返回列表 發帖
一首咋
其實偽毒喺903威完之後
喺大台其實出鏡少咗

勁歌佢今年幾乎絕跡
百姓出咗mv咁耐都未plug到去tvb ...
JayantL 發表於 2016-5-13 11:26

周志康送上「勁歌金榜速遞」,公佈「勁歌金榜」頭十位上榜歌MV,包括吳若希<愛>、何雁詩<最真心一對>、張敬軒<緋荔榭‧少年>、鄭俊弘<驚>、鄭欣宜<女神>、劉浩龍<第三條跑道>、吳業坤<百姓>等。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

由吳業坤、鄭世豪、謝文欣、羅鈞滿、譚嘉儀擔綱司儀,邀請得MastaMic作開場演出。大會將根據TVB fun會員投票、民意調查結果及TVB勁歌評審委員會評分,從76首候選歌曲中,頒發20首得獎歌曲。
02 著地 - 鄧麗欣

Vincy將出席2016勁歌金曲優秀選第一回
02 著地 - 鄧麗欣

得獎名單 會唔會係咁呢???

張敬軒
泳兒 x2
許廷鏗
吳若希 x2
胡鴻鈞 x2
鄭俊弘 x2
谷微
何雁詩
...
kayzzz 發表於 2016-5-19 21:59

其實呢個已經可能係總選岀席既名單
Btw立立 jay sherman rip
02 著地 - 鄧麗欣

希望小巧有

女神有冇得候選
lblemon 發表於 2016-5-19 22:26

毒坤隻百姓冇份咩
lblemon 發表於 2016-5-19 22:57

其實你識唔識自己碌上去睇下個名單
飯來張口食殘廢餐做乜9
02 著地 - 鄧麗欣

有jay喎
02 著地 - 鄧麗欣

個羅鈞滿仲未俾人炒既?
02 著地 - 鄧麗欣

做乜9有伴舞
02 著地 - 鄧麗欣

係咪jw cas jinny 都多一首呀
02 著地 - 鄧麗欣

陳柏宇張相幾好喎
未見過既
02 著地 - 鄧麗欣

Pun
夾硬馬獨一無二入去
02 著地 - 鄧麗欣

班fans又嗌歌
仲要咁大聲
02 著地 - 鄧麗欣

馮允謙霉d定洪卓立
02 著地 - 鄧麗欣

佢而家唔係成日幫其他台? 但TVB都俾佢上榜同拎獎
hechart 發表於 2016-5-21 22:25

成日ig 吊Tvb  tim
02 著地 - 鄧麗欣

唉呀
我愛上左你呀胡鴻鈞
好正
02 著地 - 鄧麗欣

想問而家頒左幾多首呀?
csy1106 發表於 2016-5-21 22:39

35. 緋荔榭‧少年 - 張敬軒
13. 愛 - 吳若希
62. 夜幕天星 - C AllStar
67. 矛盾一生 - JW王灝兒
22. 讓我放開 - 胡鴻鈞
26. 告別之前 - 陳柏宇
16. 四不像 - 泳兒
17. 獨一無二 - 泳兒
20. 痛 - 洪卓立
11. 第一次擁抱 - 狄易達
37. Keep On, Fight On - 馮允謙 ft. MastaMic
23. 如夢初醒 - 胡鴻鈞
18. 一雙手 - 林奕匡
56. 這首歌的名字是秘密 - 鍾舒漫
12. 完美的生活 - 吳若希
47. 分手是常識吧  - 鄭欣宜 ft. Supper Moment
15. 最真心一對 - 何雁詩
48. 驚 - 鄭俊弘
49. 炮火 - 鄭俊弘
36. 記住忘記我 - 許廷鏗
02 著地 - 鄧麗欣

8星夢 : 6EEG
02 著地 - 鄧麗欣

但係呢招似乎對收視無助,喺今日公佈嘅收視成績,《2016勁歌》平均收視只係得到9.7點收視(約63萬名觀眾),比上周同時段跌咗7.3點(約47萬名觀眾),去到尾聲收視只係8.7點(約56萬名觀眾),跌到得番單位數字!

睇番過往啲收視成績,喺2015年嘅勁歌金曲優秀選第一回,仲見到有15點收視(約97萬名觀眾),之後喺第二回跌到去得10點收視(約65萬名觀眾),點知今次仲低,得番9.7點(約63萬名觀眾),唔知大台又有乜嘢招數救亡?
02 著地 - 鄧麗欣

回復  sam6a
以上單位,除了衞蘭,其他可以爭最女咩??
舊年如果華納肯玩,最男可能系周柏豪,甘又系佢驚去陪襯定覺得自己唔夠班啊?
講到底,大家都系想自己喜愛果個有獎姐

阿mark 發表於 2016-5-24 12:51

laugh die me
why u always so pun?
02 著地 - 鄧麗欣