返回列表 發帖
我地見過面喇 同大家想像一樣
賴爽 發表於 2016-9-9 11:51

你唱K果次唔係冇去咩?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

點解個天文台咁 L 廢?

成日都預測預到錯哂,又話今日短暫時間有陽光,雨勢會減,同我食屎啦好唔好? ...
賴爽 發表於 2016-9-9 11:50

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我唔明隔離帖某會員點解比人瘋狂無視都可以瘋狂留言

-Prince- 發表於 2016-9-9 22:19

KFC?

-Prince- 發表於 2016-9-9 22:19

咁你咪做下好人應下佢咯

是唔是由於啲資深歌手唔會有咩機會上叱咤樂壇做新(翻唱)碟發佈
所以佢哋一有機會上有誰共鳴就報仇咁報
悶到呢

本身好鐘意美軒
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-9 06:38
你好鍾意美軒z?

呢篇我認同同埋比6.5好高分架啦
in control得4.8咋
HOTMAN 發表於 2016-9-8 21:47

佢好似主要係buy 隻碟統一性高
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

本身好鐘意美軒
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-9 06:38

叫梓軒既我都愛 <333333333

matthew1990 發表於 2016-9-9 23:11

我覺得陳大文太少出碟評
又冇好同足夠既(冷門)推介
相比之下田中小百合比較高質

F2 157 cm
F3 167 cm
F4 173 cm
F5 176 cm
F6 178 cm
bagfgfcde 發表於 2016-9-8 18:05

我就係停咗係呢個位

我覺得陳大文太少出碟評
相比之下田中小百合比較高質 ...
bagfgfcde 發表於 2016-9-9 23:22
都唔係比較高質咁簡單啦
一個樂評人要差過陳大文 難度應該大過容祖兒拎最女至尊碟至尊歌
我就係停咗係呢個位
mamakin 發表於 2016-9-9 23:29
178都訴苦

我覺得陳大文太少出碟評
相比之下田中小百合比較高質 ...
bagfgfcde 發表於 2016-9-9 23:22

話說中學時我最鍾意睇 田中小百合 同 Alexbb(真係佢個網名黎 ) 啲碟評

屋企用既一set耳機一邊壞左 -_-

matthew1990 發表於 2016-9-9 23:11

但共存 The Key 準備中都劣評

我覺得佢係用文化既角度去評歌,佢自己本身識好多音樂知識,但都好似唔buy「制作優良就係好歌」既concept
佢要求歌同碟對歌者本身/樂壇/社會有所貢獻,好似miss fiona既本土文化融合西方(mv),等到sunday/摔角想推廣既舞曲文化(雖然失敗左),Joey&Joey既優質大眾流行文化+對佢歌路既清晰定位etc

所以要估damon好評既歌算易,好聽好loop自己鍾意既(生我的命)都可以劣評,但係文化上有作為既通常都評得唔太差,所以好多人都覺得點解咁難聽都咁高分,咁好聽都咁低分
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

但共存 The Key 準備中都劣評

我覺得佢係用文化既角度去評歌,佢自己本身識好多音樂知識, ...
HOTMAN 發表於 2016-9-10 01:33
點解可以將個完全離地既人正評到呢個地步

點解可以將個完全離地既人正評到呢個地步
nicholashin 發表於 2016-9-10 01:37

我都冇正評佢 我淨係話佢易估同埋分析下點解咁多人唔認同佢啫嘛
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

話說中學時我最鍾意睇 田中小百合 同 Alexbb(真係佢個網名黎 ) 啲碟評  ...
matthew1990 發表於 2016-9-10 01:13

我一開始係睇Holf Yuen評美之先

屋企用既一set耳機一邊壞左 -_-
nicholashin 發表於 2016-9-10 01:28

樂觀D諗,仲有另一邊呀

我一開始係睇Holf Yuen評美之先
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-10 06:33

吖原來我都睇過呢個

等睇星期一跌到_家富貴

等睇星期一跌到_家富貴
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-10 10:29

0005?

等睇星期一跌到_家富貴
屮SiU霖屮 發表於 10/9/2016 10:29
尾市放左d 熊證而家dum心口

尾市放左d 熊證而家dum心口
kwanie 發表於 2016-9-10 10:46

又係好時機啦。。。

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

等睇星期一跌到_家富貴
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-10 10:29

同個EX玩出火/_\ SOSAD

同個EX玩出火/_\ SOSAD
Lewis 發表於 2016-9-10 10:58

出咩火?

出咩火?
matthew1990 發表於 10/9/2016 11:00
我都估到有人會食呢個位

我都估到有人會食呢個位
kwanie 發表於 2016-9-10 11:01

好難唔食嘎啵

好難唔食嘎啵
matthew1990 發表於 2016-9-10 11:02

唔用鄺仔逗號既後果

冇伍姑娘既香港先生少好多樂趣

吳業坤坐陳家樂隔離

吳業坤坐陳家樂隔離
jasonng 發表於 2016-9-10 20:45

本身見到洪永城都已經想笑
聽到吳業坤之後再叫陳家樂個下 我真係覺得
BTW 陳家樂真係好令仔<333

衛詩雅

SUPER GIRLS

雙方都好假

睇到第二個 .. 真係唔知做乜 :(

痴_線 成件事咩事 算唔算賣廣告??

本身見到洪永城都已經想笑
聽到吳業坤之後再叫陳家樂個下 我真係覺得
BTW 陳家 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-10 20:47

係都要搞啲咁強烈嘅對比
不過陳家樂應該都係做背景板多

係都要搞啲咁強烈嘅對比
不過陳家樂應該都係做背景板多
jasonng 發表於 2016-9-10 21:00

依個世界都唔知叫做公平定唔公平
明明令仔但又........

依個世界都唔知叫做公平定唔公平
明明令仔但又........
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-10 21:04

咁陳家樂起碼喺 幸運是我 都做咗男主角
而吳業坤就只係二打六

THIS ONE IS BETTER THAN FLOW

MY TYPE

其實姚子羚經常著d好q sexy好暴露既衫
but i like it

屮SiU霖屮 發表於 2016-9-10 21:20

SAME HERE

今日睇女開心啲 成隊 SG 都好靚

睇完個表演個人選擇: kpop = poledance = 掌上壓 > 打鼓 > speech with 多謝老婆 >>>>>>>>>>> 其他7到唔敢睇/已經唔記得

屮SiU霖屮 發表於 2016-9-10 21:20

2號條友好明顯唔知自己做緊乜

Lok wa隻卡比獸iv得35-48% 好惨

計分員又有意外喎 !

nicholashin 發表於 2016-9-10 21:25

與蝶同眠?