返回列表 發帖
得番3首,Alfred, Fred,希望仲有多首JW
估唔到Fred又連續兩首

https://www.facebook.com/voiceentgp/photos/a.260135177491897.1073741829.240949249410490/5594418908 ...
KITSTON 發表於 2016-5-21 22:48

可能學遭移遲到拎獎
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

驚 剛剛out完 但有獎拎
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

可能學遭移遲到拎獎
RVHOCPC 發表於 2016-5-21 22:52

無啦

8星夢 : 6EEG
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

呢次D豬肉都幾難分喎
我估最後係咁樣 EEG 8首 星夢8首 Sony2首 寰亞1首 Sunny Idea 1首
我估 ...
KITSTON 發表於 2016-5-9 16:49

今次只係估錯四首,算唔錯

12. 完美的生活 - 吳若希
13. 愛 - 吳若希
14. 安守本份 - 谷微
15. 最真心一對 - 何雁詩
16. 四不像 - 泳兒
17. 獨一無二 - 泳兒
18. 一雙手 - 林奕匡
20. 痛 - 洪卓立
22. 讓我放開 - 胡鴻鈞
26. 告別之前 - 陳柏宇
27. 我好得閒 - 容祖兒
28. Gotta Get High - 容祖兒

35. 緋荔榭‧少年 - 張敬軒
36. 記住忘記我 - 許廷鏗
37. Keep On, Fight On - 馮允謙 ft. MastaMic
49. 炮火 - 鄭俊弘
56. 這首歌的名字是秘密 - 鍾舒漫
59. 印記 - 譚嘉儀
62. 夜幕天星 - C AllStar
67. 矛盾一生 - JW王灝兒

13. 愛 - 吳若希
14. 安守本份 - 谷 ...
KITSTON 發表於 2016-5-21 22:56

對祖祖咁有信心

驚 剛剛out完 但有獎拎
hechart 發表於 2016-5-21 22:54

可能就係因為今晚有獎拎先out,目標達成

後面果2個.............
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

可能就係因為今晚有獎拎先out,目標達成
KITSTON 發表於 2016-5-21 22:57

不過 驚 年尾應該會同 仁至義盡 同一個命運
港台又唔上呢首歌
應該都唔會再攞到獎架啦
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

又冇SG

語言偽術
所有得獎歌手都有機會角逐總選歌曲獎,其實無得獎都有機會

鏗鏗今次啲咬字好恐怖
之前啲 live 唱呢首都冇咁差 ...
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

不過 驚 年尾應該會同 仁至義盡 同一個命運
港台又唔上呢首歌
應該都唔會再攞到獎架啦 ...
cymusic 發表於 2016-5-21 23:01

都99%無獎架啦 佢咁多其他歌

13. 愛 - 吳若希
14. 安守本份 - 谷 ...
KITSTON 發表於 2016-5-21 22:56

我都錯4首:小巧,陳凱彤,谷微,譚嘉儀

groupmate 冇,令可信性高左好多

又冇SG
skyhorse1111 發表於 2016-5-21 23:01

SG幫viu唱動畫片主題曲

其實攞多過一首好威威咩
倒不如讓番幾個位出離比其他未攞過嘅歌手好過啦

自己的情歌 謝謝你 R.I.P.
利申:唔係鏡粉

陳柏宇Fans得3個???
KITSTON 發表於 2016-5-21 22:00

係個會長帶咗好多個Phil燈牌,Jason得4個燈牌(Jason & phil個會長都係同一個人)
Infinity & Eternity

似係得兩張霏俾fans club

咁陰功
KITSTON 發表於 2016-5-21 22:04

Jason & Phil 夾埋有好多張飛

Cctvb d 音響同咪真係垃圾到不能
聽到頭都痛
ricnature 發表於 2016-5-21 22:19

我係現場聽,仲再垃圾啲

個節目做完先知做咗,陰公

回復 268# simpleme

可能低到俾唔落

係個會長帶咗好多個Phil燈牌,Jason得4個燈牌(Jason & phil個會長都係同一個人) ...
pooh1460 發表於 2016-5-22 01:44

Jason & Phil 夾埋有好多張飛
pooh1460 發表於 2016-5-22 01:46

原來係咁

Jason咁少燈牌

原來係咁

Jason咁少燈牌
KITSTON 發表於 2016-5-22 12:14

Jason 根本冇一個統一fansclub,所以咪搞成咁

pooh1460 發表於 2016-5-22 12:36

咁phil同jason關係變差可能跟fanclub會長有部分關係
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

聽講話個會長鍾意phil多過jason 結果搞到單單係jason fans club成員既人對phil不滿  ...
nicholashin 發表於 2016-5-22 16:18

同hotcha 反目事件一樣
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

係個會長帶咗好多個Phil燈牌,Jason得4個燈牌(Jason & phil個會長都係同一個人) ...
pooh1460 發表於 2016-5-22 01:44

賤,女人變起心上黎真係...
睇住jason fans club演變成咁sad到喊出黎
其實jason真係好高eq
希望另外果邊做返好啲,唔使靠佢

回復 281# matthew1990

不要再說了
利申:唔係鏡粉

回復 281# matthew1990

睇怕今年
最男女:張敬軒 吳若希
金曲金:許廷鏗
男女演繹:陳柏宇 泳兒 ...
Hanson 發表於 2016-5-22 16:09

憑呢個live
雖然今次冇一個女歌手表現滿意
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

但係呢招似乎對收視無助,喺今日公佈嘅收視成績,《2016勁歌》平均收視只係得到9.7點收視(約63萬名觀眾),比上周同時段跌咗7.3點(約47萬名觀眾),去到尾聲收視只係8.7點(約56萬名觀眾),跌到得番單位數字!

睇番過往啲收視成績,喺2015年嘅勁歌金曲優秀選第一回,仲見到有15點收視(約97萬名觀眾),之後喺第二回跌到去得10點收視(約65萬名觀眾),點知今次仲低,得番9.7點(約63萬名觀眾),唔知大台又有乜嘢招數救亡?
02 著地 - 鄧麗欣

但係呢招似乎對收視無助,喺今日公佈嘅收視成績,《2016勁歌》平均收視只係得到9.7點收視(約63萬名觀眾), ...
hinz 發表於 2016-5-23 19:06

寧願得罪咁多公司都唔要收視
都唔知咩心態黎,反其道而行
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

但係呢招似乎對收視無助,喺今日公佈嘅收視成績,《2016勁歌》平均收視只係得到9.7點收視(約63萬名觀眾), ...
hinz 發表於 2016-5-23 19:06

下,仲有9.7點收視咁多???香港人真係有d問題

寧願得罪咁多公司都唔要收視
都唔知咩心態黎,反其道而行
sam6a 發表於 2016-5-23 19:12

連救亡都唔使啦,執 __ 咗佢啦

下,仲有9.7點收視咁多???香港人真係有d問題
kayzzz 發表於 2016-5-23 19:15

睇勁歌貪佢有live (照妖鏡
其實最大問題都係人丁單薄.
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

睇勁歌貪佢有live (照妖鏡
其實最大問題都係人丁單薄.
b01091018 發表於 2016-5-23 23:32

其實tvb行錯棋law
同環球華納黎個真和好, 之後年尾呃呃氹氹兩間公司出席總選
多埋Gin Lee, Aga, Shiga, Janice出席
然後最女俾弱雞 直頭可以抬高埋弱雞含金量
又唔洗睇蛋記面色俾靚泳(可能)
Herman so....
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

pooh1460 發表於 2016-5-22 12:36

做咩又loop番呢單野
2009年sony話幫phil就要jason 既fans去做phil fans
(無限果期)
搞到有堆人唔鍾意走左,
而家leader就食兩家茶禮, 一路做做到而家咁樣
好似連平原習作都會見到隻紅髮女鬼

回復 291# sam6a

以上單位,除了衞蘭,其他可以爭最女咩??
舊年如果華納肯玩,最男可能系周柏豪,甘又系佢驚去陪襯定覺得自己唔夠班啊?
講到底,大家都系想自己喜愛果個有獎姐

其實tvb行錯棋law
同環球華納黎個真和好, 之後年尾呃呃氹氹兩間公司出席總選
多埋Gin Lee, Aga, Shiga, Ja ...
sam6a 發表於 2016-5-24 12:42

之前tvb 就係出呢d 招, 話100% 全民投票決定, 結果tvb 派系歌手和tvb歌佔左大部分高位歌曲奬(當然果時唔敢去到咁盡, 大奬仍然比返容祖兒)... paco 一開始已經睇穿, 叫fiona 唔好出席陪襯星夢班人, 之後果年開始, 東亞只派燒烤叉出席, 華納全線不出席, 再之後謝安琪都唔再出席.

回復  sam6a
舊年如果華納肯玩,最男可能系周柏豪,甘又系佢驚去陪襯定覺得自己唔夠班啊?
講到底,大家都系想自己喜愛果個有獎姐

阿mark 發表於 2016-5-24 12:51

laugh die me
why u always so pun?
02 著地 - 鄧麗欣

回復 295# nicholashin

甘版稅之前環球無大獎咩???

回復 296# hinz

甘版主大人你都認同第一句啦

回復 299# nicholashin

我系話07-09年啊,偏心英皇都系得萬年金姐
環球一樣年年有大獎

回復  sam6a

舊年如果華納肯玩,最男可能系周柏豪,甘又系佢 ...
阿mark 發表於 2016-5-24 12:51

你都傻既,機會係零至真,適逢美祖淡出,美軒只會更穩
舊年就係華納R唔到最男俾pakho先成間公司同無記反面
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

回復 301# sam6a

所以擺到明就系唱片公司爭唔到咪唔玩咯
照你甘講,同偏帮英皇好似無乜關係

之前tvb 就係出呢d 招, 話100% 全民投票決定, 結果tvb 派系歌手和tvb歌佔左大部分高位歌曲奬(當然果時唔 ...
lblemon 發表於 2016-5-24 12:59

舊年女皇冇得入選金曲做到出哂腸
怕美祖多粉令到弱雞冇得蟬聯
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

做咩又loop番呢單野
2009年sony話幫phil就要jason 既fans去做phil fans
(無限果期)
搞到有堆人唔鍾意走左 ...
艾石仔 發表於 2016-5-24 12:51

唔好再提呢個bxxxh
好想知佢去兩人都出席嘅活動時個心有冇少少唔舒服

其實只有知道咁多年發生過咩事嘅人
先會明我點解咁憎sony

以tvb現時洗腦手法同投票/市場調查機制,唔使做馬,佢啲人同歌都佔盡優勢。冇左Eason,環球同華納邊有人有可能贏到大獎?輸唔起、唔想做陪襯咪唔去囉,咁又係嘅,堂堂男金冇理由要咁委屈架嗎。

所以已經唔係頒獎禮嘅問題,而係tvb喺音樂上整體策略同方向根本嚴重扭曲。而家唯有希望喺咁多負評嘅情況下,EEG同Sony快啲退出唔玩,等個頒獎禮自動摺埋。

講返今年,如果Joey唔去,只有Kay可以贏到弱雞,睇下tvb傾唔傾得掂啦。