返回列表 發帖

[Aug-Sep/2016] 郭富城舞林密碼世界巡迴演唱會2016香港站

郭富城舞林密碼世界巡迴演唱會2016香港站
演唱會日期:2016年8月21-28日及9月1-4、6-8日
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
門票售價:HK$980 / HK$580 / HK$380

東亞信用卡優先訂票日期      2016年5月30日至6月5日

熱線及網址          28 611 611   www.aegticketing.com

(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。AEG Promotion Ltd.將收取每張門票HK$32之手續費。)

好貴呀D飛

咁傳聞sammi8月28開part2系流料黎既~唔知郭天王會唔會加場lor?

終於都要來了……唔知今次啊王有咩嘢要玩咁呢,會唔會將個舞台倒轉喺天花板跳舞?

咁傳聞sammi8月28開part2系流料黎既~唔知郭天王會唔會加場lor?
teennum1 發表於 2016-5-16 10:26

純屬謠言……希望啊王加場喺前面19號和20號喺週五週六

聽聞SAMMI 8月頭開PART 2,但到現在都未公佈,好似怪怪地咁.
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

新聞寫係不過主辦單位連舉辦地點都保密,只稱6月才會正式公布。
即係未必紅館.

四大天王逐個開……城城嘅show至少睇翻兩場希望城城唔好再唱失憶諒解備忘錄,分享愛,動起來……這幾首歌啦,聽膩了。希望多唱一些99~2004之間嘅歌曲,例如愛情大舞臺,因愛之名,錯愛的呼喚,野草,愛下去等等,仲有唔好再玩乜嘢積木單杠啦,第四晚心情跳翻最原始果種舞步最正。主題曲唔知會唔會喺新歌呢,舊歌唔通用《風裡密碼》?仲有以後啊王開show喺唔喺都要用“舞林”來做主題,04年舞台寶典,05年飛躍舞林,07/08年舞林正傳,2011/12與2013舞臨盛宴,2016舞林密碼,應該改下主題風格啦

You and me
霧裡清風
雨中感嘆號
童話小公主
新的喝彩
唱下去

想睇 but can not afford $980 too expensive lol
love wins!

四大天王接二連三開

今日開始優先訂票~~~~

四大天王接二連三開
GTlkong32 發表於 2016-5-20 11:00

喺一種規律,2011年都喺一樣:劉德華,張學友,黎明,郭富城同一年開紅館,史上奇跡

四大天王逐個開……城城嘅show至少睇翻兩場希望城城唔好再唱失憶諒解備忘錄,分享愛,動起來……這幾首歌啦 ...
乐坛风云 發表於 2016-5-16 15:00

同Sammi 乜mi 襪mi 一樣,咁多次乜Q mi 都用哂啦

我都好期待佢嘅演唱會, 真係覺得睇一場少一場, 50歲仲可以又唱又跳, 又唔斷氣, 又唔使用提詞器, 唔請嘉賓自己玩晒, 真心佩服!

不過都同意上面講嘅野, 就係重複用"舞林XX" 做演唱會名,太重複啦, 另外舊歌如You and me, 雨中感嘆號, 童話小公主, 火熱動感lalala嗰D大家都好想聽返嘅

好貴呀D飛
Jacz 發表於 2016-5-16 10:06

好似今年好多歌手都有加價, 不過佢不嬲都係大製作, 上次都680, 之後D歌手都集體上680

新聞寫係不過主辦單位連舉辦地點都保密,只稱6月才會正式公布。
即係未必紅館. ...
edwin0912 發表於 2016-5-16 14:49

好似話9月開

聽聞SAMMI 8月頭開PART 2,但到現在都未公佈,好似怪怪地咁.
dom 發表於 2016-5-16 12:33

OT一下:
   問一下資深的MI迷,8月份MI壇野是真的假的???
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

假的,sammi 9月中開

OT一下:
   問一下資深的MI迷,8月份MI壇野是真的假的???
Kenny 發表於 2016-5-31 22:22

今日已有消息話係開16-20 & 22 SEP 2016

好似今年好多歌手都有加價, 不過佢不嬲都係大製作, 上次都680, 之後D歌手都集體上680 ...
saturnrthk 發表於 2016-5-31 13:52

出年開始唔會集體上980吧

我猜應該加場喺前面兩場

其實呢個宣傳照都好普通下

其實呢個宣傳照都好普通下
kanxd 發表於 2016-6-2 17:49

冇前幾次咁重視吖,感覺上呢次搞得太倉促

冇前幾次咁重視吖,感覺上呢次搞得太倉促
lightupmylight 發表於 2016-6-2 18:48

我諗佢太忙啦~ 仲係馬來西亞拍緊拍戲, 之後係演唱會之前仲有兩個電影宣傳要做

貌似風頭被另一女歌手搶曬咗吖,唔知城城今次票房如何嗯

貌似風頭被另一女歌手搶曬咗吖,唔知城城今次票房如何嗯

還未正式開始發售.

郭富城 演唱會 2016 公開售票!!
公開發售: 2016年6月22日10am起 城市電腦售票網 Urbtix

還未正式開始發售.

郭富城 演唱會 2016 公開售票!!
公開發售: 2016年6月22日10am起 城市電腦售票網 Urb ...
hkwilliamsiu 發表於 2016-6-15 11:58

呢個確實唔使擔心,城城屬於個種慢熱型,只喺越賣越爆個種

加場

加場
saturnrthk 發表於 2016-6-18 10:26

尚記得 上次公開發售 都無大塞車...
    仲要10點半都仲買到頭兩行!
    有無咁有把握爆哂?
    我坐等特價飛

尚記得 上次公開發售 都無大塞車...
    仲要10點半都仲買到頭兩行!
    有無咁有把握爆哂?
     ...
hin0526 發表於 2016-6-18 10:37

唔會一開始就爆,但應該會慢熱,城城票價貴咗d咯

你好明顯唔知佢上次滯銷成點
有幾場上座率唔到五成
QWE 發表於 2016-6-20 08:34

唔係吧,郭天王上座率不到五成,甘仲開甘多場,建議佢開八場就夠啦

你好明顯唔知佢上次滯銷成點
有幾場上座率唔到五成
QWE 發表於 2016-6-20 08:34

REALLY 五成??

我都去過又未試過喎, 點都坐滿

REALLY 五成??

我都去過又未試過喎, 點都坐滿
saturnrthk 發表於 2016-6-20 15:40

無咩可能得五成嘅,城城演唱會還是很有保障的

好明顯你冇經歷過佢上次演唱會啦
去問下佢d歌迷咪知
QWE 發表於 2016-6-20 18:08

唔係好相信你講個嘢lol

奇袋今次果台搞咩

其實可以理解Aaron 的壓力。黎明系四大天王打響頭炮,珠玉在前,Aaron 第二個開唱,唔可以輸。
再加上Mi 場場爆,如果此時唔加場,天王顏面何存?

不過上次銷量不理想也的確被報導過。可能Aaron 被"舞王"的頭銜局限,很難一直尋求突破。

開12場,980黑足12場
紅區正面全黑,癡線

其實可以理解Aaron 的壓力。黎明系四大天王打響頭炮,珠玉在前,Aaron 第二個開唱,唔可以輸。
再加上Mi 場 ...
xteve 發表於 2016-6-22 00:50

都係學友聖誕無壓力

城市售票網癱瘓,都係入無到

下~~~超容易就入到去喇喎~~~~~~~~~~~

下~~~超容易就入到去喇喎~~~~~~~~~~~
Alantse722 發表於 2016-6-22 10:21

15分鐘後確實好容易入到,仲刷到4行嘅飛

估唔到好順
580 x 2, 黑色位
內部陰啲陰啲放返出嚟

15分鐘後確實好容易入到,仲刷到4行嘅飛
lightupmylight 發表於 2016-6-22 11:03

我都係 買到75--4行
love wins!