返回列表 發帖

想跟你去野餐 - 糖妹

單選投票, 共有 16 人參與投票
18.75% (3)
6.25% (1)
0.00% (0)
12.50% (2)
62.50% (10)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: Hinz

歌曲: 想跟你去野餐
主唱: 糖妹

收錄大碟: 細細步
推出日期: 2015-7-27

派台日期: 2016-3-26

作詞:小民@旺福樂團
作曲:糖妹
編曲:小民@旺福樂團
監製:小民@旺福樂團

天氣預報 天氣預報 下個星期天氣很好
心理報告 心理報告 現實壓力快要破錶
分針秒針 不停的跑 時間就是喜歡跑掉
時間跑了 可是煩惱 還在我的身邊圍繞

好想變成微風 吹過一片草原
遇見一隻慵懶的貓
白雲加上藍天 非常適合聊天
我的朋友好久不見

想跟你去野餐 不用約太早一起賴個床
你會帶什麼跟我分享 會不會是叉燒飯
想跟你去野餐 聽你說最近過的怎麼樣
你就是我的美好時光 心情就像太陽蛋
笑得多燦爛

天氣預報 天氣預報 下個星期天氣很好
心理報告 心理報告 現實壓力快要破錶

好想變成微風 吹過一片草原
遇見一隻慵懶的貓
白雲加上藍天 非常適合聊天
我的朋友好久不見

想跟你去野餐 不用約太早一起賴個床
你會帶什麼跟我分享 會不會是叉燒飯
想跟你去野餐 聽你說最近過的怎麼樣
你就是我的美好時光 心情就像太陽蛋
(也可以是茶葉蛋)
笑得多燦爛

我唔想同你野餐
1分
利申:唔係鏡粉

黑gal應該配辣舞啦
學人扮鄉村姑娘

想嘔噶
大家樂啲阿姐都靚過佢
Happy and Blessed.

想嘔噶
大家樂啲阿姐都靚過佢
jose 發表於 2016-3-27 15:31

you mean鄧小巧?

邊有人野餐會帶叉燒飯架

可.唔.可.以.唱.返.廣.東.話

kwanie 發表於 2016-3-27 19:05

來大埔墟野餐  單車加私家野食先最慳

今日行街個商場播 聽到副歌先知係呢首

上次樂勢力訪問佢 好似話之後會出返廣東歌
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

來大埔墟野餐  單車加私家野食先最慳
KITSTON 發表於 2016-3-27 19:26

詞神

首歌youtube view 爆炸

p.s.小弟最爆係野餐食西多士
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

mv有樹熊鏡頭
5分

佢同美Yum 把聲其實岩普通話多啲
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

首歌好正wor
5分