返回列表 發帖
其實依啲講下笑無傷大雅
但如果佢講 噓我論/樹皮論/燒鵝湖論/守業論 依啲惹人反感嘅說話,真係難講 {: ...
kayzzz 發表於 2016-4-12 18:21

咁你點睇李玟份人假到咁
識做人唔係一件壞事,但過份圓滑搞到自己不似人形,咁我情願個個人真啲,加上容祖兒由自貼艾辛事件開始已經慢慢咁挽回緊形象

佢人品係點我就真係唔知 ,至少佢談吐顯得佢係一個講野經大腦嘅人,作為資深歌手其實都幾重要 ...
kayzzz 發表於 2016-4-12 18:38

守業論我覺得佢好經大腦,好尊重而家既歌手同埋自己工作團隊喎,
咁我覺得千嬅、許志安、李克勤都仲拎緊 903 既獎,佢地都守緊業喎

另外你講個堆都成十年前啦,係時候要成長了

QUOTE 下佢芒果經理人講既嘢先

王若麟
4月9日 17:23 来自 iPhone 6 Plus
祖儿,她认真的很干净!得到结果后,我尽量控制自己,因为节目组之前告诉我不要太悲情赚观众眼泪,我就把头仰倒沙发背上,冲天攒泪,总看不到了吧,祖儿又来安慰我,“人生嘛,总要经历这些。”我说了句:“我哭,因为你认真的太干净!”祖儿泪奔!我并不全是因为名次,更是为她的为人,还有就是最后一期,不知何时再见。到底是人不开眼,还是天不开眼?我在香港凤凰工作的时候,星云大师来台里讲法,他评价当今社会,一个字,假!我估计会记一辈子这句话。而这个字经常从祖儿口里说出,不夸张,我当时看她的眼神就像在看一尊佛。她看不得假,忍不了假,每次她说出这字,戳破别人一次次的设计和虚伪时,我心里都会蹦出俩字“牛逼”,崇拜。性情这两个字放在她身上,我舒服。说到认真,大家都认真,但祖儿的认真是我见到的纯粹的,真实的认真,没有身段的认真,带些童真的认真,认真得让人感动,认真的让人心疼,认真得让人不好意思。这次一别,不知何时重逢,只能让自己更认真,更优秀,好伙伴才能再相见。对,山水有相逢。

本來好似冇佢 ?
mamakin 發表於 2016-4-12 18:33

無,根本芒果無諗過搵佢,但克勤想搵埋佢一齊玩,所以祖兒發 ig 話會去,
點知芒果個微博又唔 po,所以比人鬧到痴左線,跟手即刻要發個微博話祖兒會回歸

我提醒佢唔好重覆以前嘅失言啫
唔使咁大反應喎
守業論 係咪 尊重其他歌手 就見仁見智啦 ...
kayzzz 發表於 2016-4-12 18:45

其實如果個頒獎禮,得返一堆新人去爭,好似 TVB 咁,比個最受歡迎女歌手比吳若希夠突破啦,但有無用先,會唔會拎完上到位先

依家講緊佢行為言論,同佢應唔應該攞獎兩樣野
就當你話 佢應該攞獎 成立,佢個presentation絕對可以做得 ...
kayzzz 發表於 2016-4-12 18:55

無記得頒獎禮前夕佢要返大陸做嘢,JW、G.E.M. 都試過遲到成大班歌手等佢地,
陳奕迅 Hea 唱完咪又係繼續受到港人喜愛,唔洗出席都照舊有至尊歌拎,咁代表佢又唔尊重?

加上芒果台係歌唱比賽同頒獎禮完全唔同,唔知比較之處係咩

ok , off topic

使唔使forward呢版俾King jer睇證明你係真。祖粉
hihi 發表於 2016-4-12 20:44

唔洗啦 雖則我都變返真.祖粉好耐

我記得美祖當時唔係直接喺大陸番黎香港出席TVB勁歌嘎喎

Eason hea唱你要留意番黎背後既intentio ...
matthew1990 發表於 2016-4-13 12:20

OK,明白你論點,但我認為歌手遲到真心唔係大問題,亦都唔認同用呢件事去判斷一個歌手既人格;
至於 Hea 唱就 Hea 唱,無論咩 intention 都唔會係一個理由,佢大可選擇唔出席

其實無人質疑美玟歌王既寶座,
大家只係覺得要數當晚表現,容祖兒唔會第一個比人淘汰,李克勤唔只第五,
所以先咁多人衝出嚟幫佢地打抱不平,李玟係今次比賽係超水準眾所周知啦,
至於佢啲表情/舉止有幾假,求其搵下一集 full cut 去睇都知(可能鬼妹性格易 high 啲)

容祖兒今次上去的確無發揮得好好,突然想愛你同 bad boy 係我最愛個兩首,
這麼近那麼遠我每次聽都係去到第二段 CHORUS 先覺得佢回復水準,睇直播直頭嚇親 ..

bad boy真係正
   這麼近那麼遠唔係最正個version lol

不過見佢咁失落, 可能d人多左同情分 ...
kevinlai1621 發表於 2016-4-13 23:59

這麼近那麼遠連 TVB 都比唔上 係感情先加左分

我都比同情分 個日真係睇住直播都想喊喊豬
我諗真係文化差異
我識啲美國鬼妹/abc朋友都係咁樣
kayzzz 發表於 2016-4-14 00:01

Probably 啦

佢係 Hyper 得嚟唔似真係 Hyper 咁 好似扮咁 不過可能關佢肢體唔協調事

應該係佢d高8度同若雞有得揮

平時講野都仲可接受, 不過突然間個d就真係頂唔順 ...
kevinlai1621 發表於 2016-4-14 00:06

咪係 .. 無啦啦彈起身尖叫歡呼個啲勁假