返回列表 發帖
燒烤叉將出席優秀選

希望小巧有

女神有冇得候選

毒坤隻百姓冇份咩

其實你識唔識自己碌上去睇下個名單
飯來張口食殘廢餐做乜9
hinz 發表於 2016-5-19 23:00

我唔敢啦

其實候選名單都唔算太少, 但好多都因唔出席而無奬. 真係變左星夢英皇分奬禮.  如果星夢英皇中誰人仍然冇奬, 真係要考慮轉行

回復 15# l00540

cas會出席的

一向有account, 想投票但每次都彈出,email左去TVB fun, 有人打電話來話因為今年投票為免有人種票或者一人 ...
Ching2015 發表於 2016-5-9 21:24

其實今次原本唔打算投,因為支持開嘅歌手全體都冇親自在ig拉票。後來見到軒粉某post先去投。太多人唔去被skip掉,覺得投黎都冇意思

自從因年頭取得多個奬項. 吳業坤高調上去勁歌宣傳劇透 和連續上多個音樂節目, 但不知為何過後 劇透就突然 ...
hkwilliamsiu 發表於 2016-5-10 09:29

正常啦,毒坤去年一舉揮低晒一眾星夢歌手,當然唔會幫手推佢上位啦

冇咩睇, 所以准時開機睇下, 點知一開機就見到毒坤...

軒仔有黎, 應該係拎完即走

多謝TVB, 第一節已經有軒仔, CAS, 之後可以調低音量做其它野

係咪jw cas jinny 都多一首呀
hinz 發表於 2016-5-21 21:53

jinny一定唔只一首啦

我都希望JW CAS 可以有2首

Hins D噴水詞都唔錯
KITSTON 發表於 2016-5-21 21:55

其餘2個只識happy birthday

陳柏宇胡鴻鈞失散多年終於重遇
bagfgfcde 發表於 2016-5-21 21:58

杜德偉, 許志安接班人出現了

欣宜清唱女神好好聽
victor1991415 發表於 2016-5-21 22:12

X2, 樂壇坦克車係得既

做咩俾時間個羅鈞滿自辯
KITSTON 發表於 2016-5-21 22:14

佢可能爆肚架咋

咦? 同立立大合唱果D 係軒粉定立粉?

岩岩羅鈞滿講咩? miss左
hechart 發表於 2016-5-21 22:16

認錯咯, 之前佢醉駕嘛.

見到di2da都有真係得啖笑
第一次擁抱 唔知幾多人係第一次聽呢
tom 發表於 2016-5-21 22:19

紅軍D翻唱歌真係冇乜賣點.

紅軍以前V面架喎, 係咪肥左好多, 塊面圓晒?

PHIL

希望唔好太差
XYZZY 發表於 2016-5-21 22:30

佢今日把聲几沙... 唱得都係咁啦, 都唔會expect phil唱得好好.

不過phil 要執執佢唱LIVE 果個神情

後會無期咁都搵唔到
KITSTON 發表於 2016-5-21 22:39

頭先轉左睇VIU, 係咪CAS 後會無期都有?

無呀,只係玩遊戲,叫C AllStar o係張photoshop左o既poster找錯處,有後會無期呢個歌名,佢地發覺唔到應該 ...
KITSTON 發表於 2016-5-21 22:42

玩找錯處遊戲 only

thanks....純粹比佢地出多次鏡

其實tvb行錯棋law
同環球華納黎個真和好, 之後年尾呃呃氹氹兩間公司出席總選
多埋Gin Lee, Aga, Shiga, Ja ...
sam6a 發表於 2016-5-24 12:42

之前tvb 就係出呢d 招, 話100% 全民投票決定, 結果tvb 派系歌手和tvb歌佔左大部分高位歌曲奬(當然果時唔敢去到咁盡, 大奬仍然比返容祖兒)... paco 一開始已經睇穿, 叫fiona 唔好出席陪襯星夢班人, 之後果年開始, 東亞只派燒烤叉出席, 華納全線不出席, 再之後謝安琪都唔再出席.

舊年女皇冇得入選金曲做到出哂腸
怕美祖多粉令到弱雞冇得蟬聯 ...
sam6a 發表於 2016-5-24 15:33

女皇會多街客投,不用靠容粉。女皇的確係一隻好主題曲,又hit

不封殺女皇嘅話,單靠內部評審分數未必夠弱雞隻乜乜歌捻金曲金。

咁咪 弱雞最女 -> 全城恥笑 -> 英皇終於覺得成件事7到唔可以比軒仔再去 -> 勁歌收皮,或轉型成為台慶一部 ...
Crooks 發表於 2016-5-24 18:32

唔會咁的,蛋記好多梅香,蛋記會派軒仔出席拎最男,帶埋師弟妹拎奬,大台扼唔到香港人,但扼到廣東省和海外華人,以為拎到總選奬好勁。蛋記梅香在廣東省應該接到騷的。

Sony更唔會反面,男歌手後繼人才單薄,佢手上兩張牌都係男,上緊位,輸比軒仔服氣而且柏宇拎到演繹男,計落有着數,所以不會理女歌手果邊點玩

其實最後joey應該都會去,佢咁愛獎
但tvb絕對有可能黐線到俾個最女弱希 ...
kayzzz 發表於 2016-5-24 18:45

容祖冇最女一定唔去。呃女皇去但臨時頒比若希嘅話,蛋一定反面。

容唔去咪弱希攞最女囉
kayzzz 發表於 2016-5-24 19:19

所以今年一定弱雞最女,軒仔最男

俾弱希整cheap晒啲獎
唔知軒仔願唔願去呢
軒仔攞最男即係代表同最女弱希同grade  ...
kayzzz 發表於 2016-5-24 19:31

軒一定去,一來未摞到厭倦,二來要照住啲細,三來佢本身係世界仔,盡量想面面俱圓。

美祖見美kay唔玩,得弱雞同佢爭已經唔多高興忍唔住寸弱雞唔夠班
可能係觸發放風淡出既原因之 ...
sam6a 發表於 2016-5-24 19:43

我都係咁諗