返回列表 發帖
小道消息
十大銷量歌手 :
張敬軒
GEM
陳偉霆
鄭秀文
草蜢
楊千嬅
許廷鏗
石詠莉
龍劍笙
許志安 ...
samsam 發表於 2016-3-29 20:12

我寧願要姓吳個個囉....呢個乜水?唔識嘅都有十大銷量

小道消息
十大銷量歌手 :
張敬軒
GEM
陳偉霆
鄭秀文
草蜢
楊千嬅
許廷鏗
石詠莉
龍劍笙
許志安 ...
samsam 發表於 2016-3-29 20:12

係咪流料?
joey呢?點會無佢份?上年rthk個銷量女歌手都係佢攞喎,點解?
btw 但我好似認得你個名,你之前啲消息幾準

陳偉霆

千嬅12月出計2015?
fifty1205 發表於 2016-3-29 20:53

演唱会cd,加上可能算了1-2个星期《如果大家都拥有海》
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

最暢銷本地男新人
張子丰
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

最暢銷本地男新人
張子丰
hinz 發表於 29/3/2016 21:56

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=7674

我寧願要姓吳個個囉....呢個乜水?唔識嘅都有十大銷量
rubylovessss 發表於 2016-3-29 21:30

跳樓天后吳雨霏?
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

回復 57# fifty1205

男歌手呀....某會員偶像呀

全年最高銷量男歌手:張敬軒
肥婆馬上收皮

十大銷量唱片:
Colour By Numbers 許廷鏗
越難越愛 Love Collection 吳若希

Alfred仲拎埋十大歌手,但好明顯Jinny銷量高d
肥婆馬上收皮

十大銷量唱片:

Alfred仲拎埋十大歌手,但好 ...
fifty1205 發表於 2016-3-29 22:53
係邊度可以睇到銷量的數據?

全年最高銷量本地男歌手
郭富城

咩料...
潛水。。。。

全年最高銷量本地男歌手
郭富城

咩料...
tasue270 發表於 2016-3-30 01:18

今年係張敬軒 城城係上年

恭喜Juno 於《IFPI香港唱片銷量大獎2015頒獎典禮》獲得以下獎項:
十大銷量廣東唱片 《Addendum》
十大數碼暢銷歌曲 《羅生門》 麥浚龍/謝安琪
十大數碼暢銷歌曲 《念念不忘》 麥浚龍

#junomak #麥浚龍 #十大銷量廣東唱片 #addendum #十大數碼暢銷歌曲 #羅生門 #念念不忘 #ifpi
02 著地 - 鄧麗欣

IFPI唱片銷量大獎2015 - 鄭秀文獲獎項目:
十大銷量歌手
十大銷量廣東唱片《Miracle Best Collection》
最暢銷本地現場錄製音像出品《Touch Mi World Tour Live》
全年最高銷量廣東唱片《Miracle Best Collection》
全年最高銷量本地現場錄製音像出品《Touch Mi World Tour Live》
全年最高銷量本地女歌手

IFPI唱片銷量大獎2015 - 鄭秀文獲獎項目:
十大銷量歌手
十大銷量廣東唱片《Miracle Best Collection》
最 ...
kh23 發表於 2016-3-30 09:07

全年最高銷量女歌手 - 容祖兒
fxxk, i am so confuse
02 著地 - 鄧麗欣

回復 50# rubylovessss

坤哥?11月才出啊

hinz 發表於 2016-3-30 11:39

鄭秀文(Sammi)昨晚在《IFPI香港唱片銷量大獎2015頒獎禮》上連奪6個獎項成大贏家,老公許志安則與張敬軒、草蜢、楊千嬅、GEM同告得3個獎項;而歌手容祖兒、陳奕迅、謝霆鋒和古巨基則各得一個獎。
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

港台果個系廢的

回復  rubylovessss

坤哥?11月才出啊
阿mark 發表於 2016-3-30 11:46

佢都有
https://www.facebook.com/kwangor ... ?type=3&theater

港台果個系廢的
阿mark 發表於 2016-3-30 11:47

果個好似都係ifli頒?
老老實實icac係咪要查一查
02 著地 - 鄧麗欣

hinz 發表於 2016-3-30 11:50

還記得「無影行動」嗎?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

hinz 發表於 2016-3-30 11:50

但果個又有eason(球記),甘應該同ifpi無關吧

但果個又有eason(球記),甘應該同ifpi無關吧
阿mark 發表於 2016-3-30 11:59

記錯
咁係國際唱片商會

但係都無關係
唔會因為咁大家姐d銷量就會唔同
02 著地 - 鄧麗欣

請問有無完整得獎名單?

容祖兒點會一個獎?十大銷量本地歌手?
十大銷量本地廣東唱片?
最好的債 發表於 2016-3-30 12:57

上面果個小道消息都無寫佢有十大歌手
可能真系得十大廣東唱片

容祖兒點會一個獎?十大銷量本地歌手?
十大銷量本地廣東唱片?
最好的債 發表於 2016-3-30 12:57

份報導仲要係出自oncc

回復 79# 最好的債

呢個……系一個謎

twins果張雙EP冇獎?

p74d47 發表於 2016-3-30 13:11

pun
02 著地 - 鄧麗欣

石詠莉
十大銷量廣東唱片
IFPI十大銷量本地歌手
02 著地 - 鄧麗欣

容祖兒十大銷量歌手都無?點解港台仲拎到最高銷量女歌手架?icac無做野架
最好的債 發表於 2016-3-30 13:01

港台拎果個應該係計 " 香港唱片商會 " 所記錄的銷量, 兩者不同!

p74d47 發表於 2016-3-30 13:11

TWINS係咪又冇報名- -? 上年TWINS好似冇咩香港音樂獎項…

港台拎果個應該係計 " 香港唱片商會 " 所記錄的銷量, 兩者不同!
kh23 發表於 2016-3-30 13:59

所以?
都唔會解釋到JO係最高銷量?
02 著地 - 鄧麗欣

全年最高銷量而肯出席頒獎禮搶獎女歌手 - 容祖兒
sammi唔來所以頒俾阿二
kontinue都輸其實港台個獎真係wfc
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

係邊度可以睇到銷量的數據?
Ching2015 發表於 2016-3-30 00:25

Alfred 上榜3星期,最高第5

Jinny 上榜9星期,最高第2

一睇就知Jinny賣得好過Alfred啦
肥婆馬上收皮

I like the fact that HK audience, music lovers and movie goers are so even with their treatment  and support towards Sammi & Fa.

Sammi 唱片銷量高 & Fa 電影票房勁

TWINS係咪又冇報名- -? 上年TWINS好似冇咩香港音樂獎項…
俊仔 發表於 2016-3-30 14:04

定系佢地已經放棄左香港D頒獎典禮....=.="

十大銷量唱片:

Alfred仲拎埋十大歌手,但好 ...但好明顯Jinny銷量高d
fifty1205 發表於 2016-3-29 22:53

Alfred一年出兩碟,計埋Colour by Number + Watermark條數咁咪有十大囉。

回復 93# XYZZY

Many thanks!!

Alfred一年出兩碟,計埋Colour by Number + Watermark條數咁咪有十大囉。
Ching2015 發表於 2016-3-30 17:11

Watermark 好明顯計今年

如果Watermark 計2015,咁就唔會係CBN拎唱片奬啦,Watermark 銷量好過CBN
肥婆馬上收皮

定系佢地已經放棄左香港D頒獎典禮....=.="
p74d47 發表於 2016-3-30 16:55

呢d銷量獎唔去都要照頒嘎,又唔係tvb..

Watermark 好明顯計今年

如果Watermark 計2015,咁就唔會係CBN拎唱片奬啦,Watermark 銷量好過CBN ...
fifty1205 發表於 2016-3-30 17:27

根本無野 唔合理 得過 越難越愛 舊年 拿唔到 十大數碼暢銷歌曲。

至於 越難越愛大碟 vs Color By Numbers / Watermark 銷量,
就睇 IFPI 係由 十一月頭、中、尾 定 十二月頭、中、尾 開始計。
越難越愛大碟 2014/11/27,Color By Numbers 2015/1/12,Watermark 2015/12/10
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

全年最高銷量而肯出席頒獎禮搶獎女歌手 - 容祖兒
sammi唔來所以頒俾阿二
kontinue都輸其實港台個獎真係wfc ...
JasOh103 發表於 2016-3-30 15:26

Eason唔去港台都照頒獎嘎啦

Alfred 上榜3星期,最高第5

Jinny 上榜9星期,最高第2

一睇就知Jinny賣得好過Alfred啦 ...
fifty1205 發表於 2016-3-30 16:35

吳若希無十大歌手,真系離奇