返回列表 發帖
希望香港運動員可以打入決賽
Yan 發表於 2016-8-11 13:15

發你的春秋白日夢啦XDDDD
BTW中國今屆男/女單都有失金危機!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

其實中國 5 項都唔穩陣 , 混雙 > 男單 = 女雙 > 女單 > 男雙
chanchan0909 發表於 2016-8-11 14:47

我反而覺得女雙同混雙一樣咁穩陣!

黑妹+OIL!!

4:7, 黑妹太心急鳥

黑妹反CUP 11:10!!

黑妹又心急連輸5分俾人反CUP 15:12

黑妹反CUP 19:18!!

黑妹僅負19:21

SET 1黑妹輸18:21

可能黑妹知道自己肯定出唔到線,SET 2愈輸愈多SSD

又係阿叻WTF

最好啦
JasOh103 發表於 2016-8-17 06:18

死都唔信!!!!!!!!!!

17th August 2016
Women's Singles Quarter Finals

Carolina Marin (ESP) vs Sung Ji Hyun (KOR) 21-12  ...
JasOh103 發表於 2016-8-17 17:44

女單得返李雪芮,但4強就要硬撼瑪蓮

林丹SET 1大炒對手21-6,輕輕鬆鬆2-0應該無問題!

SET 2林丹居然落後5-11?? 咪玩野啦!!

11-21
林丹SET 3一定要贏呀!!!!!!!!!!!!!

林丹咁樣打落網都有架???????

林丹俾人拑住黎攻都有架?? 8-11

林丹反CUP 16-14,頂住呀!!!!!!!!!!!!!

斯里簡夫落網,林丹20-17,勝利在望!!

21-18!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14:21,李雪芮真係唔夠瑪蓮撼,咁落去幾大機會再輸一局出局SSD

李雪芮落地失平衡弄傷左膝,冇喇!!

原來日本不經不覺已經完曬所有比賽 ... 只係收獲一枚混雙銅牌
而家男單冠軍勁難估,我諗完全無人估到 許侊 ...
chanchan0909 發表於 2021-7-30 19:38

本來應該係伍家朗
諶龍唔犯錯的話坐亞望冠

女雙中國大超班贏硬金牌

諶龍過左周天成最難呢關,衛冕機會樂觀,今屆奧運羽毛球中國拎哂5金絕不出奇!

陳雨霏好定,名副其實新一姐,決賽不論對邊個都頗大機會奪金!

同意,Ginting 先係最難打
周天成一直都覺得佢無咩特別,但唔知點解又會做到二號種子
亦都同意諶龍 ...
chanchan0909 發表於 2021-7-31 19:06

咁你同唔同意我所講,陳雨霏頗大機會奪金?

兩場準決賽都好一面倒,Cordon 輸實力,好多簡單嘅後場球都送左分,而 Ginting 打得都好好但諶龍勝在洞察能 ...
chanchan0909 發表於 2021-8-1 13:59

男單決賽你點睇?

諶龍一定要贏呀!

諶龍俾艾素臣反CUP後愈打愈沉

仲未完呢,又出現決勝局
chanchan0909 發表於 2022-5-14 20:39

真係嚇死,王祉怡最多領先14-6竟一度被對手追至1分波

王祉怡set 3居然大崩潰,1:1後連敗12分,最終大敗8:21

男雙 : 亨山首局後段拚命進攻,突然變得好單調,一直落後嘅謝蘇最終靠住防守令到亨山局尾進攻質量開始下降 ...
chanchan0909 發表於 2022-8-28 21:02

有少少估唔到陳雨霏輸左,佢係咪仲未去返奧運奪金時最TOP狀態?