返回列表 發帖
其實我都覺呢首比浮沙更加值得派台
賴爽 發表於 2016-5-8 14:37

x2
搏hit都一定係呢首

但講班底一定係浮沙之路

但以班底,分分鐘又3台冠
一撇係佼佼者~
真係好有潛質大hit

順住聽根本冇辦法可以捱到去《獨一無二》
翻唱果堆真係悶到Zzzzzzzz
第一次寧願蛋記出4曲EP
其實專輯名索性叫《四不像》咪好啦
簡直係呢隻碟嘅點題之作

順住聽根本冇辦法可以捱到去《獨一無二》
翻唱果堆真係悶到Zzzzzzzz
第一次寧願蛋記出4曲EP
{:1_9: ...
JayantL 發表於 2016-5-8 17:56

所以咪話翻唱多餘,又唔好聽

所以咪話翻唱多餘,又唔好聽
阿mark 發表於 2016-5-8 18:49

出ep好過
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

請問頭三首同尾一首邊忽 HiFi ?
呢隻碟認真去聽,肯定死硬

請問頭三首同尾一首邊忽 HiFi ?
呢隻碟認真去聽,肯定死硬
lmml4 發表於 2016-5-8 19:37
我覺得音質,我的情書係最差,四不像係4首新歌入面最清既一首

回復 208# joey2009

宜家4首新歌甘好,更加顯得果5首翻唱系垃圾

堆翻唱歌搞到我對想買呢隻碟嘅興趣大減...

不如蛋記出第二版,out晒果堆翻唱啦
再加2首新歌,快快力谷佢上一綫啦!

佢都谷唔起架啦
linda 發表於 2016-5-9 08:53

真摻。

聽到903廣告,第二plug係浮沙~

今個星期仲喺銷量榜

美鰻真係好慘,明明都有美SHIT一半點擊,但又上唔到l星期

PS:美屎隻碟我都係啱啱上星期六先買,係咪好多人都第2星期買?所以上第6?

鏡像 (SACD)
泳兒
預計推出日期︰ 2016年5月24日

Source yesasia
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

回復 220# AGA

最應該4首歌既就夹硬整成大碟

美SHIT 開新碟分享會,有機上反銷量

睇下聽日個榜有冇得re,當年愛情歌都re完再上3 wks

睇下聽日個榜有冇得re,當年愛情歌都re完再上3 wks
doughnut 發表於 2016-5-27 00:15

我估上多week第9

【on.cc東網專訊】07.07.2016 歌手泳兒現身電台,講到將推出的新歌《我的情書》,她表示新歌是紀念入行十周年的歌,而歌曲是講勇氣,故正跟公司構思挑戰一些平時不敢做的事,其中她透露有畏高:「我係怕高到行樓梯都好驚,去到高嘅地方,就算唔係落地玻璃,有個壆喺到我望出去都會腳軟。佢哋叫我玩跳樓機,但我都驚負荷唔到,見到新聞有人玩完跳樓機後休克而死,所以我好驚。」她亦表示怕鬼,又怕識飛的昆蟲,但都希望可以成功自我挑戰。
講到她七月尾將進行這些挑戰,問到她到時可會玩網上直播?她笑言:「可能會影到好樣衰,影到我趴喺到唔敢玩。」另外,泳兒表示今年是入行十周年,希望可以舉行演唱會:「之前吳雨大哥話同我入紙紅館,再chur吓佢先,呢個都係我嘅目標同希望。」問到她可是心急想開演唱會?她笑言:「唔通等40歲先開咩?」

我的情書就快plug啦

【on.cc東網專訊】07.07.2016 歌手泳兒現身電台,講到將推出的新歌《我的情書》,她表示新歌是紀念入行十周 ...
KITSTON 發表於 2016-7-7 17:27

Yeah!! 唔洗plug翻唱歌
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Yeah!! 唔洗plug翻唱歌
l00540 發表於 2016-7-7 18:31

最多咪上新城,分分鐘連一台都無得上

最多咪上新城,分分鐘連一台都無得上
hkbaby 發表於 2016-7-7 19:53

TVB應該都會上o既,宜家Vincy變左愛將

TVB應該都會上o既,宜家Vincy變左愛將
KITSTON 發表於 2016-7-8 13:24

美泳2 plugs上左,無quota la

歌手:泳兒
唱片名稱:鏡像 (Vinyl LP)
唱片封面:

推出日期:2016-08-04
唱片類型:LP

TrackList:
Side A
1. 四不像
2. 我的情書
3. 浮沙之路
4. 南海姑娘 (國)
5. 天空 (國)

Side B
6. 特別嘉賓
7. 城裡的月光 (國)
8. 眼神 (國)
9. 獨一無二

附加資料:
3首全新作品 5首動人翻唱
Hifi 德打造 美國mastering
180g∙12吋 日本壓片製作

[南海姑娘] 原唱 : 鄧麗君 / [天空] 原唱 : 王菲
[眼神] 原唱 : 孫燕姿 / [城裡的月光] 原唱 : 許美靜
[特別嘉賓] 原唱 : 容祖兒

出處:Yesasia

咁都出LP
QWE 發表於 2016-8-18 18:47

隻碟又唔好賣,都出了幾個版

成個月都未派我的情書
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

我的情書 係米吾要ga la?
出左LP ?我未見過,係邊有?

我的情書 係米吾要ga la?
出左LP ?我未見過,係邊有?
hkbaby 發表於 2016-8-24 00:49

CD Warehouse $299
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

CD Warehouse $299
fifty1205 發表於 2016-8-24 00:54

THANKS但係d街舗好似無見到,上次 「愛情歌」LP都要訂…甘難買到,梗係銷量吾好LA

最近佢fb練緊我的情書
應該就快plug
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

等巨家姐落榜?不過903都吾會上GA LA~最多得一碟2PLUGS 上(吾計 「揀燕」)