返回列表 發帖
呢次D豬肉都幾難分喎
我估最後係咁樣 EEG 8首 星夢8首 Sony2首 寰亞1首 Sunny Idea 1首
我估TVB咁錫葉巧琳可能都會分番首俾佢,不過又唔知tun到邊首出黎
12. 完美的生活 - 吳若希
13. 愛 - 吳若希
14. 安守本份 - 谷微
15. 最真心一對 - 何雁詩
16. 四不像 - 泳兒
17. 獨一無二 - 泳兒
18. 一雙手 - 林奕匡
20. 痛 - 洪卓立
22. 讓我放開 - 胡鴻鈞
26. 告別之前 - 陳柏宇
27. 我好得閒 - 容祖兒
28. Gotta Get High - 容祖兒
35. 緋荔榭‧少年 - 張敬軒
36. 記住忘記我 - 許廷鏗
37. Keep On, Fight On - 馮允謙 ft. MastaMic
49. 炮火 - 鄭俊弘
56. 這首歌的名字是秘密 - 鍾舒漫
59. 印記 - 譚嘉儀
62. 夜幕天星 - C AllStar
67. 矛盾一生 - JW王灝兒

========================
個人心水唔夠20首

13. 愛 - 吳若希
19. Children Song - 周國賢
20. 痛 - 洪卓立
25. 請跟我走 - 陳柏宇
63. 后會無期 - C AllStar ft. 梁詠琪
65. 你死我活 - J. Arie
66. 多少年 - JW王灝兒
69. 自己的情歌 - Regen C 張惠雅

佢同Jinny, Hubert應該兩首都入晒 >.<
matt0605 發表於 2016-5-9 16:40

不過今回星夢要分埋俾Groupmate、何雁詩同譚嘉儀,如果Jinny, Hubert, Fred都每人兩首加埋Alfred一首,就已經一半
唔知tvb做唔做得出呢

電視廣告介紹有
張敬軒
泳兒
許廷鏗
吳若希
胡鴻鈞
鄭俊弘
谷微
何雁詩
陳柏宇
林奕匡
JW 王灝兒
C AllStar ...
Our_Souvenir 發表於 2016-5-19 21:46

以前唔會show埋名,今次show埋可能係真

希望小巧有

女神有冇得候選
lblemon 發表於 2016-5-19 22:26

女神同百姓都無得候選呀,第一頁有名單

又係Hins打頭陣

后會無期應該真係無
吳若希就好大機會有多首完美的生活

Hins D噴水詞都唔錯

專登安排Jason同Hubert一齊

陳柏宇Fans得3個???

已經收到 Happy Birthday (鍾舒漫), Happy Birthday (鄭俊弘), 生日快樂,青春常駐(張敬軒)嘅派台碟{ ...
RVHOCPC 發表於 2016-5-21 21:59

Happy Birthday (鄭俊弘) 無華語,唔上得榜

你又唔去?
RVHOCPC 發表於 2016-5-21 22:01

似係得兩張霏俾fans club
似2個人 3個牌
momoko 發表於 2016-5-21 22:02

咁陰功

以為係慢功出細貨,安徒生的錯添

泳兒一次過拎晒兩首然後走得?

但係你係中大陳柏宇fans club會長啵
btw泳兒兩首 新一姐
RVHOCPC 發表於 2016-5-21 22:06

無會員

欣宜好正

做咩俾時間個羅鈞滿自辯

咩第一首呀

Groupmate係咪無黎呢?如果係都幾難幾難得
譚嘉儀唔知有無呢?如果無,不過又在場做司儀都幾難受

如果一定要呢度揀一首,我希望係最真心一對
hechart 發表於 2016-5-21 22:26

最真心一對仲要夾埋報榜時間

我估記住忘記我

又笑十了大歲

後會無期咁都搵唔到

係咪暗示完美的生活QC做得差

頭先轉左睇VIU, 係咪CAS 後會無期都有?
lblemon 發表於 2016-5-21 22:40

無呀,只係玩遊戲,叫C AllStar o係張photoshop左o既poster找錯處,有後會無期呢個歌名,佢地發覺唔到應該係"后"

愛回落做咩

最後冇安守本分嘅話我應該會喊一日
RVHOCPC 發表於 2016-5-21 22:43

https://www.facebook.com/voiceentgp/photos/a.260135177491897.1073741829.240949249410490/559441890894556/?type=3&theater星夢大合照無Groupmate,完。

BTW 呢個無咁激o既最真心一對又幾好聽喎

佢之前攞過啦
momoko 發表於 2016-5-21 22:48

講緊何雁詩

得番3首,Alfred, Fred,希望仲有多首JW
估唔到Fred又連續兩首

呢次D豬肉都幾難分喎
我估最後係咁樣 EEG 8首 星夢8首 Sony2首 寰亞1首 Sunny Idea 1首
我估 ...
KITSTON 發表於 2016-5-9 16:49

今次只係估錯四首,算唔錯

12. 完美的生活 - 吳若希
13. 愛 - 吳若希
14. 安守本份 - 谷微
20. 痛 - 洪卓立
27. 我好得閒 - 容祖兒
28. Gotta Get High - 容祖兒

37. Keep On, Fight On - 馮允謙 ft. MastaMic
49. 炮火 - 鄭俊弘
56. 這首歌的名字是秘密 - 鍾舒漫
59. 印記 - 譚嘉儀
62. 夜幕天星 - C AllStar

驚 剛剛out完 但有獎拎
hechart 發表於 2016-5-21 22:54

可能就係因為今晚有獎拎先out,目標達成

語言偽術
所有得獎歌手都有機會角逐總選歌曲獎,其實無得獎都有機會

不過 驚 年尾應該會同 仁至義盡 同一個命運
港台又唔上呢首歌
應該都唔會再攞到獎架啦 ...
cymusic 發表於 2016-5-21 23:01

都99%無獎架啦 佢咁多其他歌

係個會長帶咗好多個Phil燈牌,Jason得4個燈牌(Jason & phil個會長都係同一個人) ...
pooh1460 發表於 2016-5-22 01:44

Jason & Phil 夾埋有好多張飛
pooh1460 發表於 2016-5-22 01:46

原來係咁

Jason咁少燈牌