返回列表 發帖

羅力威 - 羅力威 (CD+DVD) June 29

歌手:羅力威
唱片名稱: 羅力威
唱片封面:

推出日期:2012/6/29
唱片類型:CD+DVD

TrackList
CD
1.全職宅男
2.紅不紅
3.櫻花咒
4.情人季節
5.無所謂
6.睡不著
7.尋找的是你
8.片尾曲
9.暗號IIV
10.花無情

DVD
1.全職宅男
2.無所謂
3. 暗號IIV

附加資料:
羅力威 – 羅力威 (國語)

羅力威首張創作個人專輯 [羅力威]
電台熱播主打 “全職宅男”
與FANS的 “秘密情歌”
特別收錄 “櫻花咒 / 無所謂 “

出處:Sky  Music

:L封面..........

国语碟还是?
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

無書劍恩仇錄, 好失望...

冇收最歌5強
現實都不重要了.........................

回復 5# hehehaha

may be 2nd version  cd bonus track  + live dvd

EEG人才凋零得好緊要~

唱片名稱叫全職宅男但封面無呢個名?

點解英皇的封面都咁HEA咖?
肯定會出第二版啦
應該會收錄只音樂會DVD的

我懷疑該專輯會投放到各大超級市場方便其歌迷自助選購。

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

我懷疑該專輯會投放到各大超級市場方便其歌迷自助選購。
windyiiyy 發表於 2012-6-13 20:00

笑左;P
放係街市會更加方便佢d fans

呢排英皇突然間出甘多只碟既?
我想問系米國語大碟來的?

同名個人創作大碟????

笑左
放係街市會更加方便佢d fans
KennyCheng23 發表於 13-6-2012 20:22

梗係屋邨大堂啦 , 平時d 保安咁得閒咪收下錢咁囉

梗係屋邨大堂啦 , 平時d 保安咁得閒咪收下錢咁囉
kwanie 發表於 2012-6-14 01:12

同換垃圾膠袋同一位置...................................

其實我覺得封面算唔差的了
實力派的話其實簡簡單單有風格的相一張 一個夠 一個logo就得…

兩年多的心血結晶,  值得支持的一位有潛質歌手!

我都唔清楚 但joey第一隻ep都好似叫未知 (封面得EP1)

冇收最歌5強
現實都不重要了.........................
hehehaha 發表於 2012-6-13 13:04

呢只歌好似有收录在 亚星一班 的合辑入边?
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

唔明點解咁多人對佢有成見,佢一直創作d歌都好好聽好有水準,希望簽左英皇既佢仍然保留對音樂既堅持,加油

首張專輯新聞發佈會
日期:   29 June, 2012 (星期五)
時間:   未確定
地點:   W Hotel - 西九龍柯士甸道西1號
Adason 親自售賣CD, 必須現場購買。

首張專輯宣傳活動
日期:   30 June, 2012 (星期六)
時間:   未確定
地點:   旺角朗豪坊12/F - CD Warehouse
Adason 親自售賣CD, 必須現場購買。

都會買既 無以前咁正啦:(
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

係咪全部歌都國語??

回復 26# totoro

yes

請留意, 羅力威之專輯名稱係 [羅力威] 而不是 “全職宅男 羅力威”

星期五就出喇,好期待:)

「片尾曲」開頭好「空港」…
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

掛名以歌曲喜愛程度

暗號IIV
英皇第二首派台歌
羅力威歌迷會歌
表達與Fans之情義結
無論Fans定其他聽眾都被羅力威歌詞+歌聲深深感動

尋找的是你
舒文重新編製
給聽眾另一味道

花無情
羅力威 DJ Fans 胡凱澄為羅力威填詞
歌詞細膩
充滿詩意

情人季節
以羅力威 DJ Fans 胡凱澄合作
歌曲與小說配合
聽歌同時令你有種甜蜜
像拍拖的感覺

櫻花咒
羅力威簡單的歌聲
足以令聽者享受身處於正熱戀中的時候

無所謂-->
片尾曲
戀愛有結合有分散
必會經歷失戀
心痛之作

紅不紅
講出自己心聲
紅不紅都無所謂

其他歌曲
全職宅男-->
睡不著

$99 free poster

雖然裡面只得一個簡單CD盒
但歌曲贏過一切

隻碟真係好好聽,不枉呢幾年等待
好多以前聽過既歌,重新編曲又有唔同感覺
個人喜歡:  紅不紅、無所謂、櫻花咒

$99 有十首水準好高嘅作品,
全部都係羅力威自己嘅創作,
真係超值! 最喜歡無所謂, 紅不紅,櫻花咒, 暗號LLV, 片尾曲!

聽左幾次
以歌,新人算不過不失
只係唱腔,曲風太多人地ge影子,聽唔出羅力威ge個性
好"唱作人"自己個種獨特性(even IVANA,Khalil,GEM等等一出道就好有自己style)

下張碟真係要好好諗下點先可以"好唔周杰倫"

我喜歡無所謂!! 新人算唔錯! 全隻CD佢一手包辦作曲! 其實我唔多覺得佢似周杰倫!

我覺得佢唱歌好作狀, 把聲又唔係好聽, 一定唔會買

連續2星期香港唱片銷量榜排第四,成績不俗

聽左幾次
以歌,新人算不過不失
只係唱腔,曲風太多人地ge影子,聽唔出羅力威ge個性
好"唱作人"自己個種獨特性 ...
hehehaha 發表於 2012-7-7 12:06

下張碟如果係廣東碟相信一定唔會令你覺得似其他人,私心都希望佢可以快d出廣東歌

琴日睇TVB先真正聽過佢d歌
真心唔好聽 佢把聲
我個人唔中意佢