返回列表 發帖
第 35 屆香港電影金像獎 獲獎名單 (依頒獎次序排列)

最佳新演員 - 白只 (踏血尋梅)
新晉導演 - 許誠毅 (捉妖記)
最佳攝影 - 杜可風 (踏血尋梅)
最佳剪接 - 張嘉輝 (葉問 3)
最佳衣著獎 - 張學友 / 林嘉欣
最佳美術指導 - 張叔平 / 邱偉明 (華麗上班族)
最佳服裝造型設計 - 奚仲文 (捉妖記)
專業精神獎 - 周永光
最佳視覺效果 - Jason Snell / 潘國瑜 / 湯冰冰 (捉妖記)
最佳音響效果 - 曾景祥 / 李耀強 / 姚俊軒 (智取威虎山)
最佳女配角 - 金燕玲 (踏血尋梅)
終身成就獎 - 李麗華

一高一矮
jasonng 發表於 2016-4-3 21:29

1 pure 1 dirrty
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

薛凱琪係咪又著阿婆底?

下次開首come on俾佢聽
可能會認錯做衞詩雅
ed8671ed 發表於 2016-4-3 21:28

應該唔會,可能係心中只有一個詩雅,就係唱歌既
佢頭先問我佢做咩唔唱歌,我唔識答

1 pure 1 dirrty
matthew1990 發表於 2016-4-3 21:37

一公一私?

呢個幾靚仔 又怕怕醜醜咁 原來佢係演員嚟 LOL

海外?   

HK -> MYTV?
Nathan 發表於 2016-4-3 21:33

冇澳洲地區

唱乜spring

今年好悶

呢個幾靚仔 又怕怕醜醜咁 原來佢係演員嚟 LOL
賴爽 發表於 2016-4-3 21:44

一慾一世界 好多慾睇
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

做乜野?
02 著地 - 鄧麗欣

一慾一世界 好多慾睇
hinz 發表於 2016-4-3 21:47

得閒上去睇下先 係咪好值得推介1

一慾一世界 好多慾睇
hinz 發表於 2016-4-3 21:47

一路向西
佢拍好多三級片

賴爽 發表於 2016-4-3 21:48

幾好睇 仲有babyjohn
02 著地 - 鄧麗欣

賴爽 發表於 2016-4-3 21:48

你鍾意肥膩野嗎?呢套增肥60磅噶

幾好睇 仲有babyjohn
hinz 發表於 2016-4-3 21:48

對 babyjohn 無咩興趣 成日無料扮四條

張建聲有女朋友 lu 原來

================================

個頒獎禮悶到 一陣搵返田雞、4個外國人同埋黃淑蔓睇返先

鄭中基唱歌係幾好聽

你鍾意肥野嗎?呢套增肥60磅噶
表妹保莉 發表於 2016-4-3 21:49

頭先上網睇左嚇親 但而家佢已經變返肌肉仔 (好似)

Cut得未_
02 著地 - 鄧麗欣

鄭中基唱歌真係好L正!!!

_, 頒就頒啦唱乜spring

頭先唱咩女人呢
而家咪幾好 好耐無聽ronald唱live

頭先上網睇左嚇親 但而家佢已經變返肌肉仔 (好似)
賴爽 發表於 2016-4-3 21:50

因為要拍向西2,所以又瘦番啦即刻

好想搵個度太平洋睇 肯肯定好好笑

因為要拍向西2,所以又瘦番啦即刻
表妹保莉 發表於 2016-4-3 21:52

呢套我連有拍過有上過都唔知 .. 點睇 . .

陳輝陽都係第一次
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

呢套我連有拍過有上過都唔知 .. 點睇 . .
賴爽 發表於 2016-4-3 21:53

向西2未上呀。你睇番向西1先

到原唱電影歌曲喇
我們的總和

做乜又離題
02 著地 - 鄧麗欣

可唔可以stop咗啲爛gag

今屆就由周汶錡(Kathy)做評審選「最佳衣著」,佢以一襲透視真空大露背裸色魚尾長裙現身,Kathy自己最後選咗《暗色天堂》拍擋嘅張學友及林嘉欣,林嘉欣以一條白色Dior高訂背心長裙,冇同其他女星鬥性感,鬥贏性感爆燈嘅Janice Man及薛凱琪,賽果屬大爆冷。嘉欣在衣着曾被批評,曾於2002年以牛仔褲造型在金像獎攞最佳新演員同最佳女配角。Kathy事後解釋:「學友著左對boots有型,有自己少少image,非一般,林嘉欣total look好清麗自然,好有純真一面。」
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

差一點我們會飛

差一點我們會飛

黃淑蔓!!!

WOW

ah yeah!!!!! 拎到
我們的總和

差一點我們會飛

差一點我們會霏!!!!!!

差一點我們會飛

今屆就由周汶錡(Kathy)做評審選「最佳衣著」,佢以一襲透視真空大露背裸色魚尾長裙現身,Kathy自己最後 ...
matthew1990 發表於 2016-4-3 21:56

咁今晚即係唔係佢兩個

差一點我們會飛

影后影帝,还有1个小时就诞生!
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

咁今晚即係唔係佢兩個
electric 發表於 2016-4-3 22:00

有依啲魔咒咩?

差一點我們會霏
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

差一點
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

差一點

恭喜黃淑蔓

向西2未上呀。你睇番向西1先
表妹保莉 發表於 2016-4-3 21:54

http://www.tffoods.net/food/hd/201503/51052.html

我以為已經有
原來係喜愛夜蒲 笑 _ 死

唔再唱

差一點吳雨會飛

黃淑蔓is so qq