎最興行補償路線!

最好好似馬國明咁 搵另一個女人幫佢配音就好
matthew1990 發表於 2016-4-3 23:46

頂你,笑c我

我唔係咁嘅意思 我係想佢第二度封后
我唔係寸佢 我唔係預知
rubylovessss 發表於 2016-4-3 23:47

好心你講野前用下腦諗清楚同用最適當既言詞語氣黎表達。

其實金像獎公信力算唔算好高?
I mean啲評委係咪足夠客觀同公正

離身 比較少留意影壇既情況

可能下次補償返比千千,金像獎最興行補償路線!
我等我在 發表於 2016-4-3 23:49

你又做預知呀

頂你,笑c我
kayzzz 發表於 2016-4-3 23:49

你做乜成日quote 我啲留言話好好笑啫?

好心你講野前用下腦諗清楚同用最適當既言詞語氣黎表達。
Kyle_ 發表於 2016-4-3 23:49

OK,SORRY