返回列表 發帖
多謝你丫 其實得番幾聲咳 係d痰未走哂搞到爛聲 唔係細菌
HOTMAN 發表於 2016-7-5 00:27

自己買D 橙樹化痰素快D清走D痰吧, 萬寧都有得賣.

或者非洲海底椰標止咳露, 街邊葯房2X蚊一樽...

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

青春頌
John 發表於 2016-7-9 05:23

依家係咪仲有好多公司唔係五天工作周?
kayzzz 發表於 2016-7-9 15:44

仍然好多人周六要返工

公開試放榜真係好鬼緊張, 人生第一次派真正既成績表!
1. 請問DSE 邊日放榜?

星期三放榜
matthew1990 發表於 2016-7-10 20:37

謝謝解答

奉勸CM DSE 考生們, 成績其實冇你地/你地父母睇得咁重要. 自問有努力備戰已經夠.  個人覺得, 考到好成績的意義唔在于5**, 5* 呢D, 而係思考訓練, 解決學習問題既訓練, 坐定定讀書既耐性等, 只要未死, 呢D讀書train返黎既技巧一世都會有用.

心情唔好, 工作冇前途, 頭像隻雀又嬲左我, 又自己拔晒頸毛, 因為佢咬尾咬損自己, 所以我幫佢戴左喇叭, 希望數日後除喇叭會好返

哄下佢開心啦。。
kk8733 發表於 2016-7-12 14:03

佢而家嬲左我, 我撩佢, 佢同我打完招呼就擰轉面.  不過d 小動物好單純, 除左喇叭過2 日就friend 返晒

希望拆喇叭後唔再咬尾啦, 之前咬尾整傷自己成日慘叫...

咁兔兔呢?
matthew1990 發表於 2016-7-12 14:20

未養過rabbit, 只養鸚鵡

播下音樂。。俾陽光佢曬下。。

小動物好可愛。。
kk8733 發表於 2016-7-12 14:22

播下音樂。。俾陽光佢曬下。。----> 即係播陽光點的歌比佢聽?

已經在amazon 訂左新玩具比佢, 應該呢几日會收到, 佢應該會鍾意

唔好將小動物同扮毒男的偽人扯上關係啦。。好嘔心。。
kk8733 發表於 2016-7-12 14:35

哈哈哈, 心情好返d, thanks

你隻雀唔是之前已經戴過喇叭咩?
matthew1990 發表於 2016-7-12 14:56

戴過好幾次啦, 上個月咬尾戴左一星期, 點知除喇叭10日後又咬尾咬損, 所以而家又幫佢戴返咯.  而家心大心細, 唔知今次戴7日好定戴多2,3日好.

成虫和立立是被誤傳死訊最多的藝人, 好似係

講下頭像隻雀...

上星期四晚忍唔住除左喇叭(本來想佢戴多2,3天), 觀察到而家, 似乎冇再咬損條尾, 感謝主

你頭像隻雀其實幾喜感
matthew1990 發表於 2016-7-20 17:12

係好得意架! bb時買返黎, 初初要餵佢食 雀仔奶粉架!

咁得意?
electric 發表於 2016-7-20 17:45

有鳥用奶粉賣的,加暖水後攪勻,係啡或黃色糊仔,用冇針頭的針筒或外賣膠匙個尾餵,健康鳥b係好食得,每日都大得好快

私煙又出寫真, 馬蹄露又出寫真, 呢個世界已瘋癲

好耐無唱K, 今晚一個人去唱, 心血來潮用iphone錄音機錄左幾隻歌, 聽返根本唔認得自己把聲, 好搞笑...

其實其它人係咪都係覺得自己把聲好陌生架?

帶咗你隻雀去唱K?自己一個唱唔會好怪咩?
記住貼去 唱作分享區喎 ...
kayzzz 發表於 2016-7-26 01:22

自己一個唱點會怪喎, 開晒個唱咁, 不知幾過癮

我都想貼, 不過用iphone錄音機錄, 搞左成粒鐘都唔知點樣上傳, 放棄左

終於搞掂啲野可以上番水

好耐之前有一次俾人放飛機 結果自己去左唱Lunch K
冇問題啊  ...
matthew1990 發表於 2016-7-26 02:02

我做到email比自己果步...其餘步驟要時間消化, 嘗試

**** 本內容被作者隱藏 ****
harryharry 發表於 2016-7-29 16:47

本帖隱藏的內容需要積分高於 250 才可瀏覽

放左之前K房錄音去自唱區, 想聽其他人係咪真係聽到

你岩

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-7-31 22:16

本來諗住一定睇, 後來發現毒坤配音, 加上你的評價, 可以慳返

捉到隻水箭龜, 但check完潛力得2X%

(廢事離題所以喺度講算)
當年佢啊妹俾人捉藏毒之後冇耐
衛蘭就可以控制唔到自己體重  ...
matthew1990 發表於 2016-8-9 11:07

妹未藏毒之前, janice已經抵受唔住成名的壓力...

同埋太為食, 頒奬庆功宴上janice狂食雞翼, 老黎催佢接受記者訪問都要食多隻雞翼先至去, 老黎黑面.

hocc fans 叫菇徒
燒烤叉 fans 叫 c allfans

容祖兒fans 點稱呼?

昨晚有隻雀雀突然死左(唔係頭像果隻), 希望頭像果隻可以陪多我幾年啦

而家又做緊d 极煩膠既野, 例如翻譯"這些體驗本身不是為社會普遍價值所一致認可而期待改進的客觀存在的"技術化"意義的缺陷" 同佢d friends, 合共萬幾字, 煩到噴火!

RIP 祝你頭像o個隻健健康康啦
KITSTON 發表於 2016-8-18 17:14

雖然我超級偏心頭像果隻雀, 但對其它雀雀我都有合理地照顧的, 食, 住都過得去, 對得佢地住架! 不過佢咁突然就死左, 我真係冇心理准備.

你家中有幾多隻???
kk8733 發表於 2016-8-18 19:14

而家仲剩返5小1大.

係咪深色毛嗰隻?
matthew1990 發表於 2016-8-18 19:42

唔係呀, 係雜色毛的, 類似係咁樣

source: http://kmbreeding.weebly.com/pea ... s-general-info.html

d 毛直定攣架
kwanie 發表於 2016-8-18 20:47

唔係好明. 直卦.

你重有第三隻嘎?
matthew1990 發表於 2016-8-18 22:45

而家有5小1大.

1. 頭像鳥
2. 與頭像鳥同款的鳥
3. 你所講既深色雀, 即2號既哥哥
4. 2號既仔
5. 昨日走左既花色雀既媽媽, 都係花色的

1大是一隻養左40年既阿瑪遜鸚鵡, 識講野

本身有D感冒食緊藥唔知係咪食藥時間隔得短得制
我又唔敢亂食切理痛~_~"
最後都係聽美霏美之 依家終於冇 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-22 02:28

頭痛就食必理痛啦

做左 4 日, 終於做完萬幾字煩膠翻譯

希望唔好黎個修訂版叫我改

好似有啲喉嚨痛添
matthew1990 發表於 2016-8-26 11:29

去葯房買西葯lyzozyme頂住先,醫生都係開呢隻

60或90mg

卜左酒店船票 中秋去澳門, 個風同我吹去福建或更東唔該!

ok! 睇黎唔會打得成風

不過都要提前食暈浪丸先上船

機會不大。登陸地點一路東調。。
kk8733 發表於 2016-9-13 21:50

中秋節澳門之旅安全了

邊方面實力
HOTMAN 發表於 2016-9-14 23:34

丁律師唱歌好好聽, 尤其是英文歌