返回列表 發帖

As One Shin上韓國女團節目Produce 101 遭淘汰

As One嘅Shin(吳思佳)早前參加韓國節目Produce 101,四個幾月以嚟佢排名已經上升到去23位,但係有fans發現投唔到票俾佢,佢再上維基睇嘅時候發現原來Shin俾人淘汰咗。As One嘅公司回應話﹕「昨晚播出的一集已顯示佢未能晉身總決賽了!」

哦,原來Shin真係俾人淘汰咗……

咁Shin嘅心情如何呢?佢透過whatsapp回應話﹕「咁其實都唔係話特別失望嘅,呢四個幾月以嚟都真係學到好多嘢,同埋見到越嚟越多人支持我,真係好開心同好感激。」佢仲話好快會返到香港,公司都安排咗工作俾佢,希望嚟緊喺香港會多啲見到大家。佢喺微博都有出post多謝大家嘅支持。

/////////////////////

佢輸500票排第23名 (頭22名可以繼續比賽)
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

就算佢入到頭22 , 最後都係會比人foul
得 11 個可以成團 , 佢又未 top 到可以做到頭 11 名

就算佢入到頭22 , 最後都係會比人foul
得 11 個可以成團 , 佢又未 top 到可以做到頭 11 名  ...
mamakin 發表於 2016-3-26 21:48

可能佢想博好似Twice 咁foul 左都俾JYP 加番入去

唔知番到香港會單飛定做番組合呢
利申:唔係鏡粉

唔知番到香港會單飛定做番組合呢
tom 發表於 2016-3-26 22:50

如果係前者.咁咪好似你ICON其中一人嘅發展

結果係前者.咁咪好似你ICON其中一人嘅發展
harryharry 發表於 2016-3-26 22:53

要轉行打拳噶
Happy and Blessed.

回復 6# harryharry

有時會諗 點解去完出面番到香港就要單飛哪來的自信

之前仲話練習生第一wor 咁快就俾人淘汰?!
准我喜愛的都可伸手抱抱

又係韓國... 救命到底有咩好...

WongYuGit 發表於 2016-3-27 00:04

唔快啦,佢都捱左好耐,其實佢都算係咁,爭緊d運氣咁,次次有 bonus票,佢果 team都拎唔到,
同埋佢上鏡機會唔夠多

WongYuGit 發表於 2016-3-27 00:04

佢係尾二嗰集俾人foul

又唔好講到佢係輸運氣
佢未至於好到會係頭11個嘎

又唔好講到佢係輸運氣
佢未至於好到會係頭11個嘎
tom 發表於 2016-3-27 15:15

其實成個Show都係玩鬥人氣多過真係有料
而家Final22都有幾個廢
(西)但人氣高嘅喺到
同埋有好幾條親生女重勁過美祖死谷爛谷
谷人氣保到入Final

單計觀眾人氣票Shin係夠入Final22
但因為上一集唔係喺Winner Team

Winner Team每人加多二萬票
變咗其本上
觀眾人氣票零票都入Final22

但真係有又靚又正唱歌又得Rap又得跳
又得嘅女都唔少
所以就算入到Final22而家轉玩法變PK 1on1
Shin入到去應該都係炮灰多

[黑]
as one 唔散等幾時
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

Frankiekiekie 發表於 2016-3-27 17:01

個演員

個演員
matthew1990 發表於 2016-3-27 17:25

個樣似弱智
跳舞轉圈似仆街
唱歌咪咀都甩咀
但人氣第四

而家Final22都有幾個廢人(西)但人氣高嘅喺到
同埋有 ...
Frankiekiekie 發表於 2016-3-27 17:01

唔通啲公司會搵無人氣嘅黎賺錢

而家Final22都有幾個廢人(西)但人氣高嘅喺到
同埋有 ...

好似姜詩拉呢啲人氣本身得四千票 結果加上bonus 直入前22   仲有幾個死捧爛捧 姜美娜 金曉希 金娜英lol‘
   當然最後一定要提到 某個四不像演員 實力倒數 人氣第四
   其實最後Danee 燦美 P社小公主 或者 Shin都有機會冲得入22嘅 可惜咗~
無力將天氣逆轉。

好似姜詩拉呢啲人氣本身得四千票 結果加上bonus 直入前22   仲有幾個死捧爛捧 姜美娜 金曉希 金娜英l ...
moxy 發表於 2016-3-27 23:31

個演員實在令人憤怒入邊組,嬴邊組,
成日有 bonus

同埋有好幾條親生女重勁過美祖死谷爛谷谷人氣保到入Final

邊個係親生女?

23名其實差唔多啦,佢最高都係上到17,18,點都唔會係top 11
其實佢公司都係想佢係韓國賺下人氣,等之後as one再過韓國既話多d人留意o者?
係時候返as one出新歌啦sosad

老老豆豆其實佢係班女入面個樣同把聲既辨認度都算高
但表現真係好唔突出,Push Push同Fingertips佢都近乎走出黎行企, 唱得一兩句
就算Rap個場都分左最唔似rap o個part比佢
入面班女比佢有實力過佢既人多的是, 如果佢唔係揹住香港個名同個樣生得特別d, 根本23名都唔值
有幾多個可以好似Sohye咁無實力都胡混到上第4?

利申: 當初因為有Shin先睇呢個泡菜節目

邊個係親生女?
lorbat 發表於 2016-3-28 00:23

Kim So Hye(志願做演員但又玩Produce101)
有人計過咁多集有成百二分鐘播佢
搞到成個節目好似So Hye成長日記
成個節目有成一百條女最少條女播得三分鐘

其實都唔知發咩夢
等呢班人選完個韓流都去到水尾

23名其實差唔多啦,佢最高都係上到17,18,點都唔會係top 11
其實佢公司都係想佢係韓國賺下人氣,等之後as one ...
萬子千嬅 發表於 2016-3-28 02:19

Shin個問題係佢個定位唔知係咩
佢之前係Rap組但唔覺得佢Rap得好
上次佢Rap組小組第一我覺得係撞彩
佢唱同舞加埋個樣其實都係一般
變成平均得嚟無樣真係好突出

而家Final22入面
除咗幾個親生女之外
一係就某一方面好勁
一係就樣靚/聲好有特色
一係就平均地每一樣都好好
Shin同人鬥平均其實都係輸多

Shin個問題係佢個定位唔知係咩
佢之前係Rap組但唔覺得佢Rap得好
上次佢Rap組小組第一我覺得係撞彩
佢唱同 ...
Frankiekiekie 發表於 2016-3-28 11:04

講真佢上鏡率真係唔夠多..
雖然我睇左咁多集都仲係唔認得邊個打邊個..
如果唔係生果報,
我真係唔會認得佢

韓流都去到水尾
賴爽 發表於 2016-3-28 10:39

希望啦

希望啦
kayzzz 發表於 2016-3-28 18:40

你覺得未去到咩 ....

真心覺得而家留意 KPOP 既人少之又少

賴爽 發表於 2016-3-28 18:44

下,我諗係我哋嘅年齡層已經過咗青少年時期

聽講而家好多中學生都仲係聽緊kpop個喎  itunes 今週頭五位都好似係泡菜歌

@mamakin @bag唔識串 @nicholashin

賴爽 發表於 2016-3-28 18:44

最紅係Nobody (紅到連電視節目都用首歌/講起首歌)
之後紅既已經變成韓劇

下,我諗係我哋嘅年齡層已經過咗青少年時期

聽講而家好多中學生都仲係聽緊kpop個喎   ...
kayzzz 發表於 2016-3-28 18:47

但以前間唔中就有堆韓國人嚟開SHOW而家真係少左勁多韓團嚟香港開SHOW
最紅係Nobody (紅到連電視節目都用首歌/講起首歌)
之後紅既已經變成韓劇  ...
matthew1990 發表於 2016-3-28 18:49

咁 BIGBANG 真心勁既 .. 當然 NOBODY 既紅係世界級

但以前間唔中就有堆韓國人嚟開SHOW
而家真係少左勁多韓團嚟香港開SHOW
賴爽 發表於 2016-3-28 18:52
因為聽Kpop 既係年青人居多
而佢地大多唔會肯俾天價俾錢睇SHOW
開幾次SHOW 都濟銷咪冇得再開

咁 BIGBANG 真心勁既 .. 當然 NOBODY 既紅係世界級
賴爽 發表於 2016-3-28 18:52
NOBODY 既紅係東南亞級啫

NO ...
matthew1990 發表於 2016-3-28 18:57

我都覺係因為香港少人肯比$睇show

NO ...
matthew1990 發表於 2016-3-28 18:57

傻豬

個時乜乜 EXO、T-ARA、少時、2NE1 比錢入去最多都係個班中學生

傻豬

個時乜乜 EXO、T-ARA、少時、2NE1 比錢入去最多都係個班中學生  ...
賴爽 發表於 2016-3-28 19:05

我記得有段時間 好多跳樓價霏

matthew1990 發表於 2016-3-28 19:07

好似又有啲咁既事

matthew1990 發表於 2016-3-28 19:07

我記得嗰時個原價好癲,直情係外國巨星價

好似又有啲咁既事
賴爽 發表於 2016-3-28 19:18
我記得嗰時個原價好癲,直情係外國巨星價
kayzzz 發表於 2016-3-28 19:20

我記得T-ara (好似係) 有次喺香港搞meet and greet
握下手仔加唱兩首歌 都夠膽收千幾蚊
買霏去嗰啲真係傻L左

我記得T-ara (好似係) 有次喺香港搞meet and greet
握下手仔加唱兩首歌 都夠膽收千幾蚊
買霏去嗰啲真係 ...
matthew1990 發表於 2016-3-28 19:32

個次好似得七首 我無去

但之後個演唱會我有 半價飛

個次好似得七首 我無去

賴爽 發表於 2016-3-28 19:53
T-ara 喺香港都唔係真係大紅
佢地 meet and greet (嗰陣見香討啲人講, 好似係T-ara) 係得二首歌咋喎

我覺得現時搞大場重賣到天價飛得Bigbang

個次好似得七首 我無去

賴爽 發表於 2016-3-28 19:53

原來你都係kpop fan

佢地 meet and greet 係得二首歌咋喎

我覺得現時搞大場 ...
matthew1990 發表於 2016-3-28 19:57

Bigbang好似仲係好勁喎

佢地 meet and greet (嗰陣見香討啲人講, 好似係T-ara) 係得二首歌 ...
matthew1990 發表於 2016-3-28 19:57

T-ara 係我朋友間大紅
一定有7首 我記得個時朋友有去 現場 UPDATE

原來你都係kpop fan

Bigbang好似仲係好勁喎
kayzzz 發表於 2016-3-28 19:59

以前係 以前有咩新歌都會識 好快會學哂佢地啲舞 但而家無

T-ara 係我朋友間大紅
一定有7首 我記得個時朋友有去 現場 UPDATE
賴爽 發表於 2016-3-28 23:52

咁可能係另一隊

咁可能係另一隊
matthew1990 發表於 2016-3-28 23:53

可能係乜 AOA 個啲

我是 T-Ara 鐵粉來的

可能係乜 AOA 個啲

我是 T-Ara 鐵粉來的
賴爽 發表於 2016-3-28 23:54

而家呢?
自從有個俾人踢左出隊之後 泡菜國多左好多人勁憎佢地

而家呢?
自從有個俾人踢左出隊之後 泡菜國多左好多人勁憎佢地
matthew1990 發表於 2016-3-29 00:04

都仲係 T-ara
始終成個韓團最愛最留意會睇哂啲綜藝都係佢地 無第二隊

唔知人地以為係韓星襲港
Fans 攞住個牌仲寫埋韓文
仲要同宋仲基同日同時間

唔知人地以為係韓星襲港
Fans 攞住個牌仲寫埋韓文
仲要同宋仲基同日同時間 ...
rubylovessss 發表於 2016-4-4 21:59

原來Shin 番香港

原來Shin 番香港
matthew1990 發表於 2016-4-4 22:03

搞到好似韓星襲港

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊