返回列表 發帖
咁關鍵嘅一分唔比換人

咁關鍵嘅一分唔比換人
chanchan0909 發表於 2016-5-18 20:52

都唔知有冇搞錯

不過都要怪自己把握唔到機會

都唔知有冇搞錯

不過都要怪自己把握唔到機會
PY79 發表於 2016-5-18 20:56
係囉
21 19 咁大嘅機會

05.18 18:20 日本 3 : 2 泰國 (20:25 25:23 23:25 25:23 15:13)
第 1 局 - 6 : 8 | 16 : 15 | 20 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 6 : 8 | 16 : 15 | 25 : 23 | 1 : 1
第 3 局 - 5 : 8 | 12 : 16 | 23 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 8 : 4 | 16 : 15 | 25 : 23 | 2 : 2
第 5 局 - 2 : 5 | 4 : 10 | 15 : 13 | 3 : 2

泰妹加油呀呀呀呀呀

泰妹加油呀呀呀呀呀
chanchan0909 發表於 2016-5-18 21:13

頂埋佢呀

搞咩呀  好黑喎

比人反超

黑哨

超級無語 ...

收左$

12:8領先時泰國那個肥教頭太不冷靜了,影響了泰女的心理,之後還被人罸了兩分!

這場波泰女直的無厘頭輸了,最大責任是那個肥佬!

泰女完了!!!!!!

無左1分 應該繼續打好埋個幾分
唔應該拗分 搞到罰左2分 輸埋比賽

2016 奥運會室內女子排球落選賽

DAY 5 賽果
05.18 09:00 秘魯 0 : 3 意大利   (19:25 16:25 17:25)
05.18 11:45 哈薩克 0 : 3 南韓   (16:25 11:25 21:25)
05.18 14:30 荷蘭 3 : 0 多米尼加  (25:22 25:18 25:21)
05.18 18:10 日本 3 : 2 泰國    (20:25 25:23 23:25 25:23 15:13)

我睇網上直播
女排隊員白雲話係佢排球職業生涯從未見過出現兩次紅牌罰兩分
初心傷過
重新再跳

收左$
ppvvhh 發表於 2016-5-18 21:19

日女赢得唔光彩,如果輸給泰國,有一半機會無緣奥運!!

現在贏了一場不可輸的比賽,但說實話,如果不是被罰兩分,泰女應該是勝方的!

第一分罰得合理
但第二分真係唔係好明 明明換人 但後尾又唔俾???

第一分罰得合理
PY79 發表於 2016-5-18 21:33
咪係 完全唔講清楚
點解呢次比賽可以咁多成日唔比人換人 又唔講清楚 呢樣野真係好有問題

無左1分 應該繼續打好埋個幾分
唔應該拗分 搞到罰左2分 輸埋比賽 ...
小糖 發表於 2016-5-18 21:28

其實真的無必要拗分,加上對方是主場,裁判一定偏向主隊,倒不如打好比賽,像韓國一樣!!

其實真的無必要拗分,加上對方是主場,裁判一定偏向主隊,倒不如打好比賽,像韓國一樣!! ...
universal 發表於 2016-5-18 21:38

係= =真係無必要拗 原本真係有機會嬴埋
比人罰2分 好可惜 真係

其實真的無必要拗分,加上對方是主場,裁判一定偏向主隊,倒不如打好比賽,像韓國一樣!! ...
universal 發表於 2016-5-18 21:38
唔關事 其實佢地根本唔明點解唔比換人

我睇網上直播
女排隊員白雲話係佢排球職業生涯從未見過出現兩次紅牌罰兩分 ...
MiRi 發表於 2016-5-18 21:32
其實 Kiattipong 嗰種惡根本唔算得係咩

其實泰國教練都有d責任
明知裁判偏向日本
仲要同裁判嘈
比左個位裁判借題發揮
從而直接影響左隊員既心態
初心傷過
重新再跳

第一分罰得合理
PY79 發表於 2016-5-18 21:33

第二分被罸真係致命,令泰女大受打擊,最後輸掉整場比賽!

其實第五局日本落後五至六分的時候,泰女只要保持穩定情緒便已贏了!

其實我好少見到直接出紅牌罰分
就算延誤比賽最多都係黃牌
初心傷過
重新再跳

其實換人問題場場有
但今場比賽真係好多不公義地方
咩challenge by referee
係咁俾牌
當然泰教練有不足之處,但係面對不公義有人
反而去指責受害者而不是寄于同情,真係難以理解

其實泰國教練都有d責任
明知裁判偏向日本
仲要同裁判嘈
比左個位裁判借題發揮
從而直接影響左隊員既心態 ...
MiRi 發表於 2016-5-18 21:44

第五局12:8領先的時候泰國教練因對方救球時是否犯規與裁判爭執被罸一分,就是轉淚點!!

入到奧運等比奶罩招呼啦
我們的總和

其實換人問題場場有
但今場比賽真係好多不公義地方
咩challenge by referee
係咁俾牌
當然泰教練有不足之處 ...
Stanley 發表於 2016-5-18 21:47
可惜今場唔比換人嘅都係關鍵分

看來意荷曰韓會拿到入場券!!

那麼奥運巴俄日韓阿同組,另一組是中美意塞荷。

如果中女入到八強,有機會再對日本!!

加提蓬在記者招待會上表示(大概意思):我們還是尊重裁判,但是裁判系統出了問題(指可能按暫停鍵不響,所以用手勢),結果卻遭來紅牌。我對每一個隊員都很滿意,接著要做的就是打好之後的比賽。

裁判真係好彩 遇到咁好脾氣既教練
如果係巴西美國意大利教練,裁判可能訓緊醫院
初心傷過
重新再跳

加提蓬在記者招待會上表示(大概意思):我們還是尊重裁判,但是裁判系統出了問題(指可能按暫停鍵不響,所 ...
MiRi 發表於 2016-5-18 22:20
咪係

唯有希望泰妹繼續努力啦 都唔知講咩好啦

丁丁都發炮
Po咗張天秤相黎
我們的總和

加提蓬在記者招待會上表示(大概意思):我們還是尊重裁判,但是裁判系統出了問題(指可能按暫停鍵不響,所 ...
MiRi 發表於 2016-5-18 22:20

現在期望多米爆冷赢曰本,那麼泰國還有去奥運希望!

但以現在的多米相信無乜希望了!!

Sportfakt網站發文,傳奇球星Gamova,Sokolova同時宣佈退役,將不會參加里約奧運會

今日真係排球最黑暗既一日
初心傷過
重新再跳

Sportfakt網站發文,傳奇球星Gamova,Sokolova同時宣佈退役,將不會參加里約奧運會

今日真係排球 ...
MiRi 發表於 2016-5-18 22:47
希望佢地開開心心啦

真係唔知講咩好

今日真係排球 ...
MiRi 發表於 2016-5-18 22:47

這兩位是2004年雅典奧運決賽與中女黃金一代同期的,但中女那代已全部退役了!

非常恶心的比赛......
希望意大利 荷兰 你好打假球

Thailand deserves to win japan

梁詠琪話佢地隊個 ipad 好容易就無訊號搞到好多時都換唔到人

梁詠琪話佢地隊個 ipad 好容易就無訊號搞到好多時都換唔到人
chanchan0909 發表於 2016-5-19 07:58

起呢d重要比賽試新科技 onj 無極限
要試嘅話三個星期9個分站wgp慢慢試啦 hi
我們的總和

要試嘅話三個星期9個分站wgp慢慢試啦 hi ...
Wonders 發表於 2016-5-19 08:15
佢唔係試啦 擺到明專登喺今次用

要試嘅話三個星期9個分站wgp慢慢試啦 hi ...
Wonders 發表於 2016-5-19 08:15

只可以說泰女唔好彩要在昨天對住不能輸的曰本!

第五局12:6大比數領先,最後輸13:15真係近年睇女排第一次有這樣情況發生!

2016 奥運會室內女子排球落選賽

DAY 7
05.20 09:00 泰國 VS 哈薩克
05.20 11:45 南韓 VS 秘魯
05.20 14:30 意大利 VS 荷蘭
05.20 18:05 多米尼加 VS 日本

05.20 09:10 泰國 3 : 0 哈薩克 (25:18 25:19 25:15)
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 9 | 25 : 18 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 5 | 16 : 11 | 25 : 19 | 2 : 0
第 3 局 - 7 : 8 | 16 : 10 | 25 : 15 | 3 : 0

泰妹餘下嘅比賽繼續加油啦 唔好諗太多喇
我們的總和

泰妹餘下嘅比賽繼續加油啦 唔好諗太多喇
Wonders 發表於 2016-5-20 08:53

泰國要蠃下應該會出線的南韓和較弱的秘魯3:0或3:1,還要寄望意荷四局內勝日本,那麼泰女將力壓曰本出線!!

KOR 3:1 PER
Set 1 18:25 //
Set 2 25:22 //
Set 3 9:7 // 18:12 // 25:14 //
Set 4 25:21 //
我們的總和

不知道意荷韓會否聯手整死曰本??

只要韓輸給泰女1:3,意荷擊敗曰女3:1就可以了!

05.20 14:40 意大利 0 : 3 荷蘭 (21:25 21:25 14:25)
第 1 局 - 8 : 6 | 15 : 16 | 21 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 6 : 8 | 16 : 15 | 21 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 2 : 8 | 6 : 16 | 14 : 25 | 0 : 3

不知道意荷韓會否聯手整死曰本??

只要韓輸給泰女1:3,意荷擊敗曰女3:1就可以了! ...
universal 發表於 2016-5-20 14:07

其實正常打都有可能出現呢種情況
泰咁fit 日打歐洲隊高度輸下三路而家又差咗