返回列表 發帖
你覺得專業樂評人會比美祖乜嘢名次?
kayzzz 發表於 2016-4-8 15:59

美祖既優點係氣息好可以跳唱
中音最穩聲音projection最靚
低音同高音就麻麻, 所以佢不停跳唱就可以突出自己既優點
(i.e. 其實美祖把聲係適合香港市場多啲)

我都冇睇「我是個受」所以comment 唔到
但我相信美祖一定唔會包底既

我見有其他人comment 過佢地每一個人既表現, 你可以參考一下:
《我是歌手4》第八期音乐人点评
http://www.yeeyi.com/bbs/thread-3092010-1-1.html
《我是歌手第四季》第9期专业音乐人乐评
http://www.yeeyi.com/bbs/thread-3110496-1-2.html
《我是歌手》S04E10
http://www.yeeyi.com/bbs/thread-3123232-1-2.html
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

一路唱一路除囉,佢都試過好多次啦
你個icon
nicknicknick 發表於 2016-4-8 16:08

今日有陳.偉.霆.都會除 (好似係) 其實開始幾期待今晚 應該會睇住個直播

我個 icon 有咩問題?

Taylor無限x街  唔喜
希望美祖今晚有1314嘅水準
nicknicknick 發表於 2016-4-8 16:16

即係令人失望嘅水準?嬲哦

Taylor無限x街  唔喜
希望美祖今晚有1314嘅水準
nicknicknick 發表於 2016-4-8 16:16

TS 又可愛又搞笑 係份人 _ 街咗啲啫
1314 .... 你想要 1 月 1 打後個啲水準?

美祖既優點係氣息好可以跳唱
中音最穩聲音projection最靚
低音同高音就麻麻, 所以佢不停跳唱就可以突出自己既優點
(i.e. 其實美祖把聲係適合香港市場多啲)

我都冇睇「我是個受」所以comment 唔到
但我相信美祖一定唔會包底既
matthew1990 發表於 2016-4-8 16:07

咁我點算

雖然唔太喜coco
但我覺得如果佢輸成件事反而會好樣衰

咁我點算

雖然唔太喜coco
但我覺得如果佢輸成件事反而會好樣衰 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-8 16:44

唔洗驚我唔好呢啲嘎
我見啲大陸人係咁講咋

單計歌唱力 今輯咁既Lineup佢都重輸既話
咁佢真係乜面都冇哂 要柴台添
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

單計歌唱力 今輯咁既Lineup佢都重輸既話
咁佢真係乜面都冇哂  要柴台添
matthew1990 發表於 2016-4-8 17:00

就算唔喜coco style 嘅人都不得不承認佢超晒班

唔洗驚我唔好呢啲嘎
我見啲大陸人係咁講咋

單計歌唱力 今輯咁既Lineup佢都重 ...
matthew1990 發表於 2016-4-8 17:00

我總係覺得如果輸佐
ney0之後會同coco反面

其實我覺得Coco姨唱國語歌既唱腔真係好作狀好難頂
聽下你同我真的受傷了就知咩事
有無人有同感

有無人有同感 ...
Wing1211 發表於 2016-4-8 17:28

未睇
等我而家去睇下先

未睇
等我而家去睇下先
matthew1990 發表於 2016-4-8 17:42

睇咗 叩叩 先啦

Her best performance in all episodes

睇咗 叩叩 先啦

Her best performance in all episodes
kayzzz 發表於 2016-4-8 17:47

呢首有咩問題?

有無人有同感 ...
Wing1211 發表於 2016-4-8 17:28

有外國腔 但其實都唔算好嚴重啫
但就咁聽佢有少少鼻塞聲同埋氣音有沙啞感覺
似係感冒聲 都重唱到咁都幾勁

呢首有咩問題?
matthew1990 發表於 2016-4-8 17:53

冇問題呀,仲係最好聽嗰首添

冇問題呀,仲係最好聽嗰首添
kayzzz 發表於 2016-4-8 17:56

咁what's going on 都幾好呀...

咁what's going on 都幾好呀...
cbacbacba1 發表於 2016-4-8 19:28

係呀,都好好呀
不過個人認為 叩叩 係最好嗰首啫
coco參賽大部分歌都唱得好好
又有強烈個人風格,一聽就知係佢唱,唔係個個做到㗎

係呀,都好好呀
不過個人認為 叩叩 係最好嗰首啫
coco參賽大部分歌都唱得好好
又有強烈個人風格 ...
kayzzz 發表於 2016-4-8 19:30

lala其實都ok有佢個style
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

lala其實都ok有佢個style
kevinlai1621 發表於 2016-4-8 19:46

又係一聽就知係佢唱,如果佢今晚有機會唱 突然好想你,係黑馬呀

又係一聽就知係佢唱,如果佢今晚有機會唱 突然好想你,係黑馬呀 ...
kayzzz 發表於 2016-4-8 19:48

唉, 希望入到決賽la, 我都想聽佢唱一次live

知唔知邊到有得睇直播?

知唔知邊到有得睇直播?
kwokyeekin 發表於 2016-4-8 19:59

http://www.mgtv.com/v/2016/wsgszb/

開始了

容祖兒個直播有 422339 個人 lol

開始了

容祖兒個直播有 422339 個人 lol
賴爽 發表於 2016-4-8 20:28

冇聲既

冇聲既
mamakin 發表於 2016-4-8 20:39

個邊直播要等到廣告先有聲

冇聲既
mamakin 發表於 2016-4-8 20:39

你開啲po咪有聲囉
btw個link有聲呀

個邊直播要等到廣告先有聲
賴爽 發表於 2016-4-8 20:40

全景冇聲 特寫有聲
oppa~

依pair都幾悶

睇完第一 pair 差啲想瞓

睇完第一 pair 差啲想瞓
賴爽 發表於 2016-4-8 20:49

其實首歌都幾悶 lol

我家美J
我們的總和

其實首歌都幾悶 lol
kayzzz 發表於 2016-4-8 20:49

ost 係要配埋套戲先好聽 單一首歌有咩好聽

依pair都幾悶
kayzzz 發表於 2016-4-8 20:46

好似各有各唱咁

ost 係要配埋套戲先好聽 單一首歌有咩好聽
賴爽 發表於 2016-4-8 20:51

好多時睇完套劇就覺得首歌冇咁好聽
但套劇去到高潮位播歌果陣又會覺得好正

好似各有各唱咁
kevinlai1621 發表於 2016-4-8 20:52

個男嘅把聲原來唔係幾入咪

好多時睇完套劇就覺得首歌冇咁好聽
但套劇去到高潮位播歌果陣又會覺得好正 ...
mamakin 發表於 2016-4-8 20:52

touch love 仲 loop 緊 (呢首係唯一一首)

個男嘅把聲原來唔係幾入咪
kayzzz 發表於 2016-4-8 20:53

女嘅都係一樣
   其實年年直播d音響都俾人話

希望陣間hacken有驚喜

女嘅都係一樣
   其實年年直播d音響都俾人話
kevinlai1621 發表於 2016-4-8 20:54

個女嘅好啲,但把聲唔好聽

JJ x lala 呢D先係合唱, 有和音又有對唱, 又有故事

lala依pair好啲

COCO 出來了
係咪有人要尖叫

佢件衫真係好大媽 FEEL

Coco!!!

好想快啲聽加大力度

COCO 係咪揀錯歌 ...................

Coco有啲甩漏喎
其他人有機會

M會員:coco果然唔夠o靚妹嗌

現場係咪好多人打回原形?

Rooting for Joey tonight!
加大力加大力
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

COCO 係咪揀錯歌 ...................
賴爽 發表於 2016-4-8 21:02

去到bridge先訓醒

現場係咪好多人打回原形?
bagfgfcde 發表於 2016-4-8 21:08

又唔係太差, 無舊年咁災難先