返回列表 發帖

[矛盾Battle 1st Rd] LadyGaGa VS KatyPerry

單選投票, 共有 64 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

29.69% (19)
70.31% (45)
您所在的用戶組沒有投票權限

拿!我深信每位歌手都有位勁敵
如果要你二揀一
唔知大家又會點揀呢<3
每個月都會有兩位歌手比大家揀
就依兩位歌手各方面全方位討論嗄
歡迎各位係到為自己偶像護航嗄(我相信依邊應該唔會有鬧戰)

好啦 講要battle第一時間就緊係諗到你地啦
第一個月既矛盾Battle 主角就係:
       LADYGAGA+KATYPERRY啦<3

投票post歸來了?

Katy Perry can't sign lol I love her songs tho

重以為係Katy Perry VS Taylor Swift
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

係呢個壇選呢兩個人 唔洗投都知結果啦

係呢個壇選呢兩個人 唔洗投都知結果啦
HOTMAN 發表於 2016-4-20 02:22

Why?
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

Katy Perry既歌首首都識唱咁滯,但Gaga就好多都唔識
會唔會有Christina Aguilera vs Britney Spears?

兩個都愛
不過都係愛Gaga多d
在心中不解釋
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

兩個都愛

但都係偏心gaga
。Kaykay。Taytay。Kelly。

GaGa 啦唔使諗
不過佢從良之後真係跌左好多

BOTH BUT PERSONALLY GAGA FIRST FOR SURE :D
Life doesn't Wait. Connor Franta. 22.
Don't Wait. Joey Graceffa. 24.

我頂
投錯左
鍾意KP 因為佢個燈籠大啲
Happy and Blessed.

Katy Perry既歌首首都識唱咁滯,但Gaga就好多都唔識
會唔會有Christina Aguilera vs Britney Spears? ...
Jacz 發表於 2016-4-20 04:02

我本身就係想用依PAIR
但係1ST RD 揀GAGA KP 呃下LIKE先

Queen Gaga YAAAASSSSS!

最鍾意聽kp唱live unconditionally +fireworks

我覺得唔比非版主開投票post真係好有問題
PS 對兩個都無感 投唔落手

歐美樂壇嚟講
我會揀歌多過揀人
所以唔投

Queen Gaga YAAAASSSSS!

最鍾意聽kp唱live unconditionally +fireworks
mc) 發表於 2016-4-20 12:04

佢唱慢歌live係好既
By the grace of god都唱出高水準
其實super bowl個次都表現得好好

話時話super bowl真係幫左佢兩個好多

分析得咁詳盡是咪有得加fun嘎?

利申: 唔係Little Monster/Katycat

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

女神卡卡
因為我真係麻麻哋kp

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

宇多田光出左新歌啊
matthew1990 發表於 2016-4-20 14:02

NO OT THZ

**** 本內容被作者隱藏 **** ...
matthew1990 發表於 2016-4-20 12:58

睇下先

matthew1990 發表於 2016-4-20 12:58

GAGA之前好似因為有紅斑狼瘡 所以個樣殘佐好多
不過我都認同KP真係POP好多 GAGA FLOP得太西利
不過近幾次佢D 表演都比人狂讚 上緊神台咁款
同埋D衣著正常番<3

GAGA之前好似因為有紅斑狼瘡 所以個樣殘佐好多
不過我都認同KP真係POP好多 GAGA FLOP得太西利
不過近幾 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-20 16:25

我覺得佢而家上左神台 更加唔會再流行到

Monster 表示必揀 Gaga
期待 LG5

女神卡卡
因為我真係麻麻哋kp
ed8671ed 發表於 2016-4-20 13:22

你根本就係愛GA力

你根本就係愛GA力
JasOh103 發表於 2016-4-20 16:30

有Ga字加100分

GAGA

我覺得佢而家上左神台 更加唔會再流行到
matthew1990 發表於 2016-4-20 16:27

我覺得佢要HIT其實仲可以HIT到
起碼佢有個名 有唱功
但要睇下佢下隻碟同埋佢班團隊想點
明明ARTPOP隻碟正到暈 APPLAUSE完
叫人揀第二單PLUG咩 揀完之後又唔理人 自己走去PLUG VENUS
但攪攪下又PLUG佐DWYW
之後最後又攪個MV攪成年 咁就棄佐又轉PLUG GUY最後就FLOP到....
最好笑係 明明諗住隻APPLAUSE要泥打ROAR
最後....真係冇眼睇
勁亂 完全唔知咩事X_X

起碼佢有個名 有唱功
明明ARTPOP隻碟 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-20 17:04

有時真係要天時地利人和
明明Applause個vma表現咁正又俾miley搶曬風頭
派個時又要撞正firework既2.0
好啦到派第二plug啦
明明首DWYW大獲好評又話似Christina
要搞到攤凍曬幾個月後先來搵佢做remix版本
如果佢/佢team一早選擇棄r.kelly(佢好似幾受爭議下, pedophile?)而去谷christina版分分鐘top 10啦(明明moves like Jagger, say something成績咁好)
第三plug最估唔到flop得咁緊要, peak得個70幾
明明首歌一d都唔差&video超正
我有搞笑同朋友講過話可能係因為無credit zedd, 如果有既可能會好d成績

不過隻碟真係好高質下
Venus sexxx dreams manicure gypsy都派得
我就最愛最後個隻, 話曬都redone啦
Sexxx dreams都係大愛
又或者聽Queen adele講派manicure成件事都可能唔同曬
總之真係好浪費
希望佢會憑呢兩年開始儲埋既好評再反彈
好期待LG5!!

有時真係要天時地利人和
明明Applause個vma表現咁正又俾miley搶曬風頭
派個時又要撞正firework既2.0
好啦 ...
JasOh103 發表於 2016-4-20 17:27

明明搵到XTINA合唱但又唔谷唔宣傳咁
完全唔知咩事
想當時聽到佢兩個合唱 真係勁驚喜
我都以為爆到上TOP10
最後完全唔知咩事 成件事消失曬咁

起碼佢有個名 有唱功
明明ARTPOP隻碟 ...

Artpop flop其實唔只係因為宣傳有問題

起碼佢有個名 有唱功

評分人數

分析得好好
感覺Gaga有點氣數已盡既感覺
Katy最近都跌得好犀利,包括Rihanna都係
離奇既係Taylor好似愈泥愈紅咁
仲有Xtina好似已經回春無望...

OT:聽佐喇,我鍾意真雨多過花束,你呢?

分析得好好  
離奇既係T ...
Jacz 發表於 2016-4-20 18:06
Gaga 被定型上神台 其實更加難落番去pop culture
我相信你後面講呢幾個人 遲啲會有份Battle
咁就到時再講

OT:聽佐喇,我鍾意真雨多過花束,你呢?

花束を君に (3.5分) - 旋律編曲都比較generic... 了解左歌詞之後, 明白佢點解佢喺某啲位要用哭腔
真夏の通り雨 (5分) - 歌詞好淒美, 中段打後編曲好正... 愈聽愈有味道, 應該要連住桜流し一齊聽

IN TRUST WITH GAGA

KATY 變返個女人先好同我講嘢
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

希望第時有香港神台級歌星Battle:
肥媽 VS 朱咪咪 VS 米雪 VS 家燕 VS 呂珊

katy perry i picked

Artpop flop其實唔只係因為宣傳有問題

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-4-20 18:03

咁我都知美國佬唔係開放得去邊
如果唔係ADAMLAMBERT就唔會輸
其實我真係唔係好明美國d宗教
明明一開頭建國就係無神論
但係又加句in god we trust
明明就係宗教自由 但係christianity 就唔知點解好似變佐國教咁制

其實alejandro 個mv已經激死班人
之後judas先令佢地更加嘔血
主流鐘意個堆洗腦式既歌其實我都明
但係一直做依類歌都唔係辦法 加上佢自己都好不屑做依堆歌
佢要hit番 冇可能要佢行舊路 相信佢自己亦唔會肯
反而睇下會唔會靠番實力行adele/beyonce個條路

我覺得我要定番條規則
就係唔可以拉去美祖到

遲下會唔會有非外國歌手既battle?

遲下會唔會有非外國歌手既battle?
bagfgfcde 發表於 2016-4-20 19:32

香港歌手就唔關我事
其他國家既就當然會
但係可以諗下唔同AREA同時BATTLE/一月一隊ONLY

ARTPOP開始中意GAGA
從良後直頭大愛~!!!!!

咁我都知美國佬唔係開放得去邊
如果唔係ADAMLAMBERT就唔會輸
其實我真係唔係好明美國d宗教
明 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-20 19:23

咁我覺得我要定番條規則
就係唔可以拉去美祖到
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-20 19:23

身為little monster一定vote for Gaga
由09年開始鐘意佢
其實我覺得歐美樂壇好多歌都好高質素
但好多歌就係俾live唱到衰晒
所以我揀人唔揀歌

我都認為KP歌曲質素>Gaga
但佢live真係不敢恭維
同埋Gaga係舞台實在係太有影響力
我睇Applause係VMA首唱係感動到喊咗

同埋今年既幾個live都好高水準
Grammy致敬David Bowie都係睇到好感動
仲有Oscar唱TIHTY都係
期待LG5可以令Gaga再創下一個巔峰

歌就一定系Gaga
但佢比我感覺好唔真誠好假
成日將自己d作品吹到好大
睇親佢訪問我都覺佢講野唔系心入面嘅野
睇得出佢機心好重
但佢作d旋律真係好掂..

Katy d 歌就太低B
我亦都從來唔會主動聽佢d歌
同埋把聲好難聽
但佢比人感覺真好多,唔會扮曬蟹
所以你話我中意邊個人多d就一定系Katy,但Gaga d 歌就完勝。

GAGA

KP

Lady Gaga 有才華咁多

話說隔離壇原來都有個類似既投票

私心畀咗美國楊千嬅

分析得好好  
離奇既係T ...

其實都係因為KP太耐冇出歌姐。等佢出返首有Roar /  Teenage Dream 質素ge歌就一定上返去
期待Gaga + KP 今年強勢回歸
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降