返回列表 發帖

JF有人話

其實爆得差唔多既啦

想請
周杰倫=有約
林俊杰=有人同佢爭
陳奕迅=唔想去定比公司阻止
蔡依琳=Say no
陳坤(我覺得有請過)=唔去
張敬軒=Ban
謝生=唔想去定拍野
張學友=應該都係請唔到既啦
鄭秀文=都應該唔去既啦

仲有D我地冇唸過既
容祖兒咁驚食檸檬都咁勇不斷試,真係好好既啦
個陳偉霆仲要係可能比人迫先請到,唸下都知佢同Sa咁frd 點會想請佢呢,有咩辦法
後面一堆人見佢咁風光都係妒忌佢,有幾多人會幫佢,就算想幫個D e.g. Twins 劉浩龍,一個唱功未到,另一個男朋友唔想影響佢比人話借佢上位,何one C個D又吵過,都唔知可以請邊個

而且係內地又唔似韓紅個D 有頭有面, 大粒請唔到,細粒導演都say no

-------

雖然完全接受唔到最後呢個
但見佢請左咁多人都唔得真係好sad

現場係咪好多人打回原形?

好驚

容祖兒真係好勁
同舊屎唱都唱得咁唔錯

正常呀 睇過 而我不知道喎
邊有可能贏姐 傻豬黎既
死翻黎唱我好得閒啦369
真係抵大家都唔撐佢既 歌揀唔好 人請唔到
合唱個路人又唱得咁多 明知難聽架啦
歌又改到不倫不類咁 本身好地地 而家好似好短咁
俾我我都放佢落包尾啦

希望台灣大陸班人從此遺忘呢個人 因為我是歌手上面既佢都冇乜值得記住(除左頭兩集真係好掂之外)

妖我真係好憎容祖兒
點解你要out!!!!
點解你咁蠢!!!!

我都覺得佢唔抵 唔應該第一輪被out
matthew1990 發表於 2016-4-9 13:12

你聽左祖兒啦

btw 祖祖以後會唔會對加大力度有陰影

lala既突然好想你真係好好聽 好聽過佢翻唱呢首既CD版
今季最大收穫最高人氣既應該係佢啦

其實GEM係 我是歌手 嘅表現全面過joey好多,GEM 粵/國/英 嘅 慢歌/跳唱/自彈自唱都有,同埋佢既 ...
kayzzz 發表於 2016-4-10 00:14

仲有決賽好驚嚇既一無所有

為何你總下個沒夠~~~(喘氣) 你這就唔知唱乜 ~~~ 你這就跟我走 yiyayiya

真係好好聽
今日我喺街都狂loop 佢尋晚比賽嗰兩首歌
matthew1990 發表於 2016-4-10 00:17

失落沙洲
修煉愛情
我好想你
不痛
一無所有
突然好想你

都好正
lala勁在唔9叫唔跳舞都可以爆得起 行到咁耐

好彩佢參加呢輯咋
matthew1990 發表於 2016-4-10 00:28

咁呢輯比過往似乎冇咁大陸化
唔知將上季個咩紅放落今季會點

王若麟微博:

祖兒,她認真的很乾淨!得到結果後,我盡量控制自己,因為節目組之前告訴我不要太悲情賺觀眾眼淚,我就把頭仰倒沙發背上,衝天攢淚,總看不到了吧,祖兒又來安慰我,“人生嘛,總要經歷這些。”我說了句:“我哭,因為你認真的太乾淨!”祖兒淚奔!我並不全是因為名次,更是為她的為人,還有就是最後一期,不知何時再見。到底是人不開眼,還是天不開眼?我在香港鳳凰工作的時候,星雲大師來台裡講法,他評價當今社會,一個字,假!我估計會記一輩子這句話。而這個字經常從祖兒口裡說出,不誇張,我當時看她的眼神就像在看一尊佛。她看不得假,忍不了假,每次她說出這字,戳破別人一次次的設計和虛偽時,我心裡都會蹦出倆字“牛逼”,崇拜。性情這兩個字放在她身上,我舒服。說到認真,大家都認真,但祖兒的認真是我見到的純粹的,真實的認真,沒有身段的認真,帶些童真的認真,認真得讓人感動,認真的讓人心疼,認真得讓人不好意思。這次一別,不知何時重逢,只能讓自己更認真,更優秀,好伙伴才能再相見。對,山水有相逢。

真心希望祖兒繼續留係香港度唱歌俾大家聽 仲要比以前勤力派多啲好歌

真心希望祖兒可以北上發展  唱多D 國語歌俾大家聽 祖國祖兒 大愛
kk8733 發表於 2016-4-13 18:22

慳啲啦共慘黨擁躉kk8733

JOEY 唱過祖國祖兒。點解你又攻擊會員
kk8733 發表於 2016-4-13 18:26

會員係人 你邊度係人呀睇過
你鍾意佢唱祖國兒女你咪即係中共既支持者囉你咁愛國

支持祖兒北上發展,留喺香港晒咗佢,華語市場可以好大
起碼打開咗個市場,要乘勝追擊哦 ...
kayzzz 發表於 2016-4-13 18:25

你都排佢係咁後 證明佢冇實力同所有中國人比拼
可能留係hk比較適合佢

喺決賽表現比其他人差,唔代表無實力喎
佢至少都有跳唱做賣點,唔會衰得去邊嘅
只係有人話美祖 ...
kayzzz 發表於 2016-4-13 18:36

不嬲唔覺得跳唱可以開展到咁大既市場 尤其中國咁鍾意山歌 你估真係有咁多個Jolin咩 跳唱係重氣氛包裝 唔覺祖兒有咁好既package
跳唱比較適合香港市場 希望祖兒繼續提供好多精心傑作既快歌俾香港樂迷造福大家

美祖擺明冇贏民心 希望祖祖有「自滋幾明」 唔好以為大陸班人好掛住佢 觀眾先係最無情 所以要越唱越強

跳唱市場好大潛力哦,黃金機會
我覺得joey好過jolin喎,唱歌方面 ...
kayzzz 發表於 2016-4-13 18:45

點呀跳唱不嬲都會大大減少唱歌方面既優勢架啦
人地啲快歌贏祖兒十條街啦 尤其係包裝方面
不過印象中Jolin係大陸都唔紅仲有傳滯銷 潛乜力姐都冇力
其實你係咪想祖兒行上絕路 可恥

認真,我中意joey跳唱多過jolin喎
包裝就真係jolin好啲
小豬/韓國團大把跳唱喺大陸紅 ...
kayzzz 發表於 2016-4-13 18:51

韓國團紅係靠乜呀? 潮流 包裝 成班人一齊既魅力 仲有好大原因 - 樣 , 你覺得祖兒有冇?
仲有羅志祥係大陸紅好主要既原因係因為佢主持人既身份 順便提攜佢本身socalled跳唱歌手既身份 (雖然我唔承認佢係)
佢最近都係轉戰大陸 比如佢係因為拍套唔知乜講左句我係中國人而再爆紅
祖兒根本冇乜可能開拓到跳唱市場

咁佢用慢歌同其他人比咪仲衰
起碼佢跳唱真係算叫做 stand out到
kayzzz 發表於 2016-4-13 19:09

回歸原本
stand out到但冇市場 咁唔係留係香港實際啲咩

咁都要試下㗎
kayzzz 發表於 2016-4-13 19:14

你係咪想硬tag霏霏消耗大假至可認定
祖兒話自己好得閒 唔知祖兒會唔會掛住參加綜藝節目而荒廢歌唱事業

其實我想知你對美祖決賽表現有咩評價?
matthew1990 發表於 2016-4-13 22:35

其實佢根本就唔係競賽型既歌手
佢強項係跳唱 弱點係爆發力唔夠 同果啲好勁既比賽格歌手完全係反轉
但係佢揀歌又係麻麻 決賽揀左首少人識既歌加大力度
不但只將首歌由霸氣改成嘉年華會式既編曲呢樣好失敗 頭果一分鐘仲要係唔知做乜 連音樂都未起就跳一段55秒既舞
舞係ok但實在太多 有段輪流跳既舞又用左30秒 但可能係我覺得的士陳太7 所以段舞我覺得係視覺污染
雖然成個表演係4分鐘至5分鐘 但實際上只係唱左少於3分半鐘
其實呢首加大力度舞最重要係有果種霸氣 但上到呢個台變左好似街頭舞蹈咁 好唔高貴 感覺有啲cheap囉

去到第二首這麼近那麼遠 大家都讚好 可能係同情心啦
但我放低感情去聽就覺得冇乜特別啦
主要係因為首慢歌係俾佢唱到有層次 一步一步遞進呀
但係其實咪又係同想著你的感覺一樣感覺 又係一開始好細緻 去到最後爆發 聽都聽過啦 (而且我覺得想著你的感覺佢演繹得好好 對比之下呢首只係一般)
冇乜驚喜下 對我黎講都唔算特別動人