返回列表 發帖
Kosheleva被巴西睇得好實

Goncharova連續三次攔死Natalia

荷塞打满五局  中国铁定小组第四?
希望俄罗斯 韩国把他们这两个没品的淘汰出去.... ...
youfuqi 發表於 2016-8-14 22:04

講到沒品,中國隊咁敢認第二,冇人咁認第一
中國隊係打假波既鼻祖

人生有幾多個四年,希望中國當最後一場打!
奶罩實力無以前咁強勁,我地攻手唔比佢地差,
只係串聯技術比佢地弱,盡量減少失誤,全力衝擊奶罩防線
MiRi 發表於 2016-8-15 21:26

中國咪就係衰係串連,攻防唔流暢,睇返荷蘭,美國,巴西,全部好流暢
同埋中國既攔網真係好差,人地好多有效攔網,中國就大部分都係破壞性
就算攔到個波,又做唔到快速反攻

估埋賽果 - 南韓 3 : 1 荷蘭 | 美國 3 : 1 日本 | 俄羅斯 3 : 1 塞爾維亞 | 巴西 1 : 3 中國
chanchan0909 發表於 2016-8-16 15:43

巴西好似90年代以黎從未跌出過奧運四強?

1992 ~ 2012 奧運女排四強:
1992: CUB  /  Unified Team  /  USA  /  BRA
1996:  CUB  /  CHN /  BRA  /  RUS
2000:  CUB  /  RUS  /  BRA  /  USA
2004:  CHN  /  RUS  / CUB  / BRA
2008:  BRA  /  USA  /  CHN  /  CUB
2012:  BRA  /  USA  /  JPN  /  KOR

荷蘭隊長有著隊服,不過冇首發,隻腳好返?

連block三個

荷蘭既error

跟住到朴貞雅一傳失誤
chanchan0909 發表於 2016-8-16 22:51

互相傳染

04 08 12 三屆奧運都有亞洲隊入四強
韓國第一隊bey bey 今屆唔通冇亞洲隊  ...
Wonders 發表於 2016-8-16 22:54

已經連續兩屆四強冇歐洲隊,今次點都輪到冇亞洲隊啦嚕

恭喜荷蘭橙先

兩隊既攔防,串連真係兩個唔同level

A組全軍覆沒
8年前中國係主場輸波 今日巴西係主場輸波

成日都廢 up 可能睇貼吧睇得多{:1_ ...
patrick1029 發表於 2016-8-17 12:15

貼吧真係唔係人去既地方

黎到四強真係唔同d,球員好快就入狀態,好精彩,好好睇

USA 撐住呀,唔好重演4年前咁,
USA既一傳好似差唔多奔潰了

Miha 又出現騎呢發球

好彩USA回到氣

現場播Fix You  

USA
Sosad

點解會無啦啦由lead緊11:8變佐15:13架

Because of our greatest lamp in this world
kwanie 發表於 2016-8-19 02:13

He is blind as bats

照燈燈既燈力去演算
聽朝中荷大戰會有一隊係輕勝既
至於邊隊贏梗係交返比佢啦 ...
kwanie 發表於 2016-8-19 02:17

唔好燈死我荷蘭橙呀唔該

有時真係不得不相信底蘊 每次都想拎金但係就係拎唔到
不過美國每年都有咁多人材 拎到冠軍真係時間嘅問題 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-19 02:18

次次都大熱倒灶,明明唔係實力唔夠

呢d就係識同唔識分別,塞爾維亞根本就係一對勁旅,上年世杯亞,仲要今年大獎賽蠃巴西,同中國打五局
高 ...
Stanley 發表於 2016-8-19 02:28

發球仲要痴x線,自從依家流行跳飄之後,好耐都未見過跳發咁強既球隊了,有點舊古巴既味道

場波真係好精彩,荷蘭橙輸個馬鼻,恭喜中國女排!

意粉set 3係咪食佐屎

9:25, 係semi final竟然出現侮辱性比分

USA及時調整好
5:18

有時扣唔死 '鄧'個救重扣嘅人慘
Wonders 發表於 2016-8-20 01:33

被爆頭食波餅真係好慘

啱先唔知 set 1 定 set 2 Christenson 用頭攔網
chanchan0909 發表於 2016-8-20 01:45

我覺得副攻爆副攻頭,同副攻爆自由人頭都好慘,
就係三號位大大力一野啪個波落對方個頭個度

又追返上黎

我接受唔到囉

唔係又玩落後兩局然後連追三局呀?

唔係3:0就玩完呀?

Holland 既一傳

Hill做乜
Wonders 發表於 2016-8-21 01:11

Hill 好似成個奧運既狀態都好差

真心唔想見到任何一隊喊
恭喜美國

完全係上屆 2.0 喎

中國對美國:想拎金牌?下次小組賽唔好全身髮力啦
bagfgfcde 發表於 2016-8-21 11:43

塞爾維亞幫中國掃走佐最強既對手

分分鐘 男排嗰邊都係小組第 4 拎冠
chanchan0909 發表於 2016-8-21 11:45

以後係咪死亡之組排第四就有運行?

把握到巴西條靚線
Wonders 發表於 2016-8-21 12:10

巴西真係好好運,又會A4對正B1既係阿根廷,真係執到笑

郎平教練下個周期會繼續教國家隊嗎,定係教其他隊揾真銀
lblemon 發表於 2016-8-21 12:15

好似話會繼續教,我諗帶完東京奧運先會搵真銀,或者返美國同個女同老公享受天倫之樂

JENNY 真係太勁 自己周身傷都親自去示範
Guidetti 行內一直都好多人讚佢  希望銀行隊今 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-21 12:44

銀行今年係咪冇簽Buijis?

睇唔到美國對俄羅斯  

打緊嗎????
kk8733 發表於 2016-8-22 00:08

完佐喇,依家做 bra vs ita

一間 J5 2:15 會播美俄
chanchan0909 發表於 2016-8-22 00:14

到時睇返先

睇緊啦。。俾巴西打番起
kk8733 發表於 2016-8-22 00:35

究竟係主辦國勝定係意粉首次奪金?

我啱啱估左 巴 3 : 2 意
chanchan0909 發表於 2016-8-22 00:46

奧運真係唔打到都最後都唔知個結果係點
好難估

唔係又黎小組第四然後奪冠呀?

我真係恭喜你呀
nicholashin 發表於 2016-8-22 01:36

有聲  

輸得好唔抵
巴西男排小組第四最後拎到冠軍
都係時隔 12 年重奪奧運冠軍  ...
chanchan0909 發表於 2016-8-22 02:01

仲要係輸0:3

如果唔係嗰兩個咁嘅判決 仲有得打
chanchan0909 發表於 2016-8-22 02:06

好多時都係因為一兩個波而影響成場賽事