返回列表 發帖

[Apr/28/2016] 鏡像 - 泳兒 (CD + DVD) [更改發行日期]

歌手: 泳兒
唱片名稱:鏡像
唱片封面:

推出日期:2016/04/27 ==> 2016/04/28
唱片類型:CD + DVD

TrackList:
CD
1. 四不像
2. 我的情書
3. 浮沙之路
4. 南海姑娘 (國)
5. 天空 (國)
6. 特別嘉賓
7. 城裡的月光 (國)
8. 眼神 (國)
9. 獨一無二

DVD (Bonus MV)
1. 四不像 MV
2. 我的情書 MV
3. 浮沙之路 MV

附加資料:
Vincy 最新HiFi 大碟 鏡像
4首全新作品 重新感應泳兒

四不像 ~ 一個甘為不愛自己的人徹底奉獻的愛情故事
浮沙之路 ~ 澤日生 x 林夕 x Alvin Leong 黃金組合
我的情書 ~ 用十年成就勇氣的故事
獨一無二 ~ 大熱主題曲 懾人中國風味

[南海姑娘] 原唱 : 鄧麗君  /  [天空] 原唱 : 王菲
[眼神] 原唱 : 孫燕姿   /  [城裡的月光] 原唱 : 許美靜
[特別嘉賓] 原唱 : 容祖兒

出處:Sky Music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

好心啦
上隻碟無論銷量定成績都仆值
就唔好咁岀啦
正正經經岀翻隻原創啦

仲有EEG又想一個月岀6隻碟?
02 著地 - 鄧麗欣

我諗出9首歌大碟銷量應該會好過出4首歌大碟價EP
fifty1205 發表於 2016-4-20 14:38

但咁樣望落9首歌好似好靚
但其實實際上成件事好核突
02 著地 - 鄧麗欣

好心啦
就唔好咁岀啦
正正經經岀翻隻
4隻歌的ep la~
on07111 發表於 2016-4-20 18:57

好心啦
就唔好咁岀啦
正正經經岀翻隻
原創啦
hinz 發表於 2016-4-20 14:35

?
02 著地 - 鄧麗欣

推出日期:2016/04/27 ==> 2016/04/28
02 著地 - 鄧麗欣

話說隻碟厚厚地
唔係EEG 班霉星個d EP包裝
02 著地 - 鄧麗欣

銷量似乎都係唔掂

Itunes好似銷量榜完全唔見影
Flambeau 發表於 2016-4-29 23:51

個堆翻唱⋯⋯⋯⋯
02 著地 - 鄧麗欣

第一隻hi fi碟上到咁多個星期
明顯係有班hi fi友新屎坑買左翻去

但第二隻好明顯已經吸引唔到班hi fi 友

我都睇唔到呢隻有咩再吸引翻買hi fi碟個班喎
02 著地 - 鄧麗欣

衰极都有1周?話晒今次系有新歌
阿mark 發表於 2016-4-30 10:50

班中年人士更加唔會聽新歌啦
02 著地 - 鄧麗欣

其實Hi-Fi個market係香港好細。佢第一隻Hi-Fi碟幾有新意但之後唉。
angelicdestiny 發表於 2016-4-30 11:11

細極都有個胡琳
Suki都好賣得

不過今次隻碟我都覺點都好賣過上次
上次走去sell性感 擋不住的風情喎
Wtf
02 著地 - 鄧麗欣

CD倉$125...
唔知信和平幾多呢?
l00540 發表於 2016-4-30 19:17