返回列表 發帖
喜歡男子雙打結果
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

反Kary一晚

留不低(勁歌live)

開心

支持台灣成為大國 勇奪兩金!

丹台台印中 就最開心
JasOh103 發表於 2021-7-31 23:45

中五分四

Gin 一姐 Aga二妹
JasOh103 發表於 2022-5-15 14:45

Gaga唔駛出已打低 gin+ yan ting

唔知香港公開賽幾時有賽程

想買初賽飛但等埋賽程先

我已經買左飛,但你係咪想知抽籤對陣對係具體賽程 (例如邊日係打幾多強 ?)

因為有好多資訊都出 ...
chanchan0909 發表於 2023-8-18 13:39

yes 具體賽程
見到初賽 半準決賽等etc.

咁等下星期二 thanks
可以再講多少少睇下幫唔幫到你

12/9 (二) 9:00AM 資格賽,4:00PM 開始男雙女雙 32 強 [呢日免 ...
chanchan0909 發表於 2023-8-18 14:40

thanks chan09

可以再講多少少睇下幫唔幫到你

12/9 (二) 9:00AM 資格賽,4:00PM 開始男雙女雙 32 強 [呢日免 ...
chanchan0909 發表於 2023-8-18 14:40

希望睇到牙朗牙耀內戰

你搵到籤表睇黎  啲籤抽得差到 ... 男單 1/4 區全部都有實力
混雙 鄧謝 VS 李吳 首輪內戰 ... {:1 ...
chanchan0909 發表於 2023-8-22 22:15

男單 1/4 區私心當然想牙朗對李梓嘉再贏埋 不過要先希望內戰出現到

睇左個幾鐘終於等到呂吳險勝 每分都好緊揍
雙楊就籤運不佳都無計

聽晚晚間場吸引過日間場
32 強早晚場嘅價錢一樣,早場比賽多啲,再將一啲焦點戰安排喺晚場,估計 16 強 同 8 強晚場都會有同樣安排,希望有精彩對陣
chanchan0909 發表於 2023-9-13 16:57

日間場現場睇住影帝再輸比黃智勇見住佢滑到倒地
希望佢記住挺直腰骨企好
不過睇到JasOn入到16強都好開心

終於緊張完

幾驚一了百了同歸於盡

香港羽毛球公開賽 [500] 8 強比賽日

一號場 BWF 電視區

[9:00AM 開賽]
01 女子雙打 Jongkolphan / Rawi ...
chanchan0909 發表於 2023-9-15 00:15

應該11:30開打

聽晚J2應該會播鄧謝掛
見佢五點播到十點

支持謝天后

大馬一哥始終要止步唔知今晚GIN點

唱歌好好的大馬李XX BB都好叻 終於加兩場開三場紅館(簽名會+2場比賽)

明天第三場繼續支持鄧謝

Gingin lost 無挑戰Jojo嘅資格
kel_kelvin 發表於 2023-9-16 21:33

喜歡Jo
前面已經有精彩對陣,好彩無買決賽飛
chanchan0909 發表於 2023-8-22 22:15

預言家

大馬女將得銀

JoJo也這麼努力 怎可向後 雖然男單同混雙都不似我預期

唔識計完左奧運積分 男單香港隊暫時仲係咪兩個 定黃智勇李梓迦已超前

隨便一算奧運積分排名,伍家朗肯定跌出前 16,應該排 19,王子維、黃智勇、李梓嘉 超越佢。李卓耀 14 → 16 ...
chanchan0909 發表於 2023-9-17 22:48

唔想是但一個無得打奧運
希望雙雙前十六 一加一打奧運。。。 獨一無二好慘。。。
kel_kelvin 發表於 2023-9-17 23:34

我喜歡雙雙

香港沒被列種子,相信可以在沒有壓力下上場比賽,在這種情況下,球員早已做好備戰,迎接任何一隊的考驗。

聽日港女要打到第五場 要兩場雙打都蠃?

77 直播羽毛球女團,香港 VS 中華台北
chanchan0909 發表於 2023-9-28 09:11

頭先衝入去睇已經變游水

由於韓國男單實力相對較弱,全奕陳、李宥奎和趙根燁的世界排名分別只有47位、119位和169位,相信世界排名16的李梓嘉、世界排名19黃智勇和世界排名40的梁峻豪能拿下勝利。

大馬李 加油

家朗俊文光頭加油

似乎要YC陳宗澤都要加油

伍家朗 2 : 1 Wangcharoen !
21:16 16:21 21:13

馬來西亞 1 - 3 南韓
大馬教練賽前仲話有信心贏到,居然 ...
chanchan0909 發表於 2023-9-28 20:47

迦迦輸左第一場打亂了全盤計劃

人都癲 冇睇直播剩睇分牌都搞唔掂
congrats !!
lscn388 發表於 2023-9-28 22:22

第二場同第五章場真係我若還不癲他朝還是會癲
好似係連直播都睇唔到,搵左陣放棄左,只能一路睇其他比賽一路跟比分直播
打左成五小時二十分鐘  
...
chanchan0909 發表於 2023-9-28 22:36

某論壇貼咗條facebook link出嚟
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

希望睇到England

有無邊場偷到

覺得雙打變陣變到咁無咩希望,其實好想用返正常嘅一二雙
就三場單打叫做有可能性,奈良話自己受左 ...
chanchan0909 發表於 2023-9-29 15:47

應該係羅卓謙打HK open受左傷所以團體避戰掛 咁得1.5對男雙點都要加個混雙男
出Jason就想個個都有出場可能

希望香港單打李乜乜 同 香港混雙李XX 唔好學 大馬肯定就是李 自爆 不過迦迦原來上星期有去”好朋友“周柏豪演唱會仲受佢祝福 難怪一事無成無力挽回

CY終於戰勝日本男單

希望播大馬李乜乜同嘉嘉的 奪金 比西本拳太聽
王子 家朗 加油

好好休息 個人賽加油

尋日估唔到祖祖都輸

如果輸想輸給些厲害對手的前題下支持西本 終於唔駛做燈神 睇到好緊張

恭喜中國勇奪羽毛球女子團體銀牌

希望個人賽石頭同迦迦繼續維持今週的"穩定"表現

不是冤家不聚頭
kel_kelvin 發表於 2023-10-1 14:46

肯定就是李 今年好似對咗好幾次
懷疑仲多過鄧謝對東渡

剛才女團決賽後講到好少見到 0 - 2 大落後會贏,估唔到呢場男團決賽居然出現大翻盤 ! 今日石頭睇得出好搏命 ...
chanchan0909 發表於 2023-10-1 22:39

Asian Games 2023: H.S. Prannoy reportedly will miss the badminton men’s team final against China due to back injury.

HOY 派單機直播喺 77 台播鄧謝,地位等同劍擊隊同港乒
之前男團無播應該係因為香港嗰場唔係一二 ...
chanchan0909 發表於 2023-10-2 10:06

希望有得播家朗打大馬李乜乜 想快啲聽到新年賀年專輯

咁大馬迦迦後面係打得幾好 只要唔係打港隊都唔反佢了

現在你會很痛
然而捱若干天 鬱結就通      
別抱膝 含淚訴苦 天對你不公

女子打雙 呂樂樂 / 吳詠瑢 VS Apriyani RAHAYU / Siti Fadia Silva RAMADHANTI

希望港隊16強四隊組合都能夠敢很堅強地一加一雙雙順利過關風魔杭州 祖祖剛好出局了唯有支持光頭 謙B 謝天后 楊天后

再仔細睇呢個抽籤,16 強同 8 強都有弱弱同強弱對決,我諗真係亞運會先會見到咁奇怪嘅制度
所以好似港隊男 ...
chanchan0909 發表於 2023-10-3 21:46

希望chanchan0909可以做到預言迦

聽日謙B終於有court 1, 光頭辛苦李了

阿雪可能受左傷,佢叫左醫療暫停之後,為左捱埋幾分,一路打一路喊,希望唔係舊傷復發  ...
chanchan0909 發表於 2023-10-4 15:32

賽後謝影雪於混合採訪區接受訪問時一度需要坐著休息,鄧俊文指:「當時真的沒有其他辦法,我只可以全力進攻,因為只差幾分就完成比賽,所以我只想爭取時間讓她可以盡快休息。」謝影雪於上周到達杭州後,因不同國家的羽毛球隊均出現感冒症狀,隊中亦多名代表於開賽前受感染及發燒,謝影雪於首圈賽事前一晚亦正發高燒,幸好初段賽事對手未有太大挑戰。但直至今天,病情剛癒的謝影雪於中段突感暈眩,她表示:「有球望了望俊文一眼,再轉身開球一刻突然天旋地轉。」但她指當時未有想退賽,俊文指「其實我們今天打得不錯,但第2局對手加速後,令未痊癒的阿雪在燈光下更感不舒服。」

於今屆亞運首次一起參戰的「楊氏兄妹」即齊齊晉級八強,哥哥楊盛才於完場後在後台等待妹妹祝賀。雅婷笑說入村後哥哥被傳染後生病,她後來陪哥哥看醫生後亦被傳染,故二人今日一戰打得比較吃力,幸得拍檔楊沛霖及羅卓謙支持。「在他贏波後,賽前我跟他說,你傳染我了,今天也要將你的幸運傳給我。」二人擊拳為證。
最後最後 最後最後
還是 退後退後
梨胃言 發表於 2023-10-4 15:56

再絕望 天無明 尚有希望
在遠方繼續探聽

唔知佢受左傷  不過諗起之前亞洲混合團體賽帶男雙女雙黎都唔敢用正選,覺得個教練組就算羅卓謙無傷 ...
chanchan0909 發表於 2023-9-29 17:39

楊盛才/羅卓謙距平紀錄只差一步,但賽後二人雖對賽果感失落,但仍覺得一切都很值得,特別闊別了一屆亞運的羅卓謙,於9月中舉行的香港公開賽上斷了四頭肌的其中一條,經醫生診斷後,需要2天內做手術但恢復期為3-6個月,故曾因傷錯過亞運的他,不想再重蹈覆轍:「5年前雅加達前我弄傷了肩膀,那個傷令我無法舉起左手,所以必須要做手術,因而錯過了雅加達亞運。今次亞運前再次受傷,但我不想再錯過了,所以決定了不做手術,放棄今次機會後就無法再做手術,少了一條肌肉就少了一個發力點,但我會努力練習其他肌肉去補救這個缺憾。」他指5年前的肩膀手術,他最後大約用了2年時間才完全康復,令他職業生涯受影響。「但今次放棄手術,我覺得是值得的,畢竟可以說自2014仁川亞運後,我等了九年就是亞運會。」

我可以不顧一切為佔有
但最終 我可以不顧自己為成全
突然明白了愛是忘我的
期待你得好風光 容或那天沒有我

It's what they deserve!!
成班垃圾 (謝蘇除外)
尤其嗰件李乜乜 史上最廢
JasOh103 發表於 2023-9-29 10:42

又一個預言迦
BB被燈走了

希望國家隊順利獲得一面男子單打金牌

J會員的持續燈力好強
北極男單決賽由越唱越強的大馬李乜乜(支持迦迦) 大戰 心口有個勇字ge智勇
北極女單大戰就大陸妹內戰
一連八周有比賽  由 北極 500 開始,丹麥 750、法國 750、海洛 300、南韓 300、日本 500、深圳 75 ...
chanchan0909 發表於 2023-10-14 23:53

香港迦可能都要好似陳Kary咁變成香港迦2.0先得。睇見佢同光頭謙B ig影左張亞運告別照,呢半年真係最後一搏。都唔知呢五組仲玩到幾耐

繼續希望李乜乜輸
男雙支持 鄭x文
JasOh103 發表於 2023-10-15 16:43

又燈到大馬肯定就是李技術性擊倒對手奪金

CY終於戰勝日本男單
on07111 發表於 2023-9-29 18:23

香港李乜乜加油

恭喜支持「女金肯定就是李」嘅cy_lee96
首先恭喜雙楊繼亞運八強後再次進入丹公 750 八強,巡迴賽高級別賽應該係第一次嘅八強,雖然有少少運氣成分 ...
chanchan0909 發表於 2023-10-19 22:10

希望李乜乜入決賽

李卓耀晉級四強 ! 拎到一個寶貴嘅 7700 大分 !
chanchan0909 發表於 2023-10-21 08:14

Talent always win 小李100%入硬決賽

李乜乜輸左但同時李乜乜贏咗 應該傷感還是快感

人會累現在李會很痛

荃力支持地區第一的小木子再下一城

唔怪得尋日啲賽程出場咁奇怪,上半區有啲無打丹公決賽嘅唔係尋日出場,下半區有幾組明明今日先出變左尋日出 ...
chanchan0909 發表於 2023-10-25 14:43

但on賽龍都係尋日已經到步
應該唔會好似上週咁退賽 讓比家家

突然發現港隊全部court 1

謝天后好勁

另外為Jason默哀 認真就輸了但第二局都力追過

光頭贏埋,同區兩個種子走曬,仲要係法國最有希望嘅東道主選手
Axelsen 好唔流暢同無跳殺,睇黎 ...
chanchan0909 發表於 2023-10-25 20:12

Pretty Crazy 今日港隊有光環 便漂亮行下去 行過去 行過去