返回列表 發帖
05.14 18:15 日本 0 : 0 秘魯 ( )
第 1 局 -
第 2 局 -
第 3 局 -
chanchan0909 發表於 2016-5-14 18:00

我返黎喇
我們的總和

我返黎喇
Wonders 發表於 2016-5-14 18:18
55 hello

55 hello
chanchan0909 發表於 2016-5-14 18:20

Koga比人攔到披頭散髮
我們的總和

Koga比人攔到披頭散髮
Wonders 發表於 2016-5-14 18:33
比我估中佢前排會溜邊
算啦佢打到咁不如落返去幫手一傳啦

比我估中佢前排會溜邊
算啦佢打到咁不如落返去幫手一傳啦
chanchan0909 發表於 2016-5-14 18:39

上年世界杯都冇咬得咁緊 jpn搞咩
我們的總和

05.14 18:15 日本 3 : 0 秘魯 (25:23 25:10 25:14)
第 1 局 - 8 : 3 | 16 : 15 | 25 : 23 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 3 | 16 : 7 | 25 : 10 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 2 | 16 : 8 | 25 : 14 | 3 : 0

為了中女不會在奥運分組賽出局,現在很想荷女入唔到!!

期待意曰韓泰入到奧運,那麼中女在奥運入八強機會大增!!

2016 奥運會室內女子排球落選賽

DAY 1 賽果
05.14 09:00 南韓 1 : 3 意大利   (17:25 20:25 27:25 18:25)
05.14 11:45 泰國 3 : 1 多米尼加  (26:24 26:28 25:16 25:20)
05.14 14:30 哈薩克 1 : 3 荷蘭   (12:25 25:21 14:25 8:25)
05.14 18:05 日本 3 : 0 秘魯    (25:23 25:10 25:14)

為了中女不會在奥運分組賽出局,現在很想荷女入唔到!!

期待意曰韓泰入到奧運,那麼中女在奥運入八強機會 ...
universal 發表於 2016-5-14 19:50
如果中國女排要靠其他隊入唔到先入 8 強, 咁佢地唔配做強隊
JENNY 講過要成為強隊就應該要接受所有難關同挑戰
所以呢 D 問題根本無需要討論
唔該你唔好再喺到派膠

奶罩d運已經係倫敦用完
希望奶罩開場三連敗
MiRi 發表於 2016-5-13 21:54

Fabiana同Taisa表示要攔到中國媽都唔認得

Fabiana同Taisa表示要攬到中國媽都唔認得
Jacz 發表於 2016-5-14 21:44
今年我對佢地有信心架
上次同佢地打係 14 WC, 嗰時嘅 CHN 同而家嘅 CHN 喺技術方面已經進步左好多
而且用人方面比起嗰時都多左選擇
咁耐無對過 估計佢地都會對 CHN 個陣有 D 陌生
所以我覺得今年最少都會贏到次

今年我對佢地有信心架
上次同佢地打係 14 WC, 嗰時嘅 CHN 同而家嘅 CHN 喺技術方面已經進步左好多
而且用人 ...
chanchan0909 發表於 2016-5-14 22:00

我都覺得會贏到次,但奶罩版老妖打癲佐真係好恐怖,估計淨係發球都發到中國披頭散髮,又會變成接應隱形,主打四號位俾奶罩班老妖攔到嘔血

我都覺得會贏到次,但奶罩版老妖打癲佐真係好恐怖,估計淨係發球都發到中國披頭散髮,又會變成接應隱形 ...
Jacz 發表於 2016-5-14 22:55
發球中國都上左個 level 我諗應該唔會好似以前咁咁吃力嘅

我都覺得會贏到次,但奶罩版老妖打癲佐真係好恐怖,估計淨係發球都發到中國披頭散髮,又會變成接應隱形 ...
Jacz 發表於 2016-5-14 22:55

尤其係起班人瑞主場仲癲
希望chn可以複製返京奧嗰役 令主隊 bey bey
我們的總和

發球中國都上左個 level 我諗應該唔會好似以前咁咁吃力嘅
chanchan0909 發表於 2016-5-14 23:35

但係中國既一傳始終唔穩定呀,遇到發球好既球隊真係好吃力,e.g. 奶罩,老美
當然依家一傳係所有球隊既弱項

尤其係起班人瑞主場仲癲  
希望chn可以複製返京奧嗰役 令主隊 bey bey ...
Wonders 發表於 2016-5-14 23:38

佢地個個主場係真正既魔鬼主場添,班人瑞打起雞血上泥,真係...
不過咁耐以黎又好似未試過有東道主拎到冠軍?

even近三屆世錦賽同世界杯都未試過有球隊三連冠,唔知奧運奶罩破唔破到呢個魔咒?

但係中國既一傳始終唔穩定呀,遇到發球好既球隊真係好吃力,e.g. 奶罩,老美
當然依家一傳係所有球隊既 ...
Jacz 發表於 2016-5-14 23:59
咁呢個就真係睇臨場狀態 邊個接得好發得好已經贏左一半

佢地個個主場係真正既魔鬼主場添,班人瑞打起雞血上泥,真係...
不過咁耐以黎又好似未試過有東道主拎到冠 ...
Jacz 發表於 2016-5-15 00:02
最近一次東道主拎冠係 1980 年喺蘇聯搞嘅莫斯科奧運會

不過咁耐以黎又好似未試過有東道主拎到冠 ...
Jacz 發表於 2016-5-15 00:02

上年WL主場 班觀眾 好 冇 品
Jaque同sheila好似狀態麻麻咗好耐
希望其他隊有位入到
我們的總和

咁呢個就真係睇臨場狀態 邊個接得好發得好已經贏左一半
chanchan0909 發表於 2016-5-15 00:07

同埋邊個發球可以破對放一傳都贏佐一半

最近一次東道主拎冠係 1980 年喺蘇聯搞嘅莫斯科奧運會
chanchan0909 發表於 2016-5-15 00:08

蘇聯個陣乜都一支獨大,基本上冇乜參考價值呢

上年WL主場  班觀眾 好 冇 品
Jaque同sheila好似狀態麻麻咗好耐
希望其他隊有位入到  ...
Wonders 發表於 2016-5-15 00:12

WL係邊度?
出名觀眾冇品既仲有火雞

但佢地一到重要、關鍵賽事就會打雞血

好想睇佢地係主場喊,好似10世錦賽決賽輸俾俄妹咁 (好衰)

2016 奥運會室內女子排球落選賽

DAY 2 賽程
05.15 09:00 意大利 VS 泰國
05.15 11:45 秘魯 VS 多米尼加
05.15 14:30 荷蘭 VS 南韓 [LIVE : 廣東體育]
05.15 18:10 日本 VS 哈薩克 [LIVE : CCTV 5+]

泰妹無一傳好難同意粉抗衡
初心傷過
重新再跳

泰妹加油  

泰妹無一傳好難同意粉抗衡
MiRi 發表於 2016-5-15 10:03
泰妹加油
Jacz 發表於 2016-5-15 10:04
係呀 而家 ITA 換左 2 個黎砸 防守肯定無 set 1 質量咁高
所以真係要保證一傳同加戰術

05.15 09:10 意大利 3 : 1 泰國 (17:25 25:16 25:17 25:16)
第 1 局 - 1 : 8 | 7 : 16 | 17 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 5 | 16 : 12 | 25 : 16 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 4 | 16 : 11 | 25 : 17 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 6 | 16 : 12 | 25 : 16 | 3 : 1

WL係邊度?
出名觀眾冇品既仲有火雞

但佢地一到重要、關鍵賽事就會打雞血

好想睇佢 ...
Jacz 發表於 2016-5-15 02:01

Rio呀
上次差啲小組出線唔到 之後成隊醒哂
用完嫁喇d運 WC 比老美零封

係呀 而家 ITA 換左 2 個黎砸 防守肯定無 set 1 質量咁高
所以真係要保證一傳同加戰術 ...
chanchan0909 發表於 2016-5-15 10:16

希望意粉入到奧運比其他強隊修理
我們的總和

05.15 11:55 秘魯 1 : 0 多米尼加 (25:22 )
第 1 局 - 8 : 7 | 16 : 15 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : ...
chanchan0909 發表於 2016-5-15 11:49

秘魯竟然拎到一局
我們的總和

秘魯竟然拎到一局
Wonders 發表於 2016-5-15 12:36
set 2 有機贏
直落三局都唔係無機 多米打得太離譜

set 2 有機贏
直落三局都唔係無機 多米打得太離譜
chanchan0909 發表於 2016-5-15 12:42

打到好亂
Marcos都燥底
我們的總和

打到好亂  
Marcos都燥底
Wonders 發表於 2016-5-15 12:46
難以想像點解可以一局送 9 分
仲要關鍵分都送 同埋好似無人發現 PERU 打虛功打得好多咁 蝕左好多分啦 攔網可以慢跳已經搞掂
另外 PERU 打得好好 尤其係 12 號

難以想像點解可以一局送 9 分
仲要關鍵分都送 同埋好似無人發現 PERU 打虛功打得好多咁 蝕左好多分啦 攔網 ...
chanchan0909 發表於 2016-5-15 12:56

打到咁真係冇嘢講
今個週期真係好多隊都下降
咁嘅表現可以撕爛中女 pun
我們的總和

點解成日換人都唔批准嘅 ... ???

05.15 11:55 秘魯 3 : 0 多米尼加 (25:22 25:16 26:24)
第 1 局 - 8 : 7 | 16 : 15 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 5 | 16 : 10 | 25 : 16 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 7 | 16 : 15 | 26 : 24 | 3 : 0

多米已經接近無緣今年奥運,那支2014年的多米已經不復當年勇!!

下一場韓國對荷蘭有可能打得好激,也許決定金哥會否無緣奥運!

05.15 11:55 秘魯 3 : 0 多米尼加 (25:22 25:16 26:24)
第 ...
chanchan0909 發表於 2016-5-15 13:28

多米班蠻牛真係唔爭氣,仲諗住佢地可以入到奧運做攪屎棍

多米班蠻牛真係唔爭氣,仲諗住佢地可以入到奧運做攪屎棍
Jacz 發表於 2016-5-15 13:54
真係唔知講咩好
尤其呢 2 場 de la 嘅狀態完全唔好

Rio呀

上次差啲小組出線唔到 之後成隊醒哂

用完嫁喇d運 WC 比老美零封
Wonders 發表於 2016-5-15 11:40

上次火雞醒小小班巴西人瑞就小組拜拜了
呢D強隊一有機會翻身真係唔講得笑

但佢地係主場,點都覺得唔惹少

真係唔知講咩好
尤其呢 2 場 de la 嘅狀態完全唔好
chanchan0909 發表於 2016-5-15 13:56

佢好似世界盃之後個狀態都唔好,加上好似之前有傷佐?

佢好似世界盃之後個狀態都唔好,加上好似之前有傷佐?
Jacz 發表於 2016-5-15 13:59
佢有嚴重肩傷, 唔知係咪世錦賽太搏搞到嚴重左, 14-15 聯賽之後就去做手術, 跟住休養到最近先返國家隊

但佢 ...
Jacz 發表於 2016-5-15 13:58

係,好記得2012年奥運巴西小組接近出局,但被美國正義地救了殺火雞吃,但決賽卻被巴西吃掉自己!!

佢有嚴重肩傷, 唔知係咪世錦賽太搏搞到嚴重左, 14-15 聯賽之後就去做手術, 跟住休養到最近先返國家隊 ...
chanchan0909 發表於 2016-5-15 14:02

我記得佢有年打聯賽,唔記得係邊個國家,佢跌佐落黎,佢隻手唔知邊個位,插穿佐邊度(好似係咁),佢痛到大嗌到成個場館都聽到,之後就送佐入院

但佢 ...
仲有今次係首次喺南美洲搞奥運 所以 巴西 阿根廷 都必定會拎最好嘅狀態出黎

係,好記得2012年奥運巴西小組接近出局,但被美國正義地救了殺火雞吃,但決賽卻被巴西吃掉自己!! ...
universal 發表於 2016-5-15 14:03

係,我記錯佐,應該係美國醒少少留下力奶罩就執包袱返奶罩
但冇人估到決賽老美set 2開始成team人都遊魂

佢有嚴重肩傷, 唔知係咪世錦賽太搏搞到嚴重左, 14-15 聯賽之後就去做手術, 跟住休養到最近先返國家隊 ...
chanchan0909 發表於 2016-5-15 14:02

2014年的她真係打得好好,去年一直有傷無乜打比賽,直到現在才剛復出,一定不會有2014年的水平!

我記得佢有年打聯賽,唔記得係邊個國家,佢跌佐落黎,佢隻手唔知邊個位,插穿佐邊度(好似係咁),佢痛到 ...
Jacz 發表於 2016-5-15 14:05
呢個無咩印象嘅 ? 呢幾年定前幾年嘅事 ?

但佢 ...

班人瑞退哂之後 應該冇乜隊再驚佢地 .v.
我們的總和

仲有今次係首次喺南美洲搞奥運 所以 巴西 阿根廷 都必定會拎最好嘅狀態出黎 ...
chanchan0909 發表於 2016-5-15 14:08

阿根廷是超級黑馬,去年在曰本世界盃打得好差,但這支球隊在南美往往打得好勁!

班人瑞退哂之後 應該冇乜隊再驚佢地 .v.
Wonders 發表於 2016-5-15 14:11

其實我不太睇好今年這支巴西隊,我估四強會輸!