返回列表 發帖
第二盤打完之後 真係以為OSAKA心理狀態會頂唔住
好期待聽日 Djokovic  VS  Nadal

Rafa潰敗喔

睇完。兩個都好L癲

兩個MP都把握唔住 睇怕要輸了

Federer

仲以為四強會係 Federer 大戰 Wawrinka
滿心期待點知兩個都出局
chanchan0909 發表於 2019-9-4 14:17

唔知係咪傷左 Federer呢場嘅set5真係自我放棄   
  大概率止步20GS

恭喜Nadal
Medvedev真係好打得

Serena生完之後都咪攞過大滿貫 狀態真係好麻麻

wtf 年三十睇場咁刺激嘅比賽
第五盤搶十連追6分好痴線
賽後仲有第100場澳網勝利嘅紀念片睇下 都好彩贏左 如果唔係要留返下年
希望老野可以越行越遠

老嘢第4set救到7個MP 真係好癲 不過對手心理質素真係麻麻
第5set突然發力 贏埋
唔知半決賽係咪打老祖呢

Thiem呢場打得好好 但係心理質素都仲咪係好掂水 成場波都好有運氣 基本上啲net ball都係佢攞分
Nadal3個tiebreak都輸 真係慘

如果費老第一set 5-2嗰陣把握到 成個局面會好好多 可惜第八局啲發球真係跌晒watt
睇怕費老都好難再攞GS

Thiem第三次GS決賽 希望今次真係得 90後都真係好需要第一個GS

Djo太強勢了 如果Thiem可以攞返對陣Nadal嘅狀態出黎 都仲有得打嘅 否則冇乜可能

djo送返個DF
添終於break到

Djo係咪覺得全場都喺度針對緊佢

Poor Thiem

睇完今年AO 發現新生代啲心理質素同big 3比起來 真係都差幾遠下
唔知90後幾時先可以實現GS零的突破呢
btw 睇好Thiem做第一個90後攞GS嘅

法網會延期到9月底
但係好似係法網主辦方私自嘅決定
如果最後成事 呢段期間嘅亞洲巡迴賽就係咁先

Djokovic算唔算好心辦壞事累人累己
唔係好睇好今年仲會有比賽
RF宣佈今年唔打比賽 算係一個幾明智嘅決定

其實我忍緊唔笑
呢個時勢玩啲咁既野 仲要拍到片又開P又成 well我真係恭..

原來Dmitrov都中
咁我 ...
JasOh103 發表於 2020-6-24 01:25

可以想象得到Djokovic未來將要迎接更大嘅噓聲做左「GOAT罪人」

Djokovic真係多得佢老豆唔少
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

廢老同拿度都冇參加今年嘅US OPEN
可以提前恭喜定祖高域都幾難搵對手

估唔到Djokovic以咁樣方式離開今屆US OPEN
90後班球手要加油 好大機會實現GS零的突破

空場加上d運動員冇得周圍去
好多球手都坐喺觀眾席睇比賽 真係好難得

Serena又冇體力 UE又多
面對同樣剛生完bb嘅Pironkova 都打成咁 睇怕第24個GS真係遙遙無期

希望Azarenka可以拎到呢個冠軍 佢絕對唔止得兩個GS

決賽支持Azarenka & Thiem

男單決賽觀賞性真係麻麻可能都係心態問題
Btw 恭喜Thiem90後第一個GS

Thiem入4次final終於赢但今場好鬼悶
michael344 發表於 2020-9-14 11:31

根本就係斗失誤 斗邊個冇咁蠢嘅一場比賽
927French Open就會開賽 希望Thiem來得及消化一下呢個GS

Nadal RG支籤差到呢
相反Djokovic真係可以直入決賽了

HALEP今日慘敗女單冠軍真係難估到呢好多爆冷

RG究竟幾時整返個鷹眼 球证睇球印都可以睇错 出咁多都话in

Djokovic係咪有傷 冇乜狀態咁 難道又要益左Busta

Bye Kvitova我都好想佢攞
決賽會支持Iga
而家嘅女單真係亂好難估

Tsitsipas技術到位 但係心理質素真係唔得 雖然佢自己經常喺比賽期間提醒自己要頭腦清晰d 但似乎都冇乜用 呢場波勁發火
睇怕決賽都係Nadal vs Djokovic  廢老fans應該支持邊個好呢

差d燈走左Djokovic居然俾Tsitsipas連扳兩set

Swiatek打得真係有d似佢嘅偶像Nadal

Congrats Swiatek
19歲打得咁冷靜 真係好屈機睇好佢未來發展
希望聽日Nadal贏到 咁樣Swiatek就可以同偶像一齊影冠軍相
btw 女單決賽已經係00後嘅對決 男單決賽依然停留喺80後嘅對決 究竟係好事定壞事

Djo勁放drop shot想跑死Nadal

Big2之間嘅對決真係好精彩
每一局都好接近 Nadal連break兩次

第一set雖然6-0 但係打得好睇
Djokovic係咪想打消耗戰第2set開始有態

Nadal真係泥地god
個人覺得Djokovic打法變化多左 唔係淨係得底線搓波
祖發力了 5set ready

Congrats Nadal
第13個FO 第20個GS
而家20 20 17廢老下年加油牙 守住佢

Thiem拎完GS之後真係成熟左 atp final連贏Nadal同Djokovic 特別半決賽對Djo 第二盤失左5個mp 都冇影響到第三盤嘅心態攞過GS真係唔同d

RF將會退出2021年嘅AO

THIEM可能要豬了 0-2落後
KYRGIOS主場作戰真係唔同d 有觀眾真係差好遠 觀眾真係畀左好大壓力牙THIEM

THIEM讓二追三
DJO好似傷傷地 唔知撐到冇

BYE THIEM
居然大比分輸左

點解DJO好似越傷越勁咁嘅