返回列表 發帖
一首咋
其實偽毒喺903威完之後
喺大台其實出鏡少咗

勁歌佢今年幾乎絕跡
百姓出咗mv咁耐都未plug到去tvb ...
JayantL 發表於 2016-5-13 11:26

周志康送上「勁歌金榜速遞」,公佈「勁歌金榜」頭十位上榜歌MV,包括吳若希<愛>、何雁詩<最真心一對>、張敬軒<緋荔榭‧少年>、鄭俊弘<驚>、鄭欣宜<女神>、劉浩龍<第三條跑道>、吳業坤<百姓>等。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

周志康送上「勁歌金榜速遞」,公佈「勁歌金榜」頭十位上榜歌MV,包括吳若希、何雁詩、張敬軒、鄭俊弘、鄭 ...
hinz 發表於 2016-5-13 11:31

咪就係咁啱出咗優秀選提名先plug咯
明明宜家勁歌plug歌速度都已經好快
都好似出咗mv成個月?

咪就係咁啱出咗優秀選提名先plug咯
明明宜家勁歌plug歌速度都已經好快
都好似出咗mv成個月? ...
JayantL 發表於 2016-5-13 11:41

故意拖到第二回先候選

周志康送上「勁歌金榜速遞」,公佈「勁歌金榜」頭十位上榜歌MV,包括吳若希、何雁詩、張敬軒、鄭俊弘、鄭 ...
hinz 發表於 2016-5-13 11:31

最真心一對究竟想點

而家冇左 MAG
條月巴亻老壓人目標有新 TARGET
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

由吳業坤、鄭世豪、謝文欣、羅鈞滿、譚嘉儀擔綱司儀,邀請得MastaMic作開場演出。大會將根據TVB fun會員投票、民意調查結果及TVB勁歌評審委員會評分,從76首候選歌曲中,頒發20首得獎歌曲。
02 著地 - 鄧麗欣

投左以下個人心水:
1. 我的不死 - 丁悅
2. Simple Girl - 少女標本
4. 如一 - 王菀之
6. 慈禧不是我 - 池希
16. 四不像 - 泳兒
17. 獨一無二 - 泳兒
18. 一雙手 - 林奕匡
19. Children Song - 周國賢
25. 請跟我走 - 陳柏宇
34. 歌莉亞 - 張紋嘉
44. 孤單的貝多芬 - 葉巧琳
46. 雅俗 - 鄧小巧
47. 分手是常識吧  - 鄭欣宜 ft. Supper Moment
65. 你死我活 - J. Arie
66. 多少年 - JW王灝兒
67. 矛盾一生 - JW王灝兒
68. 大吟釀 - KOLOR
71. 新世界 - SIS 樂印姊妹
76. 跟車太貼 - Yellow!

唔知會唔會一半都唔中呢?
堅持唔投星夢>.<

回復 57# matt0605

呢度要入一半,好難

上面有人話星夢只出主題曲唔好
唱OST唔係問題
但可唔可以有啲高質啲嘅主題曲
以前仲係鄧智偉係度果陣
大把歌都好聽 愛不疚 little something等等
而家星夢不斷喺度出垃圾歌
首首都倒模出嚟
又悶啲詞又廢

回復 55# Our_Souvenir

最離譜係壓非星夢既親生仔女,就連佢自己昔日愛將都壓

回復  Our_Souvenir

最離譜係壓非星夢既親生仔女,就連佢自己昔日愛將都壓 ...
阿mark 發表於 2016-5-18 14:35

以前既 TVB 完全唔會好似而家咁變晒質囉

回復 61# Our_Souvenir

因爲以前tvb無自己直属的唱片公司咯,親生仔女唱歌大部份系玩票性質

最真心一對究竟想點
阿mark 發表於 2016-5-13 12:15

呢個禮拜卒之上到冠軍位置啦
06:00PM
勁歌金曲J2版[粵]  

張紋嘉、SiS樂印姊妹、鄒文正各自帶來作品<歌莉亞>、<謝謝你>、<妄想>;準媽媽關心妍亮相「走過樂壇大地」,介紹「拿手Jade式悲情歌」<空心人>。本周「勁歌金榜」冠軍歌是何雁詩的<最真心一對>。

回復 63# csy1106

唔知系咪史上首隻第9個星期先上到勁歌金榜冠軍既歌       8>7>5>2>2>5>4>3>1      以前既計分方式已經62分了

因爲以前tvb無自己直属的唱片公司咯,親生仔女唱歌大部份系玩票性質 ...
阿mark 發表於 2016-5-18 21:51

以前華星都係 TVB 嘎
不過都係廿幾三十年前既事了

回復 65# Our_Souvenir

所以華星每年分到1-2首十大

Vincy將出席2016勁歌金曲優秀選第一回
02 著地 - 鄧麗欣

燒烤叉將出席優秀選

電視廣告介紹有
張敬軒
泳兒
許廷鏗
吳若希
胡鴻鈞
鄭俊弘
谷微
何雁詩
陳柏宇
林奕匡
JW 王灝兒
C AllStar

不過以前電視廣告多數唔準既 唔知今次準唔準啦
不過呢個 list 都大路既

電視廣告介紹有
張敬軒
泳兒
許廷鏗
吳若希
胡鴻鈞
鄭俊弘
谷微
何雁詩
陳柏宇
林奕匡
JW 王灝兒
C AllStar ...
Our_Souvenir 發表於 2016-5-19 21:46

得獎名單 會唔會係咁呢???

張敬軒
泳兒 x2
許廷鏗
吳若希 x2
胡鴻鈞 x2
鄭俊弘 x2
谷微
何雁詩
陳柏宇 x2
林奕匡
JW 王灝兒 x2
C AllStar

祖祖 x2(唔出席特准有獎)

電視廣告介紹有
張敬軒
泳兒
許廷鏗
吳若希
胡鴻鈞
鄭俊弘
谷微
何雁詩
陳柏宇
林奕匡
JW 王灝兒
C AllStar ...
Our_Souvenir 發表於 2016-5-19 21:46

以前唔會show埋名,今次show埋可能係真

得獎名單 會唔會係咁呢???

張敬軒
泳兒 x2
許廷鏗
吳若希 x2
胡鴻鈞 x2
鄭俊弘 x2
谷微
何雁詩
...
kayzzz 發表於 2016-5-19 21:59

其實呢個已經可能係總選岀席既名單
Btw立立 jay sherman rip
02 著地 - 鄧麗欣

希望小巧有

女神有冇得候選

最新消息
JF 會出席喎

毒坤隻百姓冇份咩

希望小巧有

女神有冇得候選
lblemon 發表於 2016-5-19 22:26

女神同百姓都無得候選呀,第一頁有名單

希望小巧有

女神有冇得候選
lblemon 發表於 2016-5-19 22:26

毒坤隻百姓冇份咩
lblemon 發表於 2016-5-19 22:57

其實你識唔識自己碌上去睇下個名單
飯來張口食殘廢餐做乜9
02 著地 - 鄧麗欣

其實你識唔識自己碌上去睇下個名單
飯來張口食殘廢餐做乜9
hinz 發表於 2016-5-19 23:00

我唔敢啦

其實候選名單都唔算太少, 但好多都因唔出席而無奬. 真係變左星夢英皇分奬禮.  如果星夢英皇中誰人仍然冇奬, 真係要考慮轉行

回復 15# l00540

cas會出席的

一向有account, 想投票但每次都彈出,email左去TVB fun, 有人打電話來話因為今年投票為免有人種票或者一人 ...
Ching2015 發表於 2016-5-9 21:24

其實今次原本唔打算投,因為支持開嘅歌手全體都冇親自在ig拉票。後來見到軒粉某post先去投。太多人唔去被skip掉,覺得投黎都冇意思

自從因年頭取得多個奬項. 吳業坤高調上去勁歌宣傳劇透 和連續上多個音樂節目, 但不知為何過後 劇透就突然 ...
hkwilliamsiu 發表於 2016-5-10 09:29

正常啦,毒坤去年一舉揮低晒一眾星夢歌手,當然唔會幫手推佢上位啦

睇到勁歌變成甘,真痛心

美祖返左黎
不過應該都唔會出席

SG無份?

美祖返左黎
不過應該都唔會出席
Our_Souvenir 發表於 2016-5-20 21:50

聽日佢唔系去深圳參加一個show咩?

Our_Souvenir 發表於 2016-5-20 16:20

咩人生面口
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

回復 87# Our_Souvenir

不如佢去啦,都無乜星了,壓軸遲到出場

SG無份?
jun518 發表於 2016-5-20 22:55

多數都唔會有嘎啦

聽日佢唔系去深圳參加一個show咩?
p74d47 發表於 2016-5-20 23:10

禾吾之到嘎

咩人生面口
b01091018 發表於 2016-5-20 23:59

di2da

不如佢去啦,都無乜星了,壓軸遲到出場
阿mark 發表於 2016-5-21 01:11

優秀選遲到冇咁礙眼添
不過睇佢個款都唔稀罕
自從 2014 第一回果單野之後都唔出席優秀選

回復 93# Our_Souvenir

萬年天後開始小氣了
感覺Tvb果年又想捧kay又驚得罪天後

回復 89# p74d47

個show取消左

有無鄧小巧

有jay喎
02 著地 - 鄧麗欣

回復  p74d47

個show取消左
lampard08 發表於 2016-5-21 15:47

點都好,唔系幾想佢出席,同班星夢班友一齊真系好肉酸

di2da

Our_Souvenir 發表於 2016-5-21 13:59

shxt我要驗眼
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

冇咩睇, 所以准時開機睇下, 點知一開機就見到毒坤...