返回列表 發帖
首先唔覺得周杰倫林俊杰蔡依琳會賣佢帳

陳奕迅而家呢個level 公司阻佢唔到啦
係佢自己 ...
matthew1990 發表於 2016-4-6 14:26

軒仔未入英皇同美祖已經好friend

軒仔未入英皇同美祖已經好friend
數彩虹 發表於 2016-4-6 16:42

我剩係覺得佢入左英皇之後成日掛美祖係咀邊好假
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

而我不知道 D FSNS 話佢係實力型跳唱歌手喔
616.1314 發表於 2016-4-6 16:41

係幾有實力嘅

matthew1990 發表於 2016-4-6 16:44

佢提美祖提得太多喇,好煩,仲多過提ivana

matthew1990 發表於 2016-4-6 16:44

早已要做女皇噶

PUN
又關坤哥事
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

始終都係唱唔到自己既慢歌
learn from the past

始終都係唱唔到自己既慢歌
fengzhizi9225 發表於 2016-4-6 18:11

這麼近那麼遠 都算係自己嘅舊歌啦

PUN
又關坤哥事
hinz 發表於 2016-4-6 17:00

其實我都係9up下,佢咁都有位讚坤哥

美詩和美祖合唱勞斯萊斯和這麼近和那麼遠是絶配組合,祗是機會不大囉!
坤哥曾經cover美祖的牆紙都好好聽,但 ...
陽光點的歌 發表於 2016-4-6 16:55

因為牆紙本身已經好好聽 唔係你個坤坤唱得好聽

的士已經好紅了(内地),都唔使捧了
阿mark 發表於 2016-4-6 09:21

我唔係話佢唔夠紅
而係我覺得
英皇都明知祖祖實輸
難得有個咁高曝光率既機會
梗係推自己人啦

陳偉霆wor 我是歌手wor
唔係有容祖兒 都唔會上到啦

Plus 既然的士人氣咁高
咪施捨下美祖

而我不知道 咪又係演員,古sir起碼唱歌唱得好聽十幾倍先啦
kayzzz 發表於 2016-4-6 15:18

講真 古巨基仲可以幫英皇賺幾多錢
仲要上次輸左

我係mani都揀的士佬啦 紅咁多

講真 古巨基仲可以幫英皇賺幾多錢
仲要上次輸左

我係mani都揀的士佬啦 紅咁多 ...
-Prince- 發表於 2016-4-6 19:25

講起又真係唔抵, 明明匆匆那年係咁多期最好個集, 竟然要foul

不過我諗英皇都估唔到佢會out, 話曬做埋主持應該無咁易
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

講起又真係唔抵, 明明匆匆那年係咁多期最好個集, 竟然要foul

不過我諗英皇都估唔到佢會out, 話曬做埋主 ...
kevinlai1621 發表於 2016-4-6 19:42

上年陣容咁強,你擺 joey/hacken 上去都out啦

請taxi都系迫於無奈遮
祖兒都唔似會請到D大粒星
仲不如搞d話題引下注意好過
期待加大力度噶
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

竟然會搵的士佬
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

好失望......

唱加大力度冇問題

但是大把人可以揀 la......

HAHA.. 輸左可以賴?

咁人地的士佬係紅wor
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

咁人地的士佬係紅wor
風見志郎 發表於 2016-4-7 09:44

容天后見到佢咁紅肯定請佢.

有D人主觀佢一定係聽公司

睇佢咁寫 似乎Coco handle 到Gospel 音樂啵 (佩服所有唱到黑人音樂既歌手 )
搞到我好想今晚睇番之前Coco 唱既歌添 (利申: 一集都未睇)

《我是歌手4》第八期音乐人点评
http://www.yeeyi.com/bbs/thread-3092010-1-1.html

《我是歌手第四季》第9期专业音乐人乐评
http://www.yeeyi.com/bbs/thread-3110496-1-2.html

《我是歌手》S04E10
http://www.yeeyi.com/bbs/thread-3123232-1-2.html
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我是歌手4 詳細歌單, 李克勤第二round 會唱兩首張學友Melody , 美祖就會唱這麼近那麼遠.
...
陽光點的歌 發表於 2016-4-7 19:12

你張圖完全睇唔到

李玟:   月光愛人
李克勤: 愛是永恆 / 真情流露
容祖兒: 這麼近那麼遠
徐佳瑩: 突然好想你
張信哲: 天空之城
黃致列: 王妃

你張圖完全睇唔到

李玟:   月光愛人
李克勤: 愛是永恆 / 真情流露
容祖兒: 這麼近那麼遠
徐佳瑩: 突然 ...
kayzzz 發表於 2016-4-7 19:26

雖然我好期待lala唱突然好想你, 但係佢入決賽真係唔樂觀

雖然我好期待lala唱突然好想你, 但係佢入決賽真係唔樂觀
kevinlai1621 發表於 2016-4-7 19:50

Alin 2.0

大家準備好聽 伟霆 唱歌未?

大家準備好聽 伟霆 唱歌未?

**** 本內容被作者隱藏 ****
kayzzz 發表於 2016-4-7 21:23

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

希望美祖靠自己啦

希望能聽到這麼近那麼遠
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

咁人地的士佬係紅wor

係真唔係呀?
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

係真唔係呀?
Our_Souvenir 發表於 2016-4-8 00:27

你睇下佢weibo followers 有幾多千萬 咪知佢喺大陸紅唔紅

你睇下佢weibo followers 有幾多千萬 咪知佢喺大陸紅唔紅
matthew1990 發表於 2016-4-8 00:34

但個投票洗唔洗咁誇張呀
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

但個投票洗唔洗咁誇張呀
Our_Souvenir 發表於 2016-4-8 02:22

投票嗰班人盡顯佢地嘅國際視野

咁人地的士佬係紅wor

ney0 竟然最低

的士陳唔驚祖祖俾晒D霉運過佢

期待黃致列唱王妃

留名等睇美祖 1st round out

ney0 竟然最低
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-8 04:55

真係唔識貨嘎

其實加大力度 幾好啊!回塘谷上隻國語碟!
舞來舞去 不日內開始錄音。

今晚的出场顺序是这样抽的:先把第7抽出来,然后7指定6、6指定5、5指定4这样以此类推,最终的出场顺序结果是:1.黄致列、2、徐佳莹、3.李玟、4.老狼、5.容祖儿、6.李克勤、7.张信哲

多謝克勤

不如猜下最後hacken vs joey 邊個名次會高D?

今晚的出场顺序是这样抽的:先把第7抽出来,然后7指定6、6指定5、5指定4这样以此类推,最终的出场顺序结果 ...
Wing1211 發表於 2016-4-8 12:47

joey點解會指定老狼喺佢之前出賽呢?
當克勤都唔顧策略,指定joey喺佢之前唱,點解joey唔可以同樣咁做,益下其他熟人呢?(老狼應該同佢最唔熟吧)
(當然佢有權咁做嘅,策略上老狼有機會第尾)

不如猜下最後hacken vs joey 邊個名次會高D?
xteve 發表於 2016-4-8 13:24

有 的士陳,joey for sure

當克勤都唔顧策略,指定joey喺佢之前唱,點解joey唔可以同樣咁做, ...
kayzzz 發表於 2016-4-8 13:35

美祖一定唔會提定Coco/Lala 喺佢前面

lala第二個出場,真係有機第尾

美祖一定唔會提定Coco/Lulu 喺佢前面
matthew1990 發表於 2016-4-8 13:39

咪話佢玩策略囉,如果張信哲用同一套,揀最無威脅嘅 (老狼) 係佢之前唱,佢最著數添啦,但佢唔會咁做嘛
btw it's Lala, not LuLu

咪話佢玩策略囉,如果張信哲用同一套,揀最無威脅嘅 (老狼) 係佢之前唱,佢最著數添啦,但佢唔會咁做嘛
...
kayzzz 發表於 2016-4-8 13:43

我明明係一分鐘內改番做Lala

掉番轉我係Coco 一定放美祖/Lala係前面
李克勤其實救左美祖就真

當克勤都唔顧策略,指定joey喺佢之前唱,點解joey唔可以同樣咁做, ...
kayzzz 發表於 2016-4-8 13:35

老狼對佢有恩掛, 之前有得自己選位時都俾左個第6佢

不過好明顯佢唔想coco/oppa係佢前面就真

因為前兩個一定會同佢直接比

可憐lala, 已經唔係大咖, 仲要排第二出

老狼對佢有恩掛, 之前有得自己選位時都俾左個第6佢

不過好明顯佢唔想coco/oppa係佢前面就真

因為前兩個一定會同佢直接比

可憐lala, 已經唔係大咖, 仲要排第二出
kevinlai1621 發表於 2016-4-8 14:06

揀老狼,因為兩集前Joey腳傷,老狼主動送枝可以優先揀次序既權杖俾Joey
呢d係報恩 ...
Wing1211 發表於 2016-4-8 14:22

咦咁你個原因都有可能

lala好大機會第尾喇(希望唔會係coco第尾)