返回列表 發帖
岩岩睇返先知原來小霞就係黄綺珊 lol
勁唱得同埋睇過篇報導佢都幾想拎金曲獎
唔知有冇機 ...
victor1991415 發表於 2016-5-15 14:23

基本上零機會 金曲獎唔會太過偏好唱功超曬班噶人如果唔系黃小琥 ALin一早攞咗
其實今年正路會系兩個親生女爭 就算爆冷都睇好許哲珮

A Lin 真係金曲獎最大遺珠
victor1991415 發表於 2016-5-15 18:00

我覺得Fish比較慘D 每次有機會拿都會有更加變態噶人擋路
燕尾蝶同崇拜都係大熱但係都係輸

相反A Lin除咗寂寞不痛果一年有少少競爭力 其他入圍年份都係屬於陪跑

罪惡感明顯係有嘢唔同左既
但都剩係入到圍 .....
victor1991415 發表於 2016-5-16 23:02

罪惡感太難聽
另外Jolin音樂性同A Lin完全無得比
唔好講舞娘同Muse呢兩隻巔峰之作
就算系呸 都係ALin呢一世基本製作唔出黎噶作品

LM等睇蔡健雅下隻專輯又轉型
bagfgfcde 發表於 2016-6-25 23:51

越轉越衰 真係唔該佢唔好亂黎

印像中金曲獎唔太偏好唱功取勝既歌手 ...
彭佳慧今次真係吐氣揚眉 100%全中
幾時到Fish 同A Lin ...
victor1991415 發表於 2016-6-26 00:00

宜家彭佳慧攞咗 真係有d鄧ALin 黃小琥 家家呢d歌手唔抵

都有少少 ..,彭佳慧 A Lin 黄小琥 家家 even 係今屆都有份角逐既小霞都係唱功型歌手 ...
希望金曲獎之後 ...
victor1991415 發表於 2016-6-26 00:29

輪唱功同今次噶專輯 黃媽會比彭佳慧出色

最佳新人競爭超激烈,原有評審建議可否同時選出2名,但依法不合,最後由「星光幫」謝震廷勝出,理由是他的 ...
CunninG 發表於 2016-6-26 10:49

以為熊仔攞硬 不過真係超中意謝震廷只碟