返回列表 發帖

唱加大力度其實都冇乜問題
但竟然拍住佢

呢堆歌入面剩係想睇 Ne-Yo 唱 Earth Song
Coco 唱Charice 部分: 霏常奇袋喔
matthew1990 發表於 2016-4-6 00:16

咁西利搵到Ney0泥
好難唔贏bor

通常上得呢個節目做嘉賓幫手不外乎:
1. 想上節目爭取exposure
2. 邀請人非常德高望重
3. 邀請人同嘉賓Frien ...
matthew1990 發表於 2016-4-6 02:00

其實我冇記錯既話eason的確同呀韓紅姐係fd底.__."

咁人地的士佬係紅wor
風見志郎 發表於 2016-4-7 09:44

ney0 竟然最低

美祖既優點係氣息好可以跳唱
中音最穩聲音projection最靚
低音同高音就麻麻, 所以佢不停跳唱就可以突出自己既優點
(i.e. 其實美祖把聲係適合香港市場多啲)

我都冇睇「我是個受」所以comment 唔到
但我相信美祖一定唔會包底既
matthew1990 發表於 2016-4-8 16:07

咁我點算

雖然唔太喜coco
但我覺得如果佢輸成件事反而會好樣衰

唔洗驚我唔好呢啲嘎
我見啲大陸人係咁講咋

單計歌唱力 今輯咁既Lineup佢都重 ...
matthew1990 發表於 2016-4-8 17:00

我總係覺得如果輸佐
ney0之後會同coco反面

咁偉霆搵錢重要啲,容祖兒有日都會退落嚟。
賴爽 發表於 2016-4-8 23:21

英皇真係正_ _

唔想去就真係唔好去
佢咁樣遲到,真係對佢印象好差
kayzzz 發表於 2016-4-8 23:36

車 有好過咩

其實個人比較喜歡 LALA 演繹

但 COCO 都 99.5% 贏
賴爽 發表於 2016-4-8 23:46

唔睇都知冇可能會輸

肥唔做得女神既而家。
kwanie 發表於 2016-4-8 23:53

人地許志安不知幾鐘意

冇個喺大陸紅
matthew1990 發表於 2016-4-8 23:54

其實應該請林峯

訓唔着
matthew1990 發表於 2016-4-9 02:58

估唔到你會因為美祖入唔到訓唔著嗄

睇番送禮 真係幾精彩下
不過唔應該揀阿LAM日記啦
班友仔已經聽唔明廣東話
你仲要揀首RAP到快到咁既歌
不過咁都得第5就真係

OK,明白你論點,但我認為歌手遲到真心唔係大問題,亦都唔認同用呢件事去判斷一個歌手既人格;
至於 Hea  ...
賴爽 發表於 2016-4-13 13:55

堅係唔明點解要捉住佢遲去頒獎禮依個point泥講
作為一個歌手 遲到既比人話人格有問題
HEA唱/直情唔去頒獎禮反而冇問題
你選擇得要接受個獎 無論有幾唔想拎個獎
我唔覺得HEA唱係一個好既表達方法
你只係係到侮辱緊其他歌手
真係唔知同場歌手覺得 上台HEA唱拎獎定係遲到拎獎 "唔尊重"多D啦
最好笑既係 HEA唱完攪完大龍鳳最後903都係繼續頒大獎比佢

今次我是歌手美祖真係贏曬
贏曬一大堆佢奇袋已久既民心
真小人偽君子係睇你點睇既姐
唔否認coco唱得好
但主觀泥睇真係好戀假

其實hea唱/遲到都有問題,所以頒獎禮後都俾人批評
其他人hea唱,唔代表遲到係啱,搞返清楚
btw  ...
kayzzz 發表於 2016-4-13 15:14

講真唔好成日偷換概念啦

我從來冇話佢遲到係岩
只係想講既然其他歌手都有其他更大問題既時候
我唔明點解成日要提住遲到一個咁minor既問題
仲要藉此引申到插佢人格 咁大件事咯

我亦冇話joey值歌王
只係話佢贏曬民心
講真 上得依類型節目 唔通真係為佐個名銜咩
只係想打入大陸市場姐
如果唔係coco都唔使咁既level都要走去參加咁cheap啦
不過真係辛苦曬美玟啦
贏佐個比賽輸曬討論話題
連d搭單既cd勤/徐佳瑩都有人提
咁多人走去鄧美祖唔抵
美祖仲唔係贏曬?

同一個post換咁多次真係好煩

偷換概念嗰個係你喎
你既然覺得 joey 嗰次遲去tbb 唔係啱,你根本唔需要提及其他歌手嘅其他問題,混淆視 ...
kayzzz 發表於 2016-4-13 16:42

我越黎越唔明點同你討論

我個觀點係就算美祖遲到係點唔岩都好
跟本not a big deal
唔使因為遲到而插佢人格呀
你係咁不斷重覆話佢係唔岩呀 佢唔岩呀 佢唔岩呀
有d咩用姐?

你又唔睇清楚我個post, 我話觀眾對佢嘅印象係所有野加埋,包括佢遲到,有人覺得佢唔尊重其他歌手
你覺得 ...
kayzzz 發表於 2016-4-13 16:52

救命
我上面幾個post都只係針對緊佢遲到個point姐
你一野又拉番曬佢所有失言野泥講 咁點討論姐?

咁之前有gem做爛頭卒
相信美祖點都會識得收檢d既

我所講既民心純粹係指對個位歌手既支持
你硬係要將我所指既民心等同於佢值唔值得拎歌王
從而插美祖唔值拎歌王 依d唔係偷換概念係d咩
加上係依個娛樂圈冇人討論 拎唔拎到歌王跟本係pointless

你成日咁樣不斷後改不斷後加
咁討論法真係極辛苦

遲到=失行,失言係順便覆賴會員
你只針對佢遲到而評論,只係睇野唔夠全面
值唔值歌王就每個人有唔同嘅睇 ...
kayzzz 發表於 2016-4-13 17:48

冇野再加啦麻??

多人主動出聲鄧美祖唔抵絕對係一種形式上既支持
相輔相乘 我又唔覺係d乜野搬龍門
頂籠只係用兩個字去clarify番個幾句姐
加上就算我民心依兩個字搬唔搬龍門都好
都唔會係指佢值唔值歌王
都無阻我証實本身你一開始就偷換概念依個事實._.

我再講得清楚d 廢事又endless咁講同一樣野
本身美玟係高lv 但係未算係大陸太入屋
所以佢要靠我是歌手泥提升知名度
當然經過咁多集都show到佢既實力
最後都贏埋歌王
但正正佢跟本唔係同其他歌手同lv
所以贏佐之後 反應通常都係 係呀佢唱得好好 嗯 贏佐 估到 thats all
不過其他歌手 齋講美祖
正正因為佢有的士陳做擋箭牌
亦好明顯跟本係的士陳問題
民眾係支持弱者
所以先會有一大堆人鄧佢唔抵 出聲支持佢
美祖係依個比賽上得到既絕對會多過美玟
唔好意思 依個娛樂圈就係咁膚淺
你可以話少人講唔等於冇人支持
但接近一面倒咁出聲鄧美祖唔抵就絕對係一種支持