返回列表 發帖
Congratulations Coco Lee
kayzzz 發表於 2016-4-9 00:08

是咪第一次有香港人拎冠軍?
matthew1990 發表於 2016-4-9 00:09

Congrat. to CoCo,今次香港人威威了
任我行 失憶蝴蝶

**** 本內容被作者隱藏 ****

自己 click 入去睇啦
賴爽 發表於 2016-4-9 00:11

雖然睇番美祖加大力度條片
佢唱得其實都係一般
但聽完你地頭先講第一輪歌手表現
我都冇諗過佢會包尾俾人foul
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

聽完你地頭先講第一輪歌手表現
我都冇諗過佢會第七俾人foul
matthew1990 發表於 2016-4-9 00:19

其實表演完哂已經預左 ... 老狼有班人幫唱幫手搶票無得講

宋生最後排第幾?

雖然睇番美祖加大力度條片
佢唱得其實都係一般
但聽完你地頭先講第一輪歌手表現
我都冇諗過佢會 ...
matthew1990 發表於 2016-4-9 00:19

who do you think should be the winner?

今晚真係唱的好好,特別系這麼近那麼遠。。。實力打臉!微博一片好評,全部力撐容祖兒!好感動
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

who do you think should be the winner?
kayzzz 發表於 2016-4-9 00:21

我要睇哂全部人嗰兩首歌先可以評論
而家睇緊黃致列
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我要睇哂全部人嗰兩首歌先可以評論
而家睇緊黃致列
matthew1990 發表於 2016-4-9 00:22

sorry i actually wanted to ask:

Then who do you think should be no.7?

My bad.

淨係第一首歌已經決定邊個包尾

聽翻lala嘅《突然好想你》
第二段開頭果幾句發生咗咩事
都走得好勁下

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

sorry i actually wanted to ask:

Then who do you think should be no.7?

My bad.

淨係第一首歌已經 ...
kayzzz 發表於 2016-4-9 00:25

陣間答你

黃致列「You are my everything」唱得好好喎 (其實佢乜水黎?)
佢轉換register好靚 而且收放得宜   ...
matthew1990 發表於 2016-4-9 00:31

你真係與別不同。。。。。。。。勁多人先話原唱好聽勁多

你真係與別不同。。。。。。。。勁多人先話原唱好聽勁多
賴爽 發表於 2016-4-9 00:35

未聽過原唱

未聽過原唱
matthew1990 發表於 2016-4-9 00:36

原唱咪個女人囉

原唱咪個女人囉
賴爽 發表於 2016-4-9 00:36

咁男人唱女人歌冇得咁比既
我覺得佢唱得唔錯喎

個女人啲高音好flat 喎

咁男人唱女人歌冇得咁比既
我覺得佢唱得唔錯喎

個女人啲高音好flat 喎  ...
matthew1990 發表於 2016-4-9 00:37

其實唱真係唔錯 係無記憶點 同埋 GUMMY 大家都慣左 正常都話 GUMMY 好聽啲

其實唱真係唔錯 係無記憶點 同埋 GUMMY 大家都慣左 正常都話 GUMMY 好聽啲
賴爽 發表於 2016-4-9 00:39

個女人一唱D5以上既音就flat
佢係死扯上去

btw這麼近依首歌真係唔老黎,睇youtube comments先醒覺

個女人一唱D5以上既音就flat
佢係死扯上去
matthew1990 發表於 2016-4-9 00:41

無研究唷 去到容祖兒之前我都係半瞓  

btw這麼近依首歌真係唔老黎,睇youtube comments先醒覺
kayzzz 發表於 2016-4-9 00:42

陰謀論 mode 美祖一早知自己無得入決賽所以連編曲都廢事轉
仲要連歌衫都係用尋日行紅地氈個套

陳偉霆強姦左加大力度

利申只係睇左佢 仲睇緊

陰謀論 mode 美祖一早知自己無得入決賽所以連編曲都廢事轉
仲要連歌衫都係用尋日行紅地氈個套 ...
賴爽 發表於 2016-4-9 00:44

編曲真係無乜變過
但唔會啦,要foul都foul lala/hacken先啦

編曲真係無乜變過
但唔會啦,要foul都foul lala/hacken先啦
kayzzz 發表於 2016-4-9 00:45

點計都唔會 FOUL 克勤 拉拉同祖兒係最有機會走個兩個 劇本來的
而家大陸都係咁話係黑幕

點計都唔會 FOUL 克勤 拉拉同祖兒係最有機會走個兩個 劇本來的
而家大陸都係咁話係黑幕 {:1_9: ...
賴爽 發表於 2016-4-9 00:46

why not  克勤

why not  克勤
kayzzz 發表於 2016-4-9 00:46

第一場玩到尾做主持再加埋兩個幫唱都大咖到咁 點會out呀

第一場玩到尾做主持再加埋兩個幫唱都大咖到咁 點會out呀
賴爽 發表於 2016-4-9 00:48

做主持唔關事,古sir都一早out啦

做主持唔關事,古sir都一早out啦
kayzzz 發表於 2016-4-9 00:51

但佢主持風格大陸人 buy 係國語唔好 佢一直係觀眾心目中都係最受歡迎個班

但佢主持風格大陸人 buy 係國語唔好 佢一直係觀眾心目中都係最受歡迎個班 ...
賴爽 發表於 2016-4-9 00:52

咁祖兒都受歡迎啦

咁祖兒都受歡迎啦
kayzzz 發表於 2016-4-9 00:54

但吸唔到票有鬼用咩 唔似韓仔個啲班聽眾好似痴心情長劍唱乜都投比佢

但吸唔到票有鬼用咩 唔似韓仔個啲班聽眾好似痴心情長劍唱乜都投比佢  ...
賴爽 發表於 2016-4-9 00:56

講到尾咪又係輸投票,即係唔係劇本啦
仲以為有內幕料
不過如果有,都唔surprising嘅

的士佬好難聽救命
HEY GIRL WOULD YOU BUY ME A DRINK WTF
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

張信哲「狂潮」/「Mr Lonely」好怪好多位都好 pitchy
原來張信哲啲假音咁難聽 個編曲唔知想點 lol

張信哲「狂潮」/「Mr Lonely」好怪好pitchy
原來張信哲啲假音咁難聽  個編曲唔知想點 l ...
matthew1990 發表於 2016-4-9 01:03

我覺得編曲好亂,係有啲怪

kayzzz 發表於 2016-4-9 00:42

基本上,歌唱比賽唱學友既歌都係要輸

matthew, how about coco's first performance?

to be frank, coco didnt outperform others in her FIRST performance.

基本上,歌唱比賽唱學友既歌都係要輸
Nathan 發表於 2016-4-9 01:05

學友個版本聽完差啲眼淚都流埋

matthew, how about coco's first performance?

to be frank, coco didnt outperform others.
kayzzz 發表於 2016-4-9 01:05

而家睇緊

講到尾咪又係輸投票,即係唔係劇本啦
仲以為有內幕料
不過如果有,都唔surprising嘅 ...
kayzzz 發表於 2016-4-9 00:57

劇本咪大陸歌手 +100
同埋容祖兒初頭搵到既人都唔係陳偉霆 唔係因為搵唔到人 係公司逼佢

再睇返joey 加大力度,好似真係有墊底聲喎

但點都應贏老狼嘅

劇本咪大陸歌手 +100
同埋容祖兒初頭搵到既人都唔係陳偉霆 唔係因為搵唔到人 係公司逼佢  ...
賴爽 發表於 2016-4-9 01:10

初頭搵到 who??

初頭搵到 who??
kayzzz 發表於 2016-4-9 01:11

傳聞係謝霆鋒 但無啦啦要拍攝鋒味3去唔到

傳聞係謝霆鋒 但無啦啦要拍攝鋒味3去唔到
賴爽 發表於 2016-4-9 01:12

其實lemon都唔係咩唱家班
你話揾到eason/學友就話可以扭轉局面啫
而家睇緊
matthew1990 發表於 2016-4-9 01:06

Earth Song 首歌唔係太啱coco唱

其實lala/hacken首輪最好,但排5/6位

你話揾到eason/學友就話可以扭轉局面啫 ...
kayzzz 發表於 2016-4-9 01:14

eason都揾到架好似

我估係唱片公司唔放人掛~~
漫天子彈 朦起雙眼 都會為你分擔

你話揾到eason/學友就話可以扭轉局面啫 ...
kayzzz 發表於 2016-4-9 01:14

佢地兩個合唱活著VIVA都已經夠穩入決賽

其實lala/hacken首輪最好,但排5/6位
kayzzz 發表於 2016-4-9 01:17

lala 5,6 合理喎

lala 5,6 合理喎
matthew1990 發表於 2016-4-9 01:20

how about coco
btw 其實克勤個medley好難唱,唱到咁好超班,對佢另眼相看
真係玩歌

明明就喺芒果台黑幕。
今年賽果同上年非常接近。
1. 韓紅 - 李玟 (內定歌王)
2. 李健 - 張信哲 (內地/台灣出名大牌資深歌手)
3. The One - 黃致列 (韓國歌手)
其餘全部都喺炮灰…… (孫楠上年第一輪本來有前三,而且第二輪肯定可以贏胡彥斌/The One,成為冠軍候選人,不過佢忍受唔到黑幕,選擇退出保A-Lin。)

結論: 選錯歌