返回列表 發帖

NH TOP 20 2016 WEEK 19 (2016/5/1)

2016年 每週冠軍歌
WEEK 1-13: 一晚長大 / 分手是常識吧 / 后會無期 / 有人共鳴 / 像我這樣的一個雅茲迪女子 / Children Song (1) / 野生動物 / Children Song (2) / 一雙手 / 異類的同類 / 你是你本身的傳奇 / 灰色的小紅帽 / 有理想 /
WEEK 14-26: 山林道 / 亂世超人 / Here We Are / 消化不良 / 夢花鏡影 / 諸神混亂 ////////
WEEK 27-39: /////////////
WEEK 40-53: /////////////

本週冠軍歌:謝安琪 - 諸神混亂

本週熱播派台歌曲: Ah Oh (陳凱彤) [22] ; 女神 (鄭欣宜) [17] ; 姐 (田馥甄) [14] ; 孩子的天空 (C AllStar + Supper Moment + Colin + Ning) [14] ;

RKLWNWPK歌曲歌手走勢
01NE0101諸神混亂 [1]謝安琪01
02170202Ah Oh陳凱彤17>02
03NE0103拾回謝安琪03
04080304鄭俊弘13>08>04
05NE0105不相為謀林奕匡05
06130206跟車太貼Yellow!13>06
07050302女神鄭欣宜02>05>07
08040402一樣不一樣Supper Moment02>06>04>08
09060306血一般紅連詩雅18>06>09
10070604Believe In Live方皓玟10>07>05>04>07>10
11NE0111流行歌曲李榮浩11
12140312田馥甄15>14>12
13110511一往無前Blaster12>14>16>11>13
14190214煩可寧鄧小巧19>14
15120606穿花蝴蝶衛蘭11>06>07>17>12>15
16200410謝謝你SiS樂印姊妹10>20>20>16
17150305給自己Siu Yuen05>15>17
18011001夢花鏡影 [1]Fabel02>05>05>12>03>08>17>10>01>18
19180218妄想鄒文正18>19
20NE0120廣東歌 (feat. SENZA A Cappella + 熊熊兒童合唱團)林海峰20
OUT
XX020801消化不良 [1]周國賢07>15>11>02>02>15>01>02
XX030503AGA06>10>16>14>03
XX090309月亮下求你一吻黎明13>11>09
XX100301Here We Are [1]林奕匡01>03>10
XX160504哪裡只得我共你Dear Jane04>05>12>19>16

WMR Weekly Take 3 - Week 19 (07/05/2016)

流行歌曲 - 李榮浩 (2) / 血一般紅 - 連詩雅 (6) / 跟車太貼 - ...
Wonders 發表於 2016-5-1 00:00
Session A
1. D
2. Fabel>Supper Moment>Dear Jane>Yellow!
3. 4首
4. A
Session B
1. A
CBM 第 332 期  2016 第 19 周

2016 CBM 冠軍歌
睡前服 / 你是你本身的傳奇 / 野生動物 / 舊街角 / 雙雙 / ...
chanchan0909 發表於 2016-5-1 00:00
Yellow!睇黎有機冠
BIL八星期Top 10
喜歡那個 終於告白 切忌答得慢
遲遲回情人 會心淡
即刻看看 空出哪日 約會吃餐飯
明年才排期 會轉冷
...
616.1314 發表於 2016-5-1 00:05
考曬筆試就返黎
美祖又發力
真畸粉!!!
he we ah out咗 可以加返少少分
ed8671ed 發表於 2016-5-1 00:12
希望佢走數出翻歌
here we are咁好聽 但好快就要落榜
* OUT AGA
* 三甲 KAY 2 / 3 , 人妻畀左幾錢
616.1314 發表於 2016-5-1 00:13
聽講下週有幾首歌想re

流行歌曲唔喺 top 10 new
chanchan0909 發表於 2016-5-1 00:23
排極都推唔到入top 10 諗過shiga同李榮浩對調 但唔想咁快飛shiga出十甲
一億分 !!!!
mamakin 發表於 2016-5-1 00:28
都知你鍾意不相為謀啦
DJ成績竟然咁差
bagfgfcde 發表於 2016-5-1 00:33
小道消息話佢同AGA其中一首有機會re冠
諸神混亂 拾回 Top 3
JasOh103 發表於 2016-5-1 00:33
記得mark個冠軍位比phil

兩冠仲想冠?
留男歌手啦不如
JasOh103 發表於 2016-5-1 00:42
即係你叫我唔好冠拾回?

諸神我仲諗緊冠唔冠好
kevinlai1621 發表於 2016-5-1 10:50
有美kay喎

44 Kitston /
~~~~~~~(01)~~~~~~~
42 chanchan0909 /
~~~~~~~(02)~~~~~~~
33 jose /
31 moxy /(可以換 ...
RVHOCPC 發表於 2016-5-2 15:49
點解Plugged 10會有20首歌?

HINZ TOP 20 Week19

2016年度冠軍歌
Superman / 七百萬種樂與怒 / 剛剛好 / 分手是常識吧 / 討厭的我 / 雅 ...
hinz 發表於 2016-5-2 23:34
新城?最低位NE又咁多國語歌?

Wonders Music Recommendation 期間限定估榜遊戲 - 第二彈

細則: 答中任何一條得 2分, 共 8分; 全中再得 2 ...
Wonders 發表於 2016-5-6 00:15
最高分

Week 19 GooBond
Part A. 請列出三個榜的冠軍歌(3分)
Top 20: 血一般紅
Plugged 10: 血一般紅
Pun 10: 完美

Part B. Matching (5 分)
1. 第三 2. 第四 3. 第十一 4. 第十二 5. 不在榜上
A. 很想要吧 李幸倪
B. 浮沙之路 泳兒
C. 森山大道 湯駿業
D. 迷霧 A-Lin
E. 煩可寧 鄧小巧
F. 女神 鄭欣宜
G. 血一般紅 連詩雅

1. F
2. C
3. E
4. D
5. A
=========
Big-Small

1) 哪裡只得我共你 < 穿花蝴蝶
2) 衝過去 < 穿花蝴蝶
3) 四不像 > 女神

01 01 消化不良 (6wks no.1)
02 03 Tangerines
03 02 山林道 (2wks no.1)
04 05 That Day I Went To His Fu ...
jose 發表於 2016-5-6 16:12
希望快啲有其他歌冠

WYTV Music Chart
冠軍歌巡禮
Week 1-13: 有沒有我 / 點水蜻蜓 / 親愛的仇人 / 有人共鳴 / 舊街角 / 你是你 ...
kevinlai1621 發表於 2016-5-6 23:31
1. 痛
2. A

大洗榜!!! 但個榜仲係好塞呀,好多歌等住上

冠軍歌:  
點藏點樂:
當年今週:

...
hechart 發表於 2016-5-7 02:39
百姓個走勢係咪要至尊

我可能冠喎
所以你算吧啦

朱仔係我的
唔係我們的
hinz 發表於 2016-5-7 12:25
你可能冠 佢就無可能冠?

如果今晚0000出唔到榜既話我就退出cm

**** 本內容被作者隱藏 ****
dongbb2332 發表於 2016-5-7 21:47
睇黎你要去搵_ _ _ y

但最詭異既係入面HIDE左WK19既14個大榜豬+5個輪流榜榜豬既榜單咖喎 咁點算好 ...
dongbb2332 發表於 2016-5-8 00:17
總之WEEK 19唔係到我輪流就得啦
你將堆榜單放落你呢個post囉

唔好理佢啦 照 del
5 個輪流榜榜豬 姐係 confirm 下期係我輪流
chanchan0909 發表於 2016-5-8 00:25
仲有我個榜 唔知小明拎唔拎到我比既12分呢

首歌 foul 左
chanchan0909 發表於 2016-5-8 00:30
WEEK 19共和榜尾o個幾首睇落唔算好穩陣 希望BIL下週re到