返回列表 發帖
我仲以為係林嘉欣...........
估唔到比春夏, 但新人春夏又win唔到白只, 好奇怪咁 ...
Kyle_ 發表於 2016-4-3 23:03

不嬲有衣著獎就冇得拎㗎啦

踏血尋梅會唔會破記錄拎哂男女主角配角

matthew1990 發表於 2016-4-3 22:57
即係你嗰陣都好留意佢??

電視有鍾嘉欣
電影有林嘉欣
兩個嘉欣都冇獎

我仲以為係林嘉欣...........
估唔到比春夏, 但新人春夏又win唔到白只, 好奇怪咁 ...
Kyle_ 發表於 2016-4-3 23:03

即係暗示成班女主角都唔夠個 新男演員 好戲囉
(但竟然包括 張艾嘉)

新燈神

林嘉欣係咪未攞過

如果全套戲得郭富城攞唔到獎都幾樣衰下

真係太誇張
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

即係暗示成班女主角都唔夠個 新男演員 好戲囉
kayzzz 發表於 2016-4-3 23:04

4個影后都唔夠白只好戲

omg寧願嘉欣都好過春夏
痴線

我真係恭喜 .. 恭喜哂個大陸女人呀

踏血尋梅會唔會破記錄拎哂男女主角配角
Kyle_ 發表於 2016-4-3 23:04

拎埋最佳電影噶
Happy and Blessed.

得返最佳電影 ....
求神拜佛係五個小孩

我真係恭喜 .. 恭喜哂個大陸女人呀
賴爽 發表於 2016-4-3 23:05

老老豆豆, 真係好唔喜歡d 大陸女人落黎爭金像獎影后

大陸女新人拎影后,無言
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

咁我真係想呢套會攞喎 有咩問題?

我唔係估
rubylovessss 發表於 2016-4-3 22:59

攞就攞啦 會咩攞啫

原文 點都係十年
''點都係'' 同 ''我想''
係估咩
我們的總和

爆個大冷
我們的總和

最佳電影唔洗講都知係踏雪尋梅

老老豆豆, 真係好唔喜歡d 大陸女人落黎爭金像獎影后
Kyle_ 發表於 2016-4-3 23:06

same

佢 kiss 杜可風個下成個 _ 樣出哂嚟 完全上唔到大枱

攞就攞啦 會咩攞啫

原文 點都係十年
''點都係'' 同 ''我想''
係估咩
Wonders 發表於 2016-4-3 23:06

中文差真係好失禮

第 35 屆香港電影金像獎 獲獎名單 (依頒獎次序排列)

最佳新演員 - 白只 (踏血尋梅)
新晉導演 - 許誠毅 (捉妖記)
最佳攝影 - 杜可風 (踏血尋梅)
最佳剪接 - 張嘉輝 (葉問 3)
最佳衣著獎 - 張學友 / 林嘉欣
最佳美術指導 - 張叔平 / 邱偉明 (華麗上班族)
最佳服裝造型設計 - 奚仲文 (捉妖記)
專業精神獎 - 周永光
最佳視覺效果 - Jason Snell / 潘國瑜 / 湯冰冰 (捉妖記)
最佳音響效果 - 曾景祥 / 李耀強 / 姚俊軒 (智取威虎山)
最佳女配角 - 金燕玲 (踏血尋梅)
終身成就獎 - 李麗華
最佳原創電影音樂 - 羅大佑 / 陳輝陽 (華麗上班族)
最佳原創電影歌曲 - 差一點我們會飛 (哪一天我們會飛)
最佳兩岸華語電影 - 刺客聶隱娘
最佳男配角 - 白只 (踏血尋梅)
最佳編劇 - 翁子光 (踏血尋梅)
最佳動作設計 - 李忠志 (殺破狼 2)
最佳導演 - 徐克 (智取威虎山)
最佳女主角 - 春夏 (踏血尋梅)

千嬅攞過....嘉欣一次都無攞過
就比嘉欣啦...千嬅想再攞就下次啦
rubylovessss 發表於 2016-4-2 11:23

Sorry 兩個都任務失敗

kio0909 發表於 2016-4-3 23:07

血丫 = =

kio0909 發表於 2016-4-3 23:07

想睇十年爆冷
我諗我會哭

same

佢 kiss 杜可風個下成個 _ 樣出哂嚟 完全上唔到大枱
賴爽 發表於 2016-4-3 23:07

點解 杜可風 成晚咁激動?

人瑞春嬌3唔該發力
...

就算你幾想林嘉欣攞 都5可以一句大陸女人就可以抹殺人地既努力同演技
所以我不會臉紅和不好意思,更加不會宣佈不攞獎

kayzzz 發表於 2016-4-3 23:09

原因好簡單唷,飲左酒嘛

林嘉欣希望繼續拍

好緊張郭富城攞唔攞到

即係你嗰陣都好留意佢??
nicholashin 發表於 2016-4-3 23:04

去左沖涼 冇睇
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

mamakin 發表於 2016-4-3 23:08

燈到。。。

kayzzz 發表於 2016-4-3 23:09

佢hi 左野咁

就算你幾想林嘉欣攞 都5可以一句大陸女人就可以抹殺人地既努力同演技
fyw2031044 發表於 2016-4-3 23:09

哩到係香港, 完。

+0寸到城城一棟都冇
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

mamakin 發表於 2016-4-3 23:08

林嘉欣仲要等下次

城城
我們的總和

全包

城城

全包宴

真係掃曬4大獎
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

chimagun

踏血尋梅大滿貫!!

踏血尋梅真係咁好睇?
利申: 冇睇

其实本身春夏就系大热,好多艺人都支持佢

不过作为内地人,我觉得比咗春夏,算是一种鼓舞

不过作为香港自己颁奖礼,其实颁比香港自己女演员先,都应该挂。

anyway,有d替杨千嬅失望,虽然预咗无咁快第二次拿

其实赛果算正路,希望佢地都继续努力!
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

林嘉欣仲要等下次
rubylovessss 發表於 2016-4-3 23:14

咁千嬅想拎咪要等林嘉欣拎完先得

踏血尋梅真係咁好睇?
利申: 冇睇
kio0909 發表於 2016-4-3 23:16

好好
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

估唔到套戲所有演員獎都攞晒

Maybe they should put it in theaters again. I can't expect to catch it during Oscar season...