返回列表 發帖
其實最嬲都係搞到美祖無得唱破相

同埋揀都唔揀這麼近那麼遠呀 ~~~~~~~~~~~~~~~

同的士陳不如同上海瓊姐合唱快歌仲好啦

其實我諗唔明點解霆鋒會唔得閒
定係英皇想捧的士

但靠人氣吸票,唔靠演唱,就算贏咗都勝之不武啦
kayzzz 發表於 2016-4-6 02:18

頭幾季係真係跟歌排嘅, 不過今季開始變左睇樣多

而且年年決賽投票同請嘅嘉賓都有些少關係

舊年a lin幫幫唱都唔係最亂個pair, 結果差d第一輪就要foul

D人原本expect會請張惠妹, 如果係佢黎一定比信知名度大而多人投
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

有人覺得係容祖兒請佢?
笑ed

定係英皇想捧的士
-Prince- 發表於 2016-4-6 08:55

的士已經好紅了(内地),都唔使捧了

你估eason同韓紅好熟?
點解joey唔請eason呢?好過依家個嘉賓好多啦
kayzzz 發表於 2016-4-6 01:55

韓紅同香港歌手交情不俗的啊, 例如 校長, 許志安.

美早:Eason你可唔可以嚟幫我呀
Eason: 唔可以

不如搵嬅嬸一齊唱色惑啦 ...
nicknicknick 發表於 2016-4-6 09:35

其实请千千真系明智选择,大家都可以相互提升名气。佢地两个系大陆都系半斤八两。不过估计英皇咁小气,又惊千千出佢风头,所以。。。强烈要求,请千千!
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

其實我冇記錯既話eason的確同呀韓紅姐係fd底.__."
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-6 03:17

呢個真係估唔到喎
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

找佢前度老友何韻詩都唔錯喎
陽光點的歌 發表於 2016-4-6 10:01

何韻詩 而家同佢都麻麻啦
再加上佢俾大陸bam
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

如果要搵美的出戰,又要國語,點解唔揀番佢首本名曲?

如果要搵美的出戰,又要國語,點解唔揀番佢首本名曲?
表妹保莉 發表於 2016-4-6 10:21

david chan 5 個月前
字幕唔係癈事出, 係翻譯唔到

我覺得系公司要求,容記絕對不想請陳生。

字幕唔係癈事出, 係翻譯唔到
matthew1990 發表於 2016-4-6 10:25

人地13年前少左個辣妹,所以發揮唔到
13年後叫美祖做辣妹,我相信會事半功倍(應該係)

李克勤點解唔請GIGI合唱高妹/高妹正傳

好似話係網民投票決定出場次序, 陳偉霆呢部分應該幫唔少.

雖則好似第一輪已經輸咗個氣勢.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

李克勤點解唔請GIGI合唱高妹/高妹正傳
laukaleung 發表於 2016-4-6 10:34

咁可以幪住面唱,然後再叫巫生估佢地係邊個

JY請咗阿邊個做dancer leader
但係礙於阿邊個喺鄰居地區都紅紅地
所以先變合唱

9up先

老老實實,的士而家響大陸紅過 JY n 多倍
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

咁可以幪住面唱,然後再叫巫生估佢地係邊個
表妹保莉 發表於 2016-4-6 10:36

笑死

學友唔係講過唔會再上歌唱比賽節目咩。就算幫唱都係比賽

JF有人話

其實爆得差唔多既啦

想請
周杰倫=有約
林俊杰=有人同佢爭
陳奕迅=唔想去定比公司阻止
蔡依琳=Sa ...
bagfgfcde 發表於 2016-4-6 06:46

好慘啊咁多人都唔得

如果獨唱唱加大力度應該會幾high
完全唔想想像加埋的士佬會點

好慘啊咁多人都唔得

完全唔想想像加埋的士佬會點  ...
mamakin 發表於 2016-4-6 14:18

希望mute 咗某人

仲以為叫陳偉霆同佢合唱女皇添
兩首女皇REMIX埋做一首

好慘啊咁多人都唔得

完全唔想想像加埋的士佬會點  ...
mamakin 發表於 2016-4-6 14:18

美祖應該一早請五輪真弓

JY請咗阿邊個做dancer leader
但係礙於阿邊個喺鄰居地區都紅紅地
所以先變合唱

9up先 ...
seeseetv 發表於 2016-4-6 10:58

紅紅地?
太低估人
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

希望mute 咗某人
jasonng 發表於 2016-4-6 14:20

會唔會成為首個 只幫跳 唔幫唱 嘅嘉賓呢

美祖應該一早請五輪真弓
matthew1990 發表於 2016-4-6 14:23

五姐肯唔肯黎呀,祖祖未打入日本市場

JF有人話

其實爆得差唔多既啦

想請
周杰倫=有約
林俊杰=有人同佢爭
蔡依琳=Sa ...
首先唔覺得周杰倫林俊杰蔡依琳會賣佢帳

陳奕迅而家呢個level 公司阻佢唔到啦
係佢自己唔想去既機會居多啦

雖則我個人認為張敬軒好世界仔
同美祖變「friend」係入左英皇之後既事
但本身同公司 搵佢幫唱應該都係一個可行選擇
不過佢行內地位同國內人氣都重係差少少
再加上俾大陸封殺 所以都係算啦

我反而有少少surprised 佢請唔到張學友
張學友喺行內公認邊個請佢都 say yes

kayzzz 發表於 2016-4-6 14:23

我相信hkwilliamchan 到時只會唱好少部分

找佢前度老友何韻詩都唔錯喎
陽光點的歌 發表於 2016-4-6 10:01

你個建議真係廢到唔廢
唔好suggest坤哥?

首先唔覺得周杰倫林俊杰蔡依琳會賣佢帳

陳奕迅而家呢個level 公司阻佢唔到啦
係佢自己 ...
matthew1990 發表於 2016-4-6 14:26

如果係真,咁佢要好好檢討下點解咁多人reject佢喇

不如搵嬅嬸一齊唱色惑啦 ...
nicknicknick 發表於 2016-4-6 09:35

點會益千千

點解唔搵古巨基呢,佢地合作得咁好,古巨基上年又參過賽
搵陳偉霆真係同其他人幫唱o既唱功差十幾班

定係英皇想捧的士
-Prince- 發表於 2016-4-6 08:55

唔係要去外國拍十二道鋒味咩

點解唔搵古巨基呢,佢地合作得咁好,古巨基上年又參過賽
搵陳偉霆真係同其他人幫唱o既唱功差十幾 ...
KITSTON 發表於 2016-4-6 14:35

咁其實美祖選得「加大力度」就係想避開 唔同其他人鬥唱功嘛

JF有人話

其實爆得差唔多既啦

想請
周杰倫=有約
林俊杰=有人同佢爭
蔡依琳=Sa ...

其實唔好眼角咁高,學樓上祖粉話 ,請古sir都好啦,一係alin
唔信請唔到
點都好過依家依個

kayzzz 發表於 2016-4-6 14:23

係就最好
不過而我啲fsns 實嘈爆

其實唔好眼角咁高,學樓上祖粉話 ,請古sir都好啦,一係alin
唔信請唔到
點都好過依家依個 ...
kayzzz 發表於 2016-4-6 14:39

古巨基喺大陸人氣都大不如前

請Alin 更加冇可能
搵一個唱功俾你好既同性別歌手幫唱 咪俾人overshadow囉

同埋美祖想嬴行跳唱係明智選擇
鬥唱功佢一定唔夠其他參賽者黎
請唔到Lemon 幫唱的確可惜啊

請Alin 更加冇可能
搵一個唱功俾你好既同性別歌手幫唱 咪俾人overshadow囉

同埋美祖想嬴行跳唱係明智選擇
鬥唱功佢一定唔夠其他參賽者黎
matthew1990 發表於 2016-4-6 14:47

嘩,你咁坦白

嘩,你咁坦白
kayzzz 發表於 2016-4-6 14:49

Even係外國A-list 女vocalists 多數都只會肯同男歌手合唱
咪又係同樣原因: 避免俾聽眾直接比較

matthew1990 發表於 2016-4-6 14:47

如果佢真係行跳舞路線,請lemon唔通叫佢一齊跳舞咩

如果佢真係行跳舞路線,請lemon唔通叫佢一齊跳舞咩
kayzzz 發表於 2016-4-6 14:53

我第一時間諗到係Lemon 彈電子結他 (就咁諗都已經覺得好型棍)
然後美祖喺隔離瘋狂跳舞色惑佢

類似2003年美國Video Music Awards既表演環節咁

請Alin 更加冇可能
搵一個唱功俾你好既同性別歌手幫唱 咪 ...

上次我3應該可以幫補下掛

不過可能d人始終都係停留係佢係演員
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

咁其實美祖選得「加大力度」就係想避開 唔同其他人鬥唱功嘛
matthew1990 發表於 2016-4-6 14:39

佢跳唱的確吃香D
BTW 美祖應該唱埋聖誕節要吃雞,一定high翻全場

上次我3應該可以幫補下掛

不過可能d人始終都係停留係佢係演員
kevinlai1621 發表於 2016-4-6 14:56

而我不知道 咪又係演員,古sir起碼唱歌唱得好聽十幾倍先啦

請Alin 更加冇可能
搵一個唱功俾你好既同性別歌手幫唱 咪 ...

請A Lin 就一定要請慢歌但講唱慢歌 A Lin 實搶好多
的確次次JY 唱快歌 排名會高
揾的士陳我估都係同佢鬥跳啫

而我不知道 咪又係演員,古sir起碼唱歌唱得好聽十幾倍先啦
kayzzz 發表於 2016-4-6 15:18

而我不知道 D FSNS 話佢係實力型跳唱歌手喔
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會