返回列表 發帖
希望serena贏

強力燈 : 唉細威可以返屋企啦打成咁
輸硬啦冇啦冇啦

2-4 凶多吉少

wake up serena

呢局嚇死人咩 救左幾個championship points
到muguruza既發球勝賽局

0-40
molamola
chanchan0909 發表於 2016-6-4 23:02

輸左
好想痛哭

雖然serena仲係拎唔到第22冠 令我好傷心
但其實我都好支持muguruza
我一直覺得佢好有potential亦係一個好sweet既女仔
有進攻防守亦唔差

btw serena 溫網一定要贏啊

佢今年兩次都第二
matthew1990 發表於 2016-6-5 00:40

我覺得kerber果場就真係對手狀態太fit
呢場就係自己太多UE

其實我唔想djokovic全滿貫
so murray plz

serena 又打 kerber
希望serena橫掃佢

S.Williams 1 - 0 Kerber

SET 1 S.Williams 7 - 5 Kerber
SET 2 [] S.Williams 0 - 0 Kerber []
SET 3 S.W ...
chanchan0909 發表於 2016-7-9 21:15

你有冇睇live?

睇緊  超激烈
chanchan0909 發表於 2016-7-9 22:04

你係邊睇 有冇link :(

YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
congrats serena!!!!!!!!!

睇緊  超激烈
chanchan0909 發表於 2016-7-9 22:04

serena好fit 發球屈哂機
kerber第二盤第八局既失誤太致命

點都好 kerber如果照咁打落去 就真係好有可能拎第二個甚至更多既grand slam title

鄭賽賽爆冷贏左Radwanska

Ana, Venus, Radwanska全部首圈就out...
JasOh103 發表於 2016-8-7 09:58

radwanska同Ivanovic被分到既下半區而家基本上係大亂
走出個黑馬都唔出奇
要睇下kerber點先

Venus單打完左就係廁所嘔左好耐
結果雙打同serena首輪出局

OMG
好多種子球手都 out 左
chanchan0909 發表於 2016-8-8 09:27

Serena同Kerber單打入到2nd round
不過唔見得佢地表現好好

我剩係睇女網嘎咋

其實發生咩事
咁大鑊
matthew1990 發表於 2016-8-8 10:05

打三盤 體能消耗得太勁
加上佢本身都好似急性腸胃炎

OMG Djokovic 都出埋局 兩個 6 : 7
chanchan0909 發表於 2016-8-8 09:55

我之前FF緊佢會唔會輸
點知真係輸左

serena狀態:
wimbledon最後幾場>>>>>>>>>>>>>>AO>>>wimbledon頭幾場>奧運>>>>>>>FO

serena出局

咁Kerber有機
JasOh103 發表於 2016-8-10 08:31

希望係啦
話哂佢都係我第三最愛 (僅次於Maria&Serena)

kerber金plz

我覺得Puig入到決賽係偶然與巧合姐
係Serena失準 Maria禁賽 Azarenka生仔
本身唔覺得佢好勁
wta一旦呢三個失手或者冇參加比賽 變數都好大

所以都希望Kerber可以穩固自己既地位
近年真係無幾個新既係好穩定
Petra, Radwanska都算OK
Gabrine, Mugur ...
JasOh103 發表於 2016-8-13 10:56

Kerber今年真係算唔錯 除左佢不嬲唔好既clay之外
拎到第一個大滿貫冠軍既魔咒係佢身上都只係維持左好短時間

Petra我覺得太唔穩定啦
佢實力不只於此 可惜進攻太唔穩定
一冇左進攻 真係可以輸得好慘

Radwanska係ok
不過佢太過側重防守 主動得分少
同樣問題係Wozniacki身上都有 而且更加嚴重
一旦打左好多場比賽 就會因為太攰而發揮唔到防守既效力
Halep都有類似問題

Muguruza其實幾全面 clay同grass都handle到
不過拎完第一個大滿貫就狀態一直差到而家
都係果句 佢間唔中都係突然表現唔好 不過表現好既時間多過kvitova

好掛住12年 果陣Serena Victoria 同 Maria真係包辦哂四大滿貫同奧運三甲
Serena係全面有能量有技術mentally strong
Azarenka係防守穩健同時進攻好 (我覺得Kerber而家係慢慢走向緊呢個階段)
Maria就經驗取勝 唔會輕易認輸 果時佢進攻比近幾年好十倍 不過防守係近幾年好啲 但就有種兩頭唔到岸既感覺

今年奧運三甲同四年前真係冇得比

Puig令我突然諗起2004年雅典奧運會女網單打銅牌得主Molik
不過今次仲要係金牌
冇辦法啦 希望Kerber大滿貫仲可以有所斬獲

話說如果kerber拎到今個星期cincinnati既冠軍 排名就會超越serena成為第一
睇下佢把唔把握到啦

原來個金牌首圈出左局
JasOh103 發表於 2016-9-1 23:14

仲要係俾個中國選手打敗
所以話佢都係好彩

我鍾意wawrinka喎

serena 2-6/6-7(5) pliskova
kerber 6-4/6-3 wozniacki
恭喜kerber成為第22位世界第一

final wawrinka vs djokovic
希望前者可以保持大滿貫決賽100%既勝率

下星期serena跌落第二 好唔慣
不過kerber今年真係幾穩定
希望serena下年加油 等睇佢拎24個大滿貫架

其實 serena 都真係好勁 到左呢個年紀 打左咁多年 都仲 keep 住喺咁高嘅水平  ...
chanchan0909 發表於 2016-9-11 12:59

今年既WTA player of the year應該係近年黎最緊湊既一次

個獎點評架 ?
chanchan0909 發表於 2016-9-11 13:43

應該係啲新聞媒體揀出黎
係其中一個WTA AWARD
12-15年都係Serena 佢總共拎過7次

聽講半個鐘之後 就會公布maria既上訴結果

恭喜上訴成功
chanchan0909 發表於 2016-10-5 10:23

希望佢可以勇奪法網冠軍

congrats Kerber

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

WOW 真係恭喜曬
咁男人呢
chanchan0909 發表於 2016-10-22 14:34

應該未出 唔見有
我估好有可能係Djokovic啦

Wta 年終總決賽
Kerber 7-6(5)/2-6/6-3 Cibulkova
Halep 6-2/6-4 Keys

新加坡個場係比較慢
感覺防守型選手會佔優

2016 WTA 女網年終賽 單打小組最終排名
紅組 - 1. Angelique Kerber[1] [3-0] | 2. Dominika Cibulkova[7]  ...
chanchan0909 發表於 2016-10-30 10:41

好期待
希望Kerber贏

睇黎就輸
希望勉強可以打耐啲

唔喜
希望下年serena滿血復活掃走呢班女人

點解 serena 無參加嘅其實
見到 Cibulkova 係咁整條辮都 feel 到佢緊張 如果 Kerber 可以捉住呢 ...
chanchan0909 發表於 2016-10-30 21:02

同上年一樣 US OPEN之後已經冇比賽
講就話傷 其實好有可能係想自己專注大比賽

Murray 將升上世界排名第一
chanchan0909 發表於 2016-11-6 00:06

不經不覺
去到FO都仲係Djokovic天下
而且Federer同Nadal又傷
含金量感覺唔係好高
不過都要恭喜佢

決賽邊個贏我都冇所謂

Ana Ivanovic, former World No.1 and Grand Slam champion, announced today the end of her 14-year tennis career.

Kerber如果繼續呢種狀態
應該捱唔到多兩round

真係淘汰左
chanchan0909 發表於 2017-1-22 21:07

正常啦
佢今年好可能打回原形

幾期待今次決賽會係 R. Nadal vs R. Federer 同埋 S. Williams vs V. Williams
Pure. 發表於 2017-1-25 23:00

係就好
好想睇Venus&Federer重奪大滿貫